E fa'atulafonoina le eCall mai le aso 31 o Mati

Anonim

I aso nei ua i ai nei i le tele o taavale mai le tele o gaosiga, eCall o se pan-European telefoni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le tulaga o se faʻalavelave matuia e mafua ai le faʻagaoioia o taga ea, o lenei faiga, o lona faʻapipiʻiina e faʻamalosia i taavale fou uma na faʻatau atu i le Europa Europa e oʻo mai ia Mati 31, 2018, e otometi lava ona faʻaosoina se valaau mataala i se tasi o faʻalavelave faʻafuaseʻi a le atunuʻu. nofoaga tutotonu (112). Mo lenei mea, faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga i luga ole laiga e tuʻuina atu e se telefoni faʻapipiʻi i le taʻavale, poʻo se kata SIM faʻapipiʻi i totonu o le polokalama lava ia.

I lenei fesoʻotaʻiga, e le gata ina faʻasalalau e le faiga le mea na tupu i auaunaga faʻafuaseʻi, ae faʻapea foʻi le nofoaga o le taʻavale, le numera o le numera, le taimi o le faʻalavelave, le numera o tagata nofoia ma e oʻo lava i le itu o loʻo alu ai le taavale.

Afai o loʻo iloa e le avetaavale poʻo nisi o tagata o loʻo nofoia, e mafai foi ona faʻaosoina ma le lima le telefoni faʻafuaseʻi, e ala i le oomiina o se faʻamau faʻamau i totonu o le potu pasese.

eCall o se auala e faʻavave ai le tali atu i faʻalavelave faʻafuaseʻi

Faʻamaonia e le Palemene Europa ia Aperila 2015, o le eCall system, lea e le tatau ona faʻatusalia soʻo se tau faaopoopo mo avetaavale, faʻamoemoe, e tusa ai ma le Komisi Europa, e faʻavavevave faʻalavelave faʻafuaseʻi e tusa ma le 40%, pe a oʻo i totonu o taulaga, ma e tusa ma le 50. % pe a o ese mai nei. I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona saofagā le tekinolosi i le faʻaitiitia o le numera o tagata maliliu mai faʻalavelave faʻafuaseʻi i auala e pei o le 4%, ma e tusa ma le 6%, i le tulaga o manuʻa tuga.

I le avea ai o se auala e puipuia ai faʻamatalaga patino a avetaavale, o le eCall system faʻapipiʻi i totonu o taʻavale e taofia mai le mataʻituina, faʻamaumau poʻo le pueina o malaga na faia i aso uma e le taʻavale.

O taavale mamafa e tatau ona avea ma isi laasaga

A maeʻa faʻapipiʻi ma faʻasalalau atoa i taʻavale mama, ua faʻamoemoe le Komisi Europa e faʻalautele le faʻaogaina o lenei faiga faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻaeletoroni faʻapea foi i taavale mamafa, felauaiga pasese poʻo uta.

Faitau atili