Tuto'atasi Ferrari, o le a le lumana'i?

Anonim

O le tausaga ua tuanaʻi o se mea papaʻe mo Ferrari, lea o se faasologa o suiga ua luluina ai le faavae o le faʻailoga Italia, faʻatupuina le tele o faʻamatalaga. I aso nei, matou te mafaufau i le faʻaaliga o se Ferrari tutoʻatasi, i fafo atu o le fausaga o le FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Ole a Ferrari vadis?

I se aotelega i le tele e mafai ai, i le silia ma le tausaga talu ai, na faamavae ai Luca di Montezemolo, sa avea ma peresitene o Ferrari. O feeseeseaiga faifaipea ma Sergio Marchionne, le Ofisa Sili o Pulega o le FCA, e uiga i fuafuaga mo le lumanaʻi mo le ituaiga o cavalinho rampante e le mafai ona toe faʻaleleia. E tasi lava le auala e alu ese ai: pe o ia poʻo Marchionne. O Marchionne.

Ina ua maeʻa lena faamavaega, na ave e Marchionne le taʻitaʻiga a Ferrari ma amataina se suiga moni e ave ai i tatou i le taimi nei, lea o le ai ai se Ferrari tutoʻatasi, i fafo atu o le fausaga o le FCA, ma o loʻo avanoa nei le 10% o sea o le ituaiga i le fefa'ataua'iga. Misiona? Fai lau fa'ailoga ia sili atu le manuia ma lau pisinisi fa'ata'ita'iga sili atu ona gafataulimaina.

Ferrari, Montezemolo faamavae: Marchionne le peresitene fou

isi laasaga

O le faateleina o le gaosiga e foliga mai o le laasaga talafeagai lea e ausia ai tupe mama maualuga. Montezemolo na faʻatulagaina le faʻalo o le 7000 iunite i le tausaga, o se fuainumera i lalo ifo o le manaʻoga ma o se faʻamaoniga o le faʻapitoa. I le taimi nei, faʻatasi ai ma Marchionne i le ulu o faʻailoga a Maranello, o le a faʻateleina lena tapulaʻa. Seʻia oʻo i le 2020, o le a faʻatupulaia le faʻatupulaia o le gaosiga, e oʻo atu i le maualuga maualuga o le 9000 iunite i le tausaga. O se numera, e tusa ai ma Marchionne, e mafai ai ona tali atu i le faʻatupulaia o manaʻoga o maketi a Asia ma sili atu le puleaina o lisi faʻatali umi, tausia le paleni maʻaleʻale i le va o le manaʻoga o le faʻailoga mo le voluma ma le manaʻoga mo le faʻapitoa e tagata faʻatau.

Ae le lava le fa'atau atu atili. E tatau ona sili atu le lelei o le gaioiga i se tulaga tau alamanuia ma logistical. E pei o lea, o le a faia foi e Ferrari se tulaga maualuga e maua mai ai ana faʻataʻitaʻiga uma, sei vagana ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e pei o le LaFerrari. Ole tulaga fou ole a ole ituaiga alumini spaceframe ma o le a faʻatagaina le fetuutuunai ma modularity e manaʻomia mo faʻataʻitaʻiga eseese, e tusa lava po o le a le tele o le afi poʻo lona tulaga - ogatotonu pito i tua poʻo totonugalemu pito i luma. O le a iai fo'i se tulaga fa'aeletonika e tasi ma fa'aoga masani, pe mo faiga ea malulu, taofi po'o le fa'amalolo.

ferrari_fxx_k_2015

E faʻafefea ona liliu le mumu i le "lanu meamata" - faʻafefeteina faʻamaʻi

E leai se tasi e sao mai ia i latou. E tatau foi ona saofagā le Ferrari i le faʻaitiitia o faʻamalama. Ae e ala i le gaosia o lalo ifo o le 10,000 iunite i le tausaga, e fetaui ma isi manaʻoga, e ese mai i le 95g CO2 / km e manaʻomia e faʻailoga lautele e fai. O le tulaga e tatau ona ausia o loʻo tuʻuina atu e le faufale i vaega taʻitasi, lea e feutagaʻi ma ia seia oʻo ina maua se maliliega. I'uga: E tatau ona fa'aitiitia e le Ferrari le averesi o fa'aoso i le 20% ile 2021, pe a fua ile 2014 fuainumera.

FESOASOANI: E te manaʻo e umia se Ferrari?

O le mea moni, talu mai le 2007 na faia taumafaiga i lenei itu. O le averesi o le emisi o le 435g CO2/km i lena tausaga, o se fuainumera na faʻaititia i le 270g i le tausaga talu ai. Faatasi ai ma le faʻaitiitiga fuafuaina mo le 2021, e tatau ona oʻo i le 216g CO2/km. Mafaufau i le ituaiga o taavale na te gaosia, ma le faateleina o numera o equines na faia e ana faʻataʻitaʻiga i faʻafouga taʻitasi, o se taumafaiga taua.

O le fua e leai se eseesega mai isi faufale: faʻaititia, faʻafefeteina ma faʻafefiloi. O le le maalofia o le ala filifilia, faatasi ai ma leo faitio e oo lava i totonu, ua uma ona iloa i faʻasalalauga lata mai a le faʻailoga.

ferrari 488 gtb 7

O le California T na fa'ailogaina ai le toe fo'i mai o le fa'ailoga i afi fa'atosina, fa'aopoopo i ai le lua turbos e fa'amalieina ai le fa'aitiitia o le fa'aogaina. Ua leiloa le ma'ai, tali atu ma le leo maualuga. Ole tele ole tui ole malosi, faiga malosi ma (i luga o pepa) fa'aitiitia le fa'aaogaina ma le fa'aoso e maua. O le 488 GTB na mulimuli i ona tulagavae ma o le LaFerrari na faʻapipiʻiina le V12 faʻatasi ma electrons.

Ae tatou te le'i o'o i le popole po'o a isi faiga o le a o'o mai e fa'afetaui ai le fa'aoso, ua uma ona tatou aga'i i luma o le a leai ni fa'ata'ita'iga tiso. Ma e leai, o le F12 TdF (Tour de France) e le o se Ferrari diesel, naʻo le faʻamamaina o nisi o le malamalama!

Le Ferrari fou

O le faʻamoemoeina o le faʻatupulaia o le gaosiga i nai tausaga o lumanaʻi o lona uiga o se faʻafouina atoatoa, ma, e ofo ai!, o le a faʻaopoopoina le faʻataʻitaʻiga lona lima i le laina.

Ma e leai, e le o le sui o Kalefonia, lea o le a tumau pea le laasaga o le avanoa i le faʻailoga (se laʻasaga maualuga e moni…). O le a o'o ia Kalefonia e fa'alauiloa ai le fa'avae fou fa'alelei i le 2017. O le a fa'aauau pea ona avea ma ta'avale auala ma se afi fa'aumi i luma, ta'avale uili pito i tua ma se pulou u'amea. E folafola mai e matua mama, ta'aloga ma sili atu le ga'o nai lo le taimi nei.

Ferrari_California_T_2015_01

O le faʻataʻitaʻiga fou o le a avea ma taʻavale taʻavale ma se afi pito i tua, faʻatulagaina i lalo ole 488. Ma pe a latou faʻasalalauina o se Dino fou, faʻamoemoe e faʻaleleia! Toe fo'i i tua, o le Dino o le taumafaiga muamua lea a Ferrari e fa'alauiloa se ta'aloga ta'aloga e sili atu le taugofie i le fa'ai'uga o le 1960, fa'atasi ai ma le igoa Ferrari fa'aagaga mo ana fa'ata'ita'iga sili atu ona malolosi.

O se taʻavale taʻavale laʻititi ma matagofie ma se V6 i le ogatotonu pito i tua - o se fofo mataʻutia i le taimi mo se taavale auala - faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e pei o le Porsche 911. O loʻo manatu pea i aso nei o se tasi o Ferraris sili ona matagofie. O le toe maua mai o le igoa e fa'amaonia ai le toe fo'i mai o le fa'ailoga i masini V6.

1969-Ferrari-Dino-246-GT-V6

Ioe, o se Ferrari V6! E tatau lava ona tatou faatali mo le 3 tausaga ona tatou feiloai lea ia te ia, ae o miula suʻega ua uma ona taamilo i Maranello. O le Dino o le a atiaʻe tutusa ma le sui o le 488, ae o le a laʻititi ma mama nai lo lenei. E tatau ona maua mai le V6 supercharged mai le mea ua uma ona tatou iloa i le Alfa Romeo Giulia QV, lea ua uma ona maua mai le California T's V8.

E le o mautinoa lava o le filifiliga mulimuli lea, pe a mafaufau i le manatu o le V6 i le 120º (mo se ogatotonu maualalo o le kalave) nai lo le 90º o loʻo i ai i le va o faletupe e lua o le Giulia's V6. O se fa'aaliga o lenei V6 fou o le a avea o se afi avanoa i Kalefonia i le lumana'i.

E LE'I MISIA: O mafua'aga ua avea ai le tautoulu o le vaitau sili ona taua o le penisini

Aʻo leʻi oʻo i lena, i le tausaga a sau, o le Ferrari sili ona finau i taimi talu ai nei, le FF, o le a maua se toe faʻaleleia. O le Ferrari masani e mafai ona faʻamoemoeina suiga taua i lona talaaga na naʻo le fuafuaina mo lona sui i le 2020. O le taofi faʻalavelave faʻafefe e mafai ona leiloa lena igoa e ala i le faʻaogaina o le pito i tua e faʻaitiitia ma sili atu le suavai. E tatau foi ona maua se V8 e avea o se afi avanoa, faʻapipiʻi le V12.

O lona sui ua folafola mai se mamanu e tutusa lelei. O tala lata mai o lo'o fa'asino atu i se mea e sili atu ona fa'akomepiuta ma e leai se pou B. Ufiufi le avanoa tele na faia, o le a tatou maua ai se faitoto'a e tasi e fa'afaigofie ai le avanoa i nofoa pito i tua. Faʻamanatuina o le 1967 Lamborghini Marzal mai le atleliers Bertone, na mamanuina e le atamai o Marcello Gandini (ata i lalo). O le a faʻatumauina le fausaga ma le aofaʻi atoa, ae, o le pepelo, o le V12 e mafai ona maua i le ala, e faʻatapulaʻa ma naʻo le twin-turbo V8.

Tuto'atasi Ferrari, o le a le lumana'i? 18474_6

O le sui o le 488 GTB ma le F12 naʻo le taunuu mai iina mo le 2021, faʻataʻitaʻiga e tatau ona tumau faʻamaoni i fausaga o loʻo iai nei. O talosaga mo se F12 ma se afi pito i tua o loʻo iai, e faʻatauvaʻa saʻo le Lamborghini Aventador, ae o tagata faʻatau e sili atu le afi pito i luma.

E mamao lava mai le filifiliga o le a le mea e faʻaosofia ai lenei super GT. O le toe fuata'iga taufaaleaga o le V12 i le faaleagaina o le hybrid V8, faatasi ai ma le gafatia e malaga i ni nai kilomita i le 100% eletise, o loʻo talanoaina. Finafinau pea, ae taofi pea le afi V12, faamolemole...

Ferrari-F12berlinetta_2013_1024x768_pepapepa_73

E toe tasi lava le mea e ofo ai. I le 2017, faʻatasi ma le 70th anniversary o le cavallino brand, o loʻo i ai tala e uiga i le tuʻuina atu o se faʻataʻitaʻiga faʻamanatu e faʻailogaina ai le aso fiafia. O lenei faʻataʻitaʻiga o le a faʻavae i luga ole LaFerrari, ae e le sili atu ma faigata e pei o lenei.

LaFerrari o le a iai sona sui. Afai e tausia le kalena mo lenei faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma faʻatapulaʻa, o le a naʻo le 2023 o le a vaʻaia ai le malamalama o le ao.

I le faaiuga, o le lumanaʻi o Ferrari i tausaga o lumanaʻi o se tasi o faʻalautele faʻaeteete faʻatonutonu. O le DNA taua o le faʻailoga o loʻo faʻaalia e ana faʻataʻitaʻiga gaosiga e foliga mai e saogalemu i le mamao e mafai ai - mafaufau i le siosiomaga faʻatonutonu manaʻomia. O le fa'atinoina o galuega fa'apisinisi, fa'ateleina e le tamaoaiga o fua fa'atasi ma le fa'atuputeleina o le gaosiga, e fa'amoemoe e fa'atuputeleina e le gata o pili, ae fa'apea fo'i tupe mama taua. Ma e leai se tasi e talanoa e uiga i SUVs. O fa'ailoga lelei uma...

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili