O le a le mea e fai e le Aston Martin Valkyrie ma le Fuafuaga 1? Mea uma.

Anonim

Ina ua mavae ni nai masina o taumatematega, na faailoa atu ai e Aston Martin ma Red Bull i Sineva mea ua folafola mai e avea ma faailoga fou i le lalolagi o supercars: le Aston Martin Valkyrie.

I le faaopoopo atu i le suafa paia, lea e faaauau ai le tu masani o taavale e amata i le "V" o le ituaiga Peretania, o le Valkyrie faʻaaogaina tekinolosi mai le Formula 1 - Adrian Newey, faʻatonu faʻatekinisi a Red Bull Racing, o se tasi o i latou na aafia i le poloketi. .

So'oga i le amataga o ta'aloga ta'avale e amata sa'o mai le afi. I le fatu o le Valkyrie o loʻo taoto ai le 6.5 lita atmospheric V12 poloka faʻatasi ma le 1000 horsepower, na atiaʻe i le vavalalata vavalalata ma Cosworth. O le afi afi e galulue faʻatasi ma se iunite eletise na fausia e le kamupani Croatian Rimac.

Aston Martin Valkyrie
© Taavale Mafuaaga | O le Aston Martin Valkyrie na avea ma tulaga tutotonu i le tulaga o le British brand i Geneva.

E pei o le Formula 1 nofoa nofo tasi, nai lo tisiki taofi u'amea matou te maua tisiki fibre carbon, mea mama (latou mamafa e tusa ma le 1.5 kilokalama), e sili atu ona tetee ma goto vevela - e ui o le vevela lelei o le 650º C, o nei tisiketi e mafai ona oʻo i tumutumu. luga ole 1200º C. O le faiga braking atoa o le taunuuga o se faiga faapaaga i le va o Alcon ma Surface Transforms.

O le isi tulaga fa'apitoa o le Aston Martin Valkyrie o le tulaga aveta'avale, ma vae e toetoe lava i luga o tauau. Aʻo leʻi mauaina le taʻavale, o le a manaʻomia e i latou e ona le taʻavale taʻavale i le lumanaʻi ona faia se suʻesuʻega tolu-dimensional o latou tino, ina ia mafai ai ona faʻafetaui le nofoa i uiga faaletino o avetaavale taʻitasi, e pei ona faia i le Formula 1. E faʻasaina le maua le mamafa...

Mo le vaega o totoe, o le mamafa o se tasi lea o mea e ave i ai le faamuamua - toe tasi, e pei lava o le Formula 1. Aston Martin e faʻamoemoe mo se mamafa mulimuli o le 1000 kg lea, afai e iloa, o lona uiga o se fua faʻatatau mamafa-i-power: ma le 1 cv mo kilokalama uma o le mamafa.

O le Valkyrie e faʻatapulaʻa i le 150 iunite, lea e vaevaeina i le va o auala ma faʻataʻitaʻiga tauvaga, ma o le a maua i le 2019. Ua uma ona faʻatau atu kopi uma.

Faitau atili