Alfa Romeo 8C i le lumanaʻi o le a avea moni ma ... 6C?!

Anonim

Ina ua matou iloa fuafuaga a Alfa Romeo mo le fa tausaga na sosoo ai, e lua faʻataʻitaʻiga na tulaga ese - leai, e le o le faʻasalalauga o SUV. O le mea moni, matou te faasino i le coupé fou e fa nofoa, e taʻua o le GTV, na maua mai Giulia; ma le ta'avale fou, na'o le ta'ua 8C.

E faʻailogaina foʻi le toe foʻi mai o le igoa 8C, ma le logo e fesoʻotaʻi ma se taʻavale taʻaloga sili.

"drooling" faʻamatalaga

O le carbon fiber monocoque, faʻatasi ai ma se afi afi i se nofoaga tutotonu pito i tua - e pei lava o le 4C - lea o le a fesoasoani i le axle pito i luma - o le mea lea o le a avea ma hybrid - ma numera muamua na tuʻuina atu e le faʻailoga e faʻaalia ai se tasi. malosi i matu o le 700 hp ma itiiti ifo i le tolu sekone e oʻo atu i le 100 km / h — folafola, e aunoa ma se masalosalo...

Alfa Romeo 8C

O faʻailoga fou o lenei masini ua faʻaalia nei, faʻaaloaloga a le Car Magazine, lea e agai i luma ma le tausaga o 2021 , e pei o lē o le a tatou feiloaʻi ai ma ia.

Ma atonu o faʻamatalaga sili ona talafeagai e faʻatatau i le afi afi i totonu e faʻaaogaina e le Alfa Romeo 8C fou, le 2.9 V6 Twin Turbo , o le mea lava e tasi e mafai ona tatou mauaina i Giulia ma Stelvio Quadrifoglio.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

V6?! Ae le o le igoa 8C?

Mo i latou e le o iloa, o le igoa 8C o lona uiga o le "valu cylinders", e pei o le 4C e faasino saʻo i le fa o le 1.75 l turbo lea e faʻaogaina ai le taʻavale taʻaloga a Italia. Ole 8C nomenclature e le fou ma e iai lona mamafa fa'asolopito ile Alfa Romeo.

Na fa'aalia muamua i le 30s, e feso'ota'i ma se fa'asologa o fa'ata'ita'iga e valu fa'ato'aga... i-laina (!). Sa i ai le 8C mo "tofo uma", pe o faʻataʻitaʻiga taugata, taʻavale taʻavale poʻo taʻavale tauvaga. O i latou o le pito i luga o le faʻailoga, ma o le a tutusa, i aso nei, i taʻavale taʻaloga sili ma nisi coupé taugata o loʻo nofoia le stratosphere o le paneta taʻavale.

Ae masalo latou te iloa vave le igoa pe a tuʻufaʻatasia ma le matagofie 8C Competizione - coupé ma roadster - faʻatasi ai ma manaʻoga taʻaloga, faʻapipiʻiina i le 4.2 V8 faʻalogo o le Maserati Coupé.

Alfa Romeo 8C Tauvaga

I se isi faaupuga, e oʻo mai i le taimi nei, o le nomenclature o loʻo ola pea i lona uiga. Ae e foliga mai o le a le toe faʻapea, pe a faʻamaonia le faʻaogaina o le V6. E le tatau ea la ona ta'ua, 6C? - ma sa matou faitio e uiga i faʻailoga i tupe a Siamani, lea e le o toe iai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma masini faʻapipiʻi ...

Vaevae lotu...

… ua folafola mai e le mea. O le axle pito i luma eletise o le Alfa Romeo 8C i le lumanaʻi, e foliga mai, o le a maua mai le (faʻapea foʻi) le lumanaʻi Maserati Alfieri, lea o le a aofia ai le 100% eletise eletise. Car Magazine o loʻo faʻaalia ai se afi eletise ma le 150 kW o le mana, e tutusa ma le 204 hp, lea e faʻaopoopoina ai le faʻatupulaia o le malosi o le solofanua o le V6 i se mea e tusa ma le 600 hp, lea o le a tuʻuina atu ai le malosi tuʻufaʻatasia i matu o le 700 cv.

Fa'atasi ai ma le axle pito i luma o lona uiga o le ta'avale uma-uili ma le fa'aofiina o torque vectoring mo le sili atu le fa'amalosia o le malosi - o se seti e foliga tutusa ma mea e mafai ona tatou maua i le Honda NSX.

Mulimuli ane, o loʻo taʻua e le lomiga a Peretania o le 8C o le a faʻatapulaʻaina le gaosiga, agai i luma e le sili atu i le 1000 iunite e gaosia.

Faitau atili