E ono pusa, fa turbos, 400 hp o le malosi. Ole Diesel sili lea ona malosi ole BMW

Anonim

O le BMW 750d xDrive fou o le fa'ata'ita'iga a le Bavarian fa'atasi ai ma le afi tiso sili ona malosi.

I vaega pito i lalo, o afi Diesel ua leiloa faʻamatalaga. Tu'ua'ia i le fa'atuputeleina o tulafono fa'alesiosiomaga, lea ua fa'ateleina ai le taugata ole gaosiga ole afi tiso. Ma o le mea moni, taua o le afi penisini fou.

I le vaega taugata e le o iai lenei faʻafitauli, ona o le tau o le gaosiga e le o se faʻafitauli. E naunau tagata fa'atau e totogi so'o se mea e mana'omia e maua ai mea latou te manana'o ai.

E LE'I MISIA: Tala uma (mai le A i le Z) i le 2017 Geneva Motor Show

Tusa lava pe sili le tiso! E pei o le tulaga i le BMW 750d xDrive fou, o se saloon taugata e sili atu ma le lua tone ua faʻapipiʻiina i le 3.0 lita afi tiso ma fa turbos faʻapipiʻi i le faasologa. O le taunuʻuga faʻatinoga o lenei:

E pei ona e vaʻaia, o le 750d fou o se locomotive diesel moni, e mafai ona faʻavave mai le 0-100 km / h i le naʻo le 4.6 sekone ma mai le 0-200 km / h i le naʻo le 16.8 sekone. O le faʻasalalauga faʻasalalau (NEDC cycle) o le 5.7 l / 100km - mulimuli ane faʻatasi ai ma se fao e faʻafefe i lalo i luga o le accelerator e mafai ona oʻo i lenei taumafa.

A leai, o numera o lenei afi e lofituina: i le 1,000 rpm (fa'aoga) e tu'uina atu e lenei afi le 450 Nm o le torque(!) , ae o le va o le 2000 ma le 3000 rpm o lenei tau e oʻo atu i lona tumutumu, 760 Nm o le torque. I le 4400 rpm na matou ausia le malosi maualuga: o se 440 hp manaia.

I lenei tulaga, e naʻo le tasi le faʻailoga e sili atu le lelei, Audi. Ae na manaʻomia le tele o faʻauʻuga ma le tele o suiga, matou te talanoa e uiga i le V8 TDI fou o le Audi SQ7.

E ono pusa, fa turbos, 400 hp o le malosi. Ole Diesel sili lea ona malosi ole BMW 18575_1

O le tu'uina atu o lenei fa'atauaina i se fa'aaliga na atili ai ona matou fa'afiafiaina. O le petrol-powered BMW 750i xDrive ma le 449 hp e na o le 0.2 sekone e itiiti ifo mai le 0-100 km / h nai lo le 750d xDrive.

Mo le taimi nei, o lenei afi e na o le BMW 7 Series e maua, ae e foliga mai o le a vave ona aliali mai i isi faʻataʻitaʻiga e pei o le BMW X5 ma le X6. Sau ia i latou!

Na fa'apefea ona maua e le BMW nei tau?

O le BMW o le ituaiga muamua lea na tuufaatasia ni turbos se tolu i se laina, ma o lea ua toe avea ma paionia i le tuufaatasia o turbos e fa i se laina i se afi tiso.

E pei ona e iloa, e manaʻomia e turbos le tafe e galue ai - ia galo ia i tatou tuusaunoaga i lenei tulafono, e taʻua o Audi electric turbos poʻo Volvo compressed-air turbos, aua e le o le tulaga lena.

I fa'ata'ita'iga maualalo, o lenei afi 3.0 lita ono-silinder e alu na'o le lua turbos maualalo maualalo i le taimi e tasi. Talu ai e itiiti le mamafa o le kesi, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o turbos laiti e galue, ma aloese mai le mea e taʻua o le "turbo-lag". Ioe i suiga maualuga, o nei turbos e le fetaui ...

O le mafuaaga lena a oo ina faateleina le saosaoa o le afi, ona o loo i ai le faateleina o le tafe ma le mamafa o kesi kasa, o le pulea o le afi eletise e tuuina atu ai le poloaiga i se masini taʻavale e faʻafefe uma kasa kasa i le 3rd variable geometry turbo. maualuga maualuga.

Mai le 2,500 rpm, o le 4th turbo tele e amata ona galue, lea e fesoasoani malosi i le tali a le afi i le saoasaoa ma le maualuga.

O lea la, o le mealilo o le malosi o lenei afi o loʻo i totonu o lenei taʻaloga tuʻufaʻatasiga turbo ma kesi gas. Mataina a ea?

Afai o le autu o le "superdiesel" e siitia ai lou fiafia, o le a mafai ona matou toe foi i lenei mataupu i se taimi lata mai. Tuu mai ia i matou lou manatu i luga o la matou Facebook ma faʻasoa a matou mea.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili