Citroën C3 WRC: osofa'iga a Falani ile Siamupini ole Lalolagi

Anonim

O le C3 WRC fou o lo'o fa'atusalia ai le toe fo'i aloa'ia o Citroën i se tauvaga lea e umia ai 96 manumalo ma 8 suafa o le lalolagi.

O le vaitau o le 2017 WRC e leʻi amataina lava, ae e saogalemu le fai atu o le a faʻailogaina i le taunuu mai i luga o le vaaiga o se tupulaga fou o taavale, ua fuafuaina e avea ma sili ona lelei ma sili ona mataʻina na vaʻaia i le World Rally Championship. Ina ua uma le Hyundai i20, Toyota Yaris ma Ford Fiesta, ua oo i le taimi mo le Citroën C3 WRC auai i le pati, faia le tele o tulafono fou.

Citroën C3 WRC: osofa'iga a Falani ile Siamupini ole Lalolagi 18690_1

E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu i Pale, e itiiti pe leai se suiga i le Citroën C3 WRC o le a faʻaalia i le isi vaitau. Ole fua ole mamafa/malosi ole 3.1 kg/hp, fa'asaga ile 3.8 kg/hp ole muamua. E tusa ai ma le faʻailoga, o lenei faʻamanuiaga i le lelei e le naʻo se mataupu o numera, e pei o le lautele o ala, o mea faʻapipiʻi aerodynamic ma le tuʻufaʻatasiga faʻasalalau, lea ua faʻapipiʻiina nei ma se vaʻaiga tutotonu faʻatautaia, o nisi ia o elemene e fesoasoani i lenei suiga. .

Citroën C3 WRC: osofa'iga a Falani ile Siamupini ole Lalolagi 18690_2

E LE'I MISIA: Sébastien Ogier o loʻo faʻaalia le auala e aloese ai mai faʻalavelave i le WRC

I lenei tausaga atoa, o le Citroën C3 WRC ua faʻaputuina suʻega faʻataʻitaʻiga i le aofaʻi o 9,500 kilomita o loʻo ufiufi.

"E pei ona masani ai i taʻaloga taʻavale, matou te galulue i taimi faʻatapulaʻa e le gata i le mamanu ma le atinaʻeina o le taavale. Mai lava i suʻega muamua na matou maua le faamalieina i le vaʻai atu o se taʻavale lelei. Sa leai ni fa'afitauli tetele ma sa fiafia le au pailate i lana amio. A oo i le taimi o le faaiuga, o le ulufale atu lea i le tauvaga, matou te o atu ma le lagona ua matou faia se galuega lelei, ae e le mafai ona maua uma le mautinoa. So'o se suiga i tulafono faatonutonu o lona uiga o se toe faauigaina atoatoa o fuafuaga, ma e matou te lotomaualalo foi i le feagai ai ma o matou tagata tauva."

Laurent Fregosi, Fa'atonu Fa'atekinisi

Mo i latou e nafa ma Citroën Racing, le 1.6 lita fa-siliva poloka e fa'aauupegaina le C3 WRC o le "inisinia sili ona lelei na mamanuina e inisinia a le ituaiga", sili ona aoga mai le suia o tulafono faatonutonu. O le faʻatinoga sili atu o loʻo faʻamoemoeina mo le 2017 o loʻo faʻamatalaina e le suiga i le faʻaogaina o le ea turbocharger, lea e alu mai le 33 i le 36 mm. O le faʻaopoopoga o le malosi e tusa ma le 20%, lea ua oʻo nei i le 380 hp . I le isi itu, o le faʻatapulaʻaina o le turbo pressure i le 2.5 bar e le faʻatagaina ai le faʻateleina o le torque, lea e tumau pea ile 400 Nm.

Citroën C3 WRC: osofa'iga a Falani ile Siamupini ole Lalolagi 18690_3

VAAI FOI: Citroën Cxperience Concept: o se tofo o le lumanaʻi

Faatasi ai ma foliga fou sili ona taua o le C3 WRC o le faʻamalolo foi lea, lea na avea ma autu o se toe faʻaleleia maeʻaeʻa. O seti o le tautotogo/fa'aluulu ua fa'ase'e nei e fa'atele ai le latou femalagaiga - e ese fo'i le suspension geometry i le va o le fa'aeleele ma le eleele.

O le aveina o le Citroën C3 WRC fou o le a avea ma tagata tietie Kris Meeke, Craig Breen, Stéphane Lefebvre ma Sheikh Khalid Al Qassimi. Le 2017 vaitau o Ole World Rally Championship e amata ile aso 19 Ianuari fa'atasi ai ma le ta'amilosaga a Monte-Carlo.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili