Mini JCW osofaia Dakar 2018 mo le taimi muamua i luma e lua

Anonim

Ina ua uma le 2017 Dakar ma se tofo oona, lea na maeʻa ai le Mini sili ona lelei i le tulaga ono (faataitaiina e le Atenitina Orlando Terranova), o le ituaiga Peretania o le BMW Group ua faatoa tatalaina le mea o le a avea ma ana auupega fou mo Dakar 2018 - le John Cooper Works taavale toso. Lea, toe pule i le au X-Raid ma faʻamalamalamaina i ni eseesega eseese se lua i le faiga o le traction, folafola atu e toe faʻamoemoe i le pito i luga. Fa'ataga la le au tete'e...

Mini Dakar 2018

Ina ua maeʻa le manumalo i le 2012, 2013, 2014 ma le 2015, e manaʻo Mini e toe lagona, i le 2018, le fiafia o le manumalo, i le mea e sili ona taʻutaʻua i fafo-auala tuuga i le lalolagi. O le taimi lenei, faʻapotopotoina se faʻamatalaga fou o le mea na avea ma Mini mo le Dakar - faʻavae e tusa ai ma se manatu sili atu "Farani" o taavale toso (o ai e le manatua foafoaga a Schlesser?...), faaliliuina i ni suiga se lua, e taʻua uma o John Cooper E galue, e ui lava e ese mai le tasi i le isi i le faiga traction. O le tasi o ia mea, e ta'ua o le Rally, o lo'o fa'apipi'iina i uili uma, a'o le isi, e ta'ua o le Buggy, o lo'o i ai le ta'avale i tua.

Ina ia faʻamatalaina lenei filifiliga, o tulafono faʻapitoa a le Dakar, lea e faʻatagaina ai faʻataʻitaʻiga e naʻo le uili tua e faʻaalia ai le kilia o le eleele sili atu ma uili tetele, faʻaopoopo i le faʻaitiitia o le mamafa. O le sini, i lenei tulaga, na ausia faʻafetai i le faʻaogaina o se fausaga tubular afifi i le carbon fiber faʻamalosia palasitika ma Kevlar panels.

Mini JCW osofaia Dakar 2018 mo le taimi muamua i luma e lua 18714_2

Dakar 2018: Mini folafola le mana… ma le faatuatuaina

Ae mo le afi, o se afi afi penisini ono-silinder i totonu, 3.9 lita, lea, e faʻaaoga ai le tekonolosi BMW TwinPower supercharging, faʻasalalau le 340 hp o le mana ma le 800 Nm o le malosi. O finauga e le aunoa ma lo latou mamafa, e ui lava, e sili atu le taua nai lo le saoasaoa i luga o le Dakar, o le tetee ...

Ae ui i lea, o le X-Raid faatonu lava ia, Sven Quandt, o loʻo faʻaalia, i le taimi o suʻega na faia uma i Morocco ma Hanikeri, "e leʻi faʻamalosia lava a matou Minis ona o faʻafitauli faʻapitoa". Tu'u ai iina le mautinoa o le a le mo le faʻatuatuaina e ono toilalo ai taavale fou, i lenei tausaga, i luga o le pulelaa. O le itu, e manatu o ia e tutusa lava le matafaioi, o loʻo "matua ofoofogia".

Mini Dakar 2018

Manatua o le Mini armada fou o le a avea ma se tasi o au e amata i le Dakar 2018, lea ua fuafua e amata i le aso 6 o Ianuari, 2018, i Peru. Faatasi ai ma tagata tauva, e aofia ai le siamupini i le igoa Peugeot, o le ufiufi e uiga i 5,500 kilomita, e le gata. e ui atu i le teritori o Peru, ae faʻapea foʻi i laina o Bolivia ma Atenitina.

Faitau atili