New Tesla Roadster o le a avea ma "taavale sili ona saoasaoa i le lalolagi"

Anonim

Ua naunau Elon Musk e lafo sa'o afi afi i le "tausaga ma'a". I le faaopoopo atu i le tuʻuina atu o le Tesla Semi loli, Elon Musk na faateia tagata uma ma mea uma i se isi faʻataʻitaʻiga: a Tesla Roadster.

Mo Tesla o se toe foʻi i le amataga. E pei ona e iloa, o le faʻataʻitaʻiga muamua a le faʻailoga o se taʻavale auala na faʻasoa lona tulaga ma le Lotus Elise.

New Tesla Roadster o le a avea ma
Afai e te manatua, o le auala lea na sasae atoa e Jeremy Clarkson i luga o le Top Gear show. I aso nei, e ese le tulaga o le faʻailoga - faʻapea foʻi ma luʻitau.

Ole aso nei ole Tesla Roadster ua folafola mai e sili atu nai lo lona muamua. O faʻamoemoega ma faʻatinoga o lenei faʻataʻitaʻiga e ono faateʻia ai le sili ona masalosalo.

O le matou fa'amoemoe o le fa'alumaina o ta'avale ta'aloga penisini. (...) O le aveina o se taavale e iai se afi afi e pei o le aveina o se taavale afi. O le a avea lea ma ta'avale ta'aloga sili ona saoasaoa i le lalolagi.

Elon Musk

Ina ua maeʻa nei upu, na faʻasalalau e le pule sili o Tesla le feteʻenaʻi numera maofa. E tusa ai ma le tala a Elon Musk, o le Tesla Roadster o le a mafai ona oʻo i le 0 i le 100 km / h i le naʻo le 1.9 sekone ma le 0 i le 160 km / h i le 4.2 sekone, o le maualuga o le tutoʻatasi o le 1000 kilomita. Le saoasaoa maualuga - o se tau e seasea susulu trams - e ofo foi: sili atu i le 400 km / h.

New Tesla Roadster o le a avea ma
Tesla Roadster. E pei ona e maitauina, o nei fuainumera e faʻaumatia faʻataʻitaʻiga pei o le Bugatti Chiron.

O le a faapefea nei mea uma?

O le Tesla Roadster fou ua faʻapipiʻiina i afi e tolu, tasi i le pito i luma ma le lua i le pito i tua. Ole maualuga maualuga o lo'o fa'asalalauina ole 10,000 Nm.Ioe… sefulu afe newton-mita, ae ile saoasaoa atoa! Mo le fa'aolaina o lenei fale eletise, o le Tesla Roadster o le a fa'apipi'iina ma ma'a e mafai ona 200 kWh.

New Tesla Roadster o le a avea ma

O le isi tulaga lelei o lenei faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa i supersports masani o le numera o nofoa. I le tulaga o le afi, e masani lava i se tulaga tutotonu, e lua nofoaga.

O le vaega le fiafia…

O le vaega le manaia o nei mea uma o le gaosiga. Elon Musk faʻasino i le 2020 o le aso faʻamalolo a le Roadster, ae e oʻo mai i le taimi nei e leʻi ausia e Tesla se taimi e tasi ma o le Faʻataʻitaʻiga 3 o loʻo faʻaauau pea ona oʻo i popolega faʻatuai. Ae mo i latou e fiafia i lenei taaloga, ua mafai nei ona fai lau oka e ala i le teuina o le 50 afe tala.

New Tesla Roadster o le a avea ma

O fa'ata'ita'iga Tesla e faia le suiga mai folafolaga i le gaosiga moni? O masina a sau o le a faʻamoemoeina.

Faitau atili