Ua uma ona matou iloa pe fa'afefea le fa'ailoga fou

Anonim

I aso nei, e aofia ai ni seti se lua o numera, faʻatasi ma mataitusi e lua, o le faʻatulagaina o loʻo i ai nei o pepa resitalaina o taavale a Potukale o loʻo oʻo mai i le iʻuga ma talosaga mo se sui.

Ile iloaina o lenei tulaga, o le Institute of Mobility and Transport, le faalapotopotoga e nafa ma lenei matagaluega, ua uma ona faʻamalamalamaina pe faʻafefea le resitalaina fou. Lea, faʻasolo atu i le Aso Gafua nei le Jornal de Notícias, o le a le faʻaumatia le i ai o se uiga tutusa lelei ma le taimi nei. Faatasi ai ma se foliga fou: nai lo numera e vavaeeseina e mataitusi, o le a avea ma mataitusi e vavaeeseina e numera.

O le resitalaina o le Potukale i le lumanaʻi o le a faʻaalia, mai le agavale i le taumatau, lua mataitusi, sosoo ai ma numera e lua, ma isi mataitusi e lua. Mo se fa'ata'ita'iga: AB-12-CD.

E tusa ai foi ma Jornal de Notícias, o lenei fofo, lea e faʻauʻu ai se faʻatulagaga na faʻalauiloaina i le 2005 ma e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo i masina muamua o le 2019.

E fa'amanaia le lesitala fou ia Fepuari 2019

E tatau foi ona maitauina o lenei faatulagaga fou e tatau ona amata faamamaluina ia Fepuari o le tausaga fou. E ui lava ma seʻia oʻo ina maeʻa le fua faʻatatau, ua faʻailoa mai e faʻamatalaga o le a mafai lava ona resitala se mea e pei o le tasi miliona taʻavale - taʻavale, uila afi, tricycles, quadricycles ma mopeds.

Fa'ailoa mai fo'i e fa'apea o le resitalaina fou o le a ofoina atu le umi o le ola nai lo le aiaiga o lo'o iai nei. I le faaopoopo atu i le tuʻufaʻatasia o mataitusi e faʻatagaina ai se numera sili atu o avanoa nai lo numera, o le faʻaopoopoga o mataitusi Y, K ma W o le a faʻaleleia atili ai lenei tulaga. O se mea e leʻi tupu talu mai le faʻaofiina o le mataitusi K (faʻasino i taʻavale mai fafo) i le 90s.

Faitau atili