I le atoatoa. O le maliliega i le va o le iuni ma pule na fa'ailoa ai le fa'ai'uga o le tete'e

Anonim

Afai o ananafi na matou lipotia ai le faʻavasegaina o suauʻu i nofoaga filifilia i le salafa o le atunuʻu, o le asō matou te faʻasalalau ai le faʻaiʻuga o le osofaʻiga a avetaavale o loʻo feaveaʻi mea matautia.

O le maliliega i le va o le ANTRAM ma le SNMMP (National Union of Drivers of Hazardous Materials) na ausia i le taeao nei, ina ua maeʻa le 10 itula o le fonotaga, ma le Malo o le faufautua.

Na malilie i ai le toe fa'atalanoaina o le konekarate faigaluega tu'ufa'atasi ma le fa'ailoaina o le vaega fa'apolofesa, i feutanaiga o le a fa'atalanoaina e le Malo, ma le fonotaga muamua e faia i le aso 29 o Aperila.

Maliega

I LE VAA:

MUAMUA: ANTRAM - National Association of Public Road Transport Goods, i lenei gaioiga o loʻo faʻatusalia e le Peresetene o le National Board, Gustavo Paulo Duarte;

LUA: National Union of Drivers of Dangerous Matters i lenei gaioiga na fai ma sui o Peresitene Francisco São Bento.

ONA:

LE) O le National Union of Drivers of Hazardous Materials talu ai nei na tuʻuina atu, ia Mati 28, se faʻaaliga muamua o le teteʻe, lea na taʻua ai se seti o tagi i luma o le ANTRAM;

B) O le osofaiga na fesiligia, lea na amata ia Aperila 15th, na mafua ai le tele o le faaleagaina o le tamaoaiga o le atunuu, i sui uma o le vaega ma, sili atu i mea uma, i le faitau aofaʻi lautele, ma lamatia ai lo latou feoai, o le mafuaaga lea na tuuina atu ai e le Malo. se Fa'amatalaga Tulaga Fa'ailoga Fa'alavelave Malosi; C) ANTRAM, i le isi itu, o le sui sili lea o le Asosi a le Aufaigaluega a le Malo o Femalagaaiga o Oloa i luga o le alatele, talu ai nei na sainia le Collective Bargaining Agreement ("ACT") na lomia i le Labour and Employment Bulletin Nu. 34, o Setema 15, 2018;

D) ANTRAM ma le National Union of Dangerous Materials Drivers ua ioeina le amataina o se feutagaiga ma le manatu i le faatonutonuina lelei o le va o tagata faigaluega i le va o tagata e ona galuega o loʻo fai ma sui o le ANTRAM ma tagata faigaluega o loʻo fai ma sui o le National Union of Dangerous Materials Drivers;

MA) le Malo, i le isi itu, i le amanaia o le tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia ma le manaʻoga e faʻamautinoa le faʻamalieina o manaʻoga tuʻufaʻatasia, malilie e mulimulitaʻi i le faiga o feutagaiga ua taʻua muamua ma fatuina tulaga talafeagai mo itu auai, i le filemu lautele ma mulimuli i le faalēaogāina o le solo. i le malosi, ausia taunuuga manaomia. ua fa'ai'uina lenei Maliega Fefa'ataua'iga, lea ua fa'ataunu'uina e itu auai, i lalo o aiaiga lautele o le fa'avae o le fa'atuatuaga lelei, ma o lo'o pulea e aiaiga nei:

1. FAATINO

1.1. E ala i lenei Protocol, o vaega fai konekarate e faia, e amata mai i le aso nei seia oo ia Tesema 31, 2019, e amatalia se faiga fefaʻatauaʻiga tuʻufaʻatasia, lea e faʻalauiloaina ma faʻaaloalogia le gaioiga a le avetaavale oloa matautia, e faʻavae i luga o le ACT o loʻo taʻua i le faʻaaliga C).

1.2. O fefa'ataua'iga tu'ufa'atasi e tatau ona fa'avae i luga o ta'iala tau fa'atatau nei:

i. Ta'ito'atasi o le gaioiga i totonu o le fua o totogi;

ii. Fesoasoani mo tulaga lamatia;

iii. Aoaoga faapitoa;

iv. Inisiua tau soifua fa'apitoa; ma

v. Su'ega fa'afoma'i fa'apitoa.

1.3. Ina ia faʻamautinoa le amataga o feutagaiga, o le National Union of Drivers of Dangerous Materials ua faʻamutaina, faʻatasi ai ma le faʻataunuʻuina vave, le osofaʻiga lautele a Avetaʻavale, o loʻo faagasolo nei, lea na amata ia Aperila 15, 2019.

FUAFUAGA

2.1 . O le a faia feutanaiga:

i. I le avea ai ma sui o le National Union of Drivers of Dangerous Matters e ona sui, ua aloaia mo lenei faamoemoe; ma

ii. E fai ma sui o le Asosi a le Aufaigaluega, e o latou sui, ua aloaia mo lea faamoemoe.

2.2. I le fa’amoemoe e mata’ituina feutanaiga, o le a fai ma sui o le Matagaluega o Atina’e ma Fale e se sui faufautua, o lana galuega o le fa’atautaia lea o feutanaiga ma gaioiga ina ia mafai ai ona una’ia le maliliega a itu auai.

2.3. I le taimi o feutanaiga, o le a galue le Malo ina ia mautinoa o le a faʻamalosia e le auʻaunaga taʻitasi a latou gaioiga o le mataʻituina o le vaega i totonu o le vaega o felaʻuaiga uta, e faʻatatau i tulafono faatonutonu tuʻufaʻatasia o loʻo iai.

3. NOFOAGA O SAUNIGA

O fonotaga o le a faia i le Matagaluega o Atinae Eseese ma Fale, o loʻo i Lisbon, i Rua Barbosa du Bocage, numera 5.

4. MINUITE

4.1. E tusia minute i fonotaga taitasi, lea o le a aofia ai se faasinomaga i mataupu o loʻo talanoaina, o fuaiupu o loʻo avea ma autu o se maliliega i le mataupu faavae ma faʻamatalaga e manaʻomia e itu taʻitasi e aofia ai i totonu o minute ma e tatau, pe a mafai, tuuina atu e tusi.

4.2. O minute o le a tusia e le Matagaluega o Atinae Eseese ma Fale ma e tatau ona auina atu i isi vaega i totonu o le isi lima aso mo le faʻamoemoe o le faʻamaopoopoina o tusitusiga.

4.3. O fonotaga o feutanaiga e amata i le faitauina, talanoaga ma le faamaoniga o minute o le fonotaga talu ai ma latou sainia e itu auai.

4.4. E lua tala muamua o minute taitasi o le a tusia i luga, faatasi ai ma le uluai kopi e avatu i pati taitasi.

5. PISINISI FA'ATUATUA LELEI

E fa'atino e itu auai e galulue i le agaga lelei i le faagasologa o feutanaiga, e ala i le tali vave atu i talosaga o feutanaiga ma talosaga tetee.

6. FEAGAIGA I FAIGA FA'AVAE

6.1. I le taimi o feutanaiga, e tatau i itu auai ona amanaia ma faʻaaloalo i maliega faʻavae o loʻo ausia i mataupu taʻitasi o loʻo talanoaina.

6.2. O maliliega fa'avae e fa'atatau i mataupu ta'itasi o lo'o fa'atalanoaina e le'o tu'uina atu ai le le i ai o se maliliega fa'avaomalo ua talia e itu auai.

7. FAAALIA

O itu auai e taumafai e tausia le le faalauaiteleina e uiga i mea o loʻo i totonu o feutagaiga, ma o latou faʻamatalaga lautele, faʻaopoopo i le latou faʻaalia i sui, e tatau ona faia i le faaiuga o le faʻagasologa o feutagaiga.

8. TALANOAGA FA'AVAEAGA

I le taimi o feutagaiga, o itu auai e taumafai e taumafai mo le fausiaina ma le tausia o se siosiomaga o talanoaga ma le filemu lautele, tausia o talanoaga o se auala e foia ai feeseeseaiga po o feeseeseaiga i le va o itu auai seia oo i le faaiuga o feutagaiga, e le aofia ai isi ituaiga o uunaiga, e pei o tete'e po'o isi faiga e ono lamatia ai le fa'amalieina o mana'oga fa'ale-agafesootai taua.

Lisbon, Aperila 18, 2019

Saunia e le National Union of Dangerous Matters Drivers

Saunia e ANTRAM - National Association of Public Road Transport Products

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faitau atili