Ford F-150: fa'afouina le ta'ita'i

Anonim

O le Ford F-150 fou atonu e ono avea ma faʻataʻitaʻiga sili ona taua na faʻaalia i le Detroit show, ma o le tumau i luga, e sau faʻaauupegaina i se faasologa o finauga faʻatekonolosi lea e toe tuʻu ai le tasi laasaga i luma o ona fili.

E le o le tele o le talanoa e uiga i se faʻataʻitaʻiga, ae toetoe lava o se faʻalapotopotoga. Ford F-Series ua umia le igoa o le taavale sili ona faatau atu i le US mo le 32 tausaga i tulaga atoatoa, ma o le pikiapu sili ona faatau atu, ua alu mo le 37 tausaga sosoo. I le 2013 na sili atu i le faʻailoga o le 700 afe iunite faʻatau atu, faʻaauau pea ona avea ma se tasi o taavale sili ona faʻatau atu i luga o le paneta. E le maalofia le le tusia e uiga i le Ford pick-up ma tetee atu i ituaiga uma o faʻamatalaga faʻamatalaga muamua, e tatau ona matou faʻatali mo faitotoa o le Detroit Motor Show e iloa ai le tupulaga fou o le Ford F-150.

O lenei tupulaga fou e tele mea e talanoa ai. E mafua ona, pei o Europa, o Amerika foi o loʻo osofaʻia le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o taʻavale tatou te aveina. O le CAFE (Corporate Average Fuel Economy) o loʻo faʻatonuina e faapea, e oʻo atu i le 2025, o le averesi o le suauʻu i totonu o le gaosiga o le gaosiga o le a naʻo le 4.32 l/100km poʻo le 54.5 mpg. E oo lava i le pikiapu paia e saoloto mai lenei mea moni.

2015-ford-f-150-2-1

I le lalolagi o lapopoa Amerika piki-up ua uma ona tatou molimauina le tele o laasaga agai i le faaitiitia o le "'ai". Na tofotofoina e Ford le maketi i le 3.5 V6 Ecoboost, faʻamaonia le manuia faʻapisinisi, avea ma afi sili ona faʻatau atu, e ui lava o le afi sili ona laʻititi ma sili ona lelei i le laina, ae tauva ma le V8 i le malosi mama.

O Ram o loʻo umia nei le igoa o le sili ona taugofie le pikiina, faʻaaogaina le Pentastar V6 3.6 faʻapipiʻiina e se 8-saosaoa otometi faʻasalalau, ma talu ai nei na faʻafeiloaʻi ai se 3.0 V6 Diesel fou, ua uma ona iloa mai le Jeep Grand Cherokee, lea e tatau ona mafai ai. e fa’amalosia ai lea fa’alupega. O le Chevrolet Silverado ma le GMC Sierra fou, i masini uma V6 ma V8, ua uma ona tui tuusaʻo, faʻapea foʻi ma le tatalaina o le valve fesuiaʻi ma le faʻaogaina o le paʻu.

Afai e faʻateleina le lelei o afi, o le a manaʻomia atili le faʻaauau pea ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o nei titans. O le Ford F-150 fou ua amataina se osofa'iga fou i lenei taua: o le tau faasaga i le mamafa. E oo atu i le 700 pauna e itiiti ifo , o le numera tele lea ua tatou vaʻaia ua faʻasalalau! E pei o le fai atu: o se taumafataga e oo atu i le 317 kilokalama, pe a faatusatusa i le tupulaga lea e sui ai le Ford F-150 fou. Na ausia e Ford lenei faʻaititia o le mamafa, sili atu i mea uma i le folasaga alumini i le fausiaina o le F-150.

2015-ford-f-150-7

E ui lava i le fou o le alumini, o loʻo maua pea se faʻavaa uʻamea i lalo ole Ford F-150 fou. O lo'o avea pea ma ta'avale apefai, o se fofo faigofie ma malosi. O u'amea o lo'o fa'atupuina nei ua tele lava u'amea malolosi, lea na fa'ataga ai le fa'aitiitiga o ni nai sefulu kilokalama pe a fa'atusatusa i le muamua. Ae o le tele o tupe maua o le alumini fou bodywork. Faatasi ai ma lesona na maua mai i le taimi a o iai pea Jaguar i le Ford universe, ina ua ia mamanuina le Jaguar XJ ma le alumini unibody body, ua faʻailoa e Ford e faʻaaogaina le ituaiga tutusa o alloys faʻaaogaina i le alamanuia aerospace ma taʻavale a le militeri e pei o le HMMWV. O le taulaiga e sui i le momoliina o le savali i le maketi o lenei suiga i se mea fou o le a le afaina ai le malosi o le F-150.

I lalo ifo o le pulou tele o le Ford F-150 tatou te maua ai foi le tele o foliga fou. Amata i le pito i lalo, matou te maua ai se ea fou 3.5 V6, lea e taʻua e Ford e sili atu i tulaga uma i le 3.7 V6 muamua. E tasi le laa i luga tatou te maua ai a e le'i tatalaina 2.7 V6 Ecoboost , lea, fai mai (o loʻo i ai pea le tele o faʻamatalaga e tuʻuina atu e Ford), e le fesoʻotaʻi ma le lauiloa 3.5 V6 Ecoboost. O le agai i luga laʻititi, matou te maua naʻo le V8 i le vaʻaiga, ma le 5 lita o le gafatia, lea e feaveaʻi mai le tupulaga o loʻo i ai nei, le Coyote lauiloa. Ma ou te fai atu tulaga ese, ona o le 6.2 lita V8 sa i le pito i luga o le laina ua toe faʻaleleia, ma tuʻuina atu i le 3.5 V6 Ecoboost. Faʻatasi ma nei afi uma o le a tatou maua, mo le taimi nei, se faʻasalalauga otometi 6-saosaoa.

2015 Ford F-150

O le paʻu alumini fou e faʻaalia ai se sitaili faʻafouina. Faʻatasi ai ma fofo o loʻo tuʻuina atu i le Ford Atlas concept, e iloa i lenei lava faʻaaliga mo le tausaga, matou te maua ai se sitaili, e masani lava, e le fetaui i le vaega o totoe o le "malamalama" aiga Ford, e pei o le Mustang fou poʻo le Fusion / Mondeo, o loʻo faʻaalia i le sili atu o le sua ma foliga paʻepaʻe.

"Faiga faigata" e foliga mai o le igoa lea o le taaloga ma e pei ona e faʻamoemoeina, na matou maua nisi fofo saʻo, faʻatatau i le faʻataʻitaʻi ma sikuea, e faʻamalamalama ai elemene eseese ma luga. E masani lava, o loʻo i ai foʻi le matou faʻamalo tele ma le mataʻina, faʻapipiʻiina e lamepa fou foliga C. O le mea muamua mo le maketi, o le filifiliga mo mata uma-LED pito i luma, faʻapipiʻi le pito i tua ma le tekinolosi tutusa.

O se vaega o le stylist filifiliga e atagia mai ai le aerodynamic optimization na faia. O le tioata e sili atu le faʻaogaina, o le faʻamalama pito i tua o loʻo i ai nei i le itu o le tino, o loʻo i ai se spoiler fou ma lapoa i luma, ma o le pusa faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e mafai ona tatou fai atu, o se "plateau" ma le 15cm i lona pito i luga. , lea e fesoasoani atili i le vavaeeseina o le ea. I le tulaga masani, i luga o faʻaliliuga uma, matou te maua foʻi i luga o le grille pito i luma, e mafai ona taofia ai le ea mai le ulufale atu i totonu o le afi afi pe a le manaʻomia, e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga.

2015 Ford F-150 XLT

E iai fo'i le tele o foliga fou e fa'aleleia ai le fa'atinoga ma le fa'atinoga o le Ford F-150. O le pito i tua o loʻo faʻaalia ai se laasaga avanoa ma e mafai nei ona tatalaina mamao e faʻaaoga ai le faʻatonuga autu. O le pusa uta o loʻo faʻaalia foi se seti fou o moli LED, faʻapea foʻi ma se faiga faʻaoga fou e taofi ai le uta. Atonu e iai fo'i fa'alava teleskopiko e fesoasoani i le utaina o Quads po'o uila afi.

O se taavale galue, ua faateleina, o se nofoaga o loʻo i ai totonu mafanafana ma mea faʻatekonolosi malosi . Na matou molimauina suiga i totonu, e le gata i meafaitino, faʻaaliga ma fofo faatekinolosi. O se faʻamatalaga maualuga faʻamalamalamaga o loʻo tuʻuina atu ai le tele o ituaiga o faʻamatalaga i luga o le meafaifaʻaili, ma i totonu o le faʻamafanafanaga tutotonu, matou te maua ai se isi lau e lua lapopoa e mafai ona faʻatatau i le lomiga ma le SYNC system mai Ford.

O le lisi o meafaigaluega e lautele, a itiiti mai i lenei pito i luga o loʻo tuʻuina atu, e taʻua o Platinum, e sili atu ona tutusa ma se taʻavale faʻapitoa nai lo se taʻavale faigaluega, faʻatagaina mo le faʻavasegaina lautele. I le lisi o mea faʻamafanafana ma saogalemu, matou te maua ai mea puʻeata mo le 360º vaʻaiga, lapatai mo le suia o le auala ma se isi taavale i le tauaso, paka faʻafuaseʻi ma se taualuga mega panoramic, faʻapea foʻi ma fusipaʻu nofoa faʻafefe. O le tele o meafaigaluega e matua'i muamua lava i lenei ituaiga o ta'avale, o lea e tu ese ai Ford mai le tauvaga tu'usa'o.

2015 Ford F-150

E ui i le tele o fa'atauga fa'aletonu mo Chevrolet Silverado, o le pikika lona lua e sili ona fa'atau atu, e le tatau ona faigofie. O le Ford F-150 o le fuamoa auro moni a Ford, ma o lenei augatupulaga fou e iai le mea e manaʻomia e faʻaauau ai lana pulega e foliga mai e le mafai ona faʻaogaina.

Ford F-150: fa'afouina le ta'ita'i 18832_6

Faitau atili