Ma o iina tatou toe o ai: Mazda RX-9 i le 2019?

Anonim

I le faʻatalanoaina o faila o le Automobile Reason, na ia maua ai ni nai tala i le sui o le Mazda RX-7 poʻo le RX-8, faʻailogaina le toe foʻi mai o le afi Wankel. Toe foʻi na matou faʻasalalau talu mai le 2014, e faʻafitia, e ala i faʻamatalaga aloaia mai le faʻailoga, i nai vaiaso mulimuli ane.

Ma sa faapena lava ona oo mai i le asō. I se tasi aso o loʻo i ai se sui i le RX-7 ma le RX-8, o le isi, o le Wankel e avea ma se mea e sili atu nai lo se mataupu tapunia i le talafaasolopito o Mazda ma afi afi i totonu. Ia, faatasi ai ma le tele o le masalosalo, o se isi mea na tupu o le Wankel saga ma Mazda's RX faʻataʻitaʻiga.

O lenei tausaga e faailoga ai le 50 tausaga o le uluai Mazda faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina i le Wankel rotary engine. O le Mazda Cosmo Sport poʻo le 110S na faʻalauiloaina i le 1967 ma amataina le talatuu a Wankel i le faʻailoga Iapani, lea e faʻauʻu i le 2012 ma le faʻaiʻuga o le gaosiga o le Mazda RX-8.

Mazda RX-7

Ona o se aso faamanatu taua, e tele tala o le a faoa e Mazda le avanoa e tuʻuina atu ai le isi mataupu i le Wankel saga. E moni ea?

Ulufale i le RX-9

O le tala lata mai o loʻo fautua mai ai i le Tokyo Motor Show o loʻo lumanaʻi, e faia i le faaiuga o Oketopa, o le a tuʻuina atu ai e Mazda se manatu faʻamoemoe e faʻamoemoeina se faʻataʻitaʻiga RX fou, lea o le a amata maketi i le 2019. Seʻi taʻua o RX-9 mo le lelei o le finauga.

E tusa ai ma lenei tala lata mai, o le Mazda RX-9 o le a musuia e le mataʻina RX-Vision (i ata), le manatu o le 2015, ma o le a faʻaogaina se afi faʻasolosolo fou, lea e iloa o loʻo i ai se pateni 2016.

2015 Mazda RX-Vaaiga

o le lotu SKYACTIV-R o le a aofia ai le lua rotors o le 800 cm3 taʻitasi, ma o le a supercharged e ala i se turbo faʻaulu eletise o le a galue i lalo o pulega ma le isi, masani, ma le tele o fua, e feagai ma pulega maualuga. O loʻo talanoa e uiga i le 400 horsepower ma e foliga mai o faʻafitauli uma e uiga i le faʻaaogaina o le suauu ma le tausisia o tulafono faatonutonu o le a foia.

E pei o le RX-Vision, o le RX-9 o le a avea ma taʻaloga taʻaloga, lua nofoa poʻo le 2 + 2 faʻatulagaina, ma o le a avea foi ma Mazda sili ona taugata.

Ma le Mazda "Stinger"?

I le taimi o le tuʻuina atu o le mea fou Mazda CX-5 i Barcelona na matou aʻoaʻoina ai o le Mazda o le a faʻaalia moni se mea fou, e foliga mai o se taʻavale manatu, i le taimi o le Tokyo Motor Show. E uiga i se taavale taʻavale fou, e pei ona taʻua i luga, e le o se upu, ae o se faʻatusatusaga ma le Kia Stinger, o le faʻataʻitaʻiina o taʻaloga taʻavale tua-uila mai Korea, na taʻua. Mata o le RX-9 tala ma lenei "Stinger" o le taavale tutusa?

Ia, e tatau ona tatou faʻatali seʻia oʻo ia Oketopa e faʻamalo uma masalosaloga. Seia oʻo i lena taimi, o le mea e sili ona foliga mai o le vaʻaia o se isi faʻamatalaga aloaia mai Mazda o loʻo taʻu mai ai o le a le toe i ai ni faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina i se afi Wankel. E ui lava o loʻo faʻaauau pea le atinaʻeina o lenei afi, e pei ona faʻaalia i le resitalaina o pateni talu ai nei.

Ma aua neʻi galo ia i tatou o le Wankel engine e sili atu ona toe foʻi mai, e le o le auala autu o felauaiga mo se faʻataʻitaʻiga fou, ae o se faʻalautele lautele mo se taavale eletise lea, faʻafuaseʻi, faʻamaonia mo le 2019.

Faitau atili