E mafai ona toe foʻi mai afi Wanke i Mazda ae leʻo pei ona matou faʻamoemoeina

Anonim

Mazda, pei o isi tagata gaosi oloa, o loʻo sauniuni mo se lumanaʻi sili atu ona faigata pe a oʻo mai i tulaga faʻasalalau. O lo'o tapenaina e le fa'ailoga le fa'atupulaga lona lua o masini SKYACTIV ma ua fa'atuina se faiga fa'apa'aga ma Toyota mo fofo fa'asoso'o - mo se fa'ata'ita'iga, o le Mazda3 o lo'o fa'atau atu i Iapani lea e tu'ufa'atasia le SKYACTIV-G afi ma le tekonolosi fa'atosina a Toyota.

2013 Mazda3 Skyactive Hybrid

E tusa ai ma i latou e nafa ma le faʻailoga, o le faʻataʻitaʻiga zero-emission fou e tatau ona iloa i le 2019 ma maketiina i le 2020. O le Europa e nafa ma Suesuega ma Atinaʻe, Matsuhiro Tanaka fai mai:

o se tasi o avanoa o loʻo tatou vaʻavaʻai i ai. O ta'avale laiti e lelei mo 100% fofo eletise, aua o ta'avale tetele e mana'omia fo'i ni ma'a tetele tetele, ma e le talafeagai mo Mazda.

Matsuhiro Tanaka, Mazda's European Head of Research and Development

Mafaufau i faʻamatalaga a Tanaka e uiga i le tele o le faʻataʻitaʻiga eletise a Mazda i le lumanaʻi, e mafai e le Iapani ona saunia se faʻataʻitaʻiga tutusa ma le Renault Zoe. Tuuina atu lenei tulaga, o lenei aoga fou e tatau ona peti i se tulaga e leʻi tupu muamua:

o le a ese le mamanu, aua e ui lava o le tatou fuafuaga ma lenei taavale e tutusa, o le a le tutusa le tekinolosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea o le a mama. Afai tatou te tuu i totonu o maa mamafa, e tatau ona tatou agai i le isi itu e tusa ai ma le mamafa atoa. E tatau ona tatou atiina ae mea fou faatekonolosi i le lumanaʻi.

Matsuhiro Tanaka, Mazda's European Head of Research and Development

Ma o fea e fetaui i ai Wankel?

I le Razão Automóvel ua matou lipotia faafia le toe foʻi mai o afi Wankel - e ui lava e leʻi tupu moni lava lena toe foʻi mai. Ae ui i lea, o le isi avanoa e tulaʻi mai mo le toe foʻi mai o afi Wankel. Fa'agalo se Mazda RX i le lumana'i ma lenei afi, o lana matafaioi e mafai ona toe fa'aleleia ma fa'atapula'aina i galuega fa'alautele mo ta'avale eletise i le lumana'i.

Ae aiseā e leai ai? O ona fua fa'atatau, paleni i totonu, ma le leo fa'agaoioiga maualalo e avea ai ma sui sili ona lelei mo lenei misiona. O se avanoa na faʻamalosia i le resitalaina o pateni e Mazda i Amerika e faʻatatau i lenei tekinolosi.

2013 Mazda2 EV

Mazda lava ia na faʻataʻitaʻiina lenei tekinolosi i le taimi ua tuanaʻi. I le 2013 na fausia ai se faʻataʻitaʻiga Mazda2, lea na faʻapipiʻi ai se tamaʻi afi 330cc Wankel i le pito i tua na maua ai le malosi mo maa.

O lenei afi, faʻamalosia e se tamaʻi tane suauʻu e iva lita, na maua ai le 20 kW (27 hp) i le 2000 rpm, faʻatagaina le tutoʻatasi o le faʻataʻitaʻiga e faʻalautele. Toe foi Matsuhiro Tanaka:

O se mea fa'apenei sa i ai muamua, ae le mafai ona ou auiliiliina. E mafai ona ausia le faatinoga ma le tamaoaiga i se afi rotary. E matua mautu ma filemu i ta'amilosaga masani, o lea e iai se mea e mafai ai mo lenei mea.

Matsuhiro Tanaka, Mazda's European Head of Research and Development

O le o'o mai o se ta'avale eletise i totonu o le kamupani gaosi oloa o le a fa'ateleina ai fo'i le fa'atupuina o le eletise a Mazda - mai le 2021 aga'i atu i luga ole fa'ailoga o le a fa'ateleina ai le aofa'i o ta'avale fa'apipi'i fa'apipi'i i lona tulaga. Fai mai Tanaka, o Mazda ua uma ona iai le tekinolosi talafeagai mo lena faʻamoemoe faʻafetai i le faiga faapaaga ma Toyota. Ua na o sina taimi.

Faitau atili