Citröen edessä, Tiago Monteiro viidentenä

Ensimmäinen WTCC-kisa Vila Real International Circuit -radalla oli koneiden ja kuljettajien säännöllisyys, joka ei ottanut riskejä radalla, jolla seikkailuihin ei juurikaan ryhdytty. Kierroksen lopussa painopiste oli ottelussa, ja kaikki pelaajat paljastivat, että loppujen lopuksi tärkeintä on lähteä ruudukosta hyvin, sillä ohitusmahdollisuudet ovat vähäiset ja aina riskialttiita.

Tiago Monteiro ja Gabriele Tarquini nousivat pian ensimmäisillä metreillä, kun Hugo Valente (Chevrolet Cruze) oli jättänyt lähdön väliin. Jännitys tuntui myös takana, kun kiinalainen Ma Qing Hua (Citroen C-Elysée) ja ranskalainen Yvan Muller (Citroen C-Elysée) ohittivat hollantilaisten Jaap Van Lagenin ja Nicky Catsburgin Lada Vestan.

Tämän alkuperäisen paikkojen vaihdon jälkeen paikat pysyivät ennallaan kilpailun loppuun asti. Lentäjien lausunnoissa kilpailun jälkeen layoutin vaatimus oli enemmän kuin ilmeinen.

Kilpailu täällä on erittäin vaativaa ja olin varovainen lähdössä, mikä oli hyvä, ja sitten auton kanssa, joka kärsii enemmän kuin perinteisellä radalla, radalla, jossa virhe voi aina tapahtua. Tein muutaman, mikä ei estänyt voittoa, mutta toinen kisa tulee olemaan erittäin vaikea, koska lähden sieltä takaisin ja katson mitä tapahtuu.

Jose Maria Lopez

Ottelu oli ainoa kerta, kun olisin voinut saavuttaa ensimmäisen sijan, mutta hän aloitti hyvin, olin lähellä seinää. Sitten yritin pitää yhteyttä, mutta en koskaan pystynyt hyökkäämään hänen kimppuunsa. Toisessa kilpailussa katsotaan mitä tapahtuu, mutta olen luottavainen auton käyttäytymiseen

Sebastien Loeb

Tämä on fantastinen rata, ei vain radan suunnittelun, vaan erityisesti sitä ympäröivän tunnelman kannalta. Ilman Hugon ongelmaa tänne olisi ollut alusta asti vaikea päästä, sillä ohittaminen on lähes mahdotonta.

Norbert Michelisz

Tämä on rata, jolla on hauska ajaa ja olen nyt alkanut ymmärtää monia kuulemistani tarinoista. Ottelu oli ratkaiseva, onnistuin saamaan paikan, tein 'hyökkäyksen' ensimmäisen kierroksen ymmärtääkseni missä olen. Olen tyytyväinen viidenteen paikkaan ja nyt aion ajatella toista kilpailua. Opin paljon tässä kilpailussa, ja nyt on aika nähdä, missä voimme parantaa.

James Monteiro

Luokittelu:

1. José Maria Lopez (Citroen C-Elysée), 13 kierrosta (61 815 km), 26 232 906 (141,6 km/h);