Mikko Hirvonen nappaa ensimmäisen voiton Dakarissa

Anonim

Suomalainen kuljettaja ja WRC-tähti debytoi voitoissa Dakar 2016:n toiseksi viimeisessä vaiheessa.

Mini-trio, Nasser Al-Attiyah, Nani Roma ja Mikko Hirvonen aloitti kilpailun vahvalla tahdilla ja nousi johtoon Way Point 2:ssa. Eteläafrikkalainen Leeroy Poulter (Toyota) kuitenkin yllätti kilpailun ja otti komennon toisella puoliskolla. kilpailussa erolla, joka näytti olevan peruuttamaton.

Tästä huolimatta suomalainen kuljettaja ei heittänyt pyyhettä maahan ja päätyi voittoon, vain 9 sekuntia joukkuetoveriaan Al-Attiyahia jäljessä. Poulter ei pystynyt pitämään rajua vauhtia kilpailun loppuun asti ja putosi kolmannelle sijalle Giniel de Villiersin (Toyota) edelle.

LIITTYVÄT: 15 faktaa ja lukua vuoden 2016 Dakarista

Mitä tulee Stéphane Peterhanseliin (Peugeot), kokonaistulostaulukko omaksui varovaisen strategian ja hallitsi vauhtia alusta loppuun. Hän hävisi vain 11 minuuttia kakkoselle Al-Attiyahille ja asetti itsensä hyvälle asemalle voittaakseen uuden mestaruuden huomenna maailmanmestaruuskilpailussa. johtava maastokilpailu.

Moottoripyörillä Toby Price (KTM) otti uuden askeleen kohti voittoa saavutettuaan 2. sijan tämän päivän erikoiskilpailussa. Voitto putosi portugalilaiselle Hélder Rodriguesille (Yamaha), joka esimerkillisellä kilpailulla käynnisti taistelun palkintokorokkeesta uudelleen.