Portugalin ralli: Sebástien Ogier täydessä hyökkäystilassa

Sébastien Ogier lähtee hyökkäykseen Portugalin rallin viimeiselle päivälle. Voitti 4,9 sekuntia johtajalle ja Jari-Matti Latvalalle eikä heittänyt pyyhettä maahan.

Huomenna ei sovi heikkohermoisille. Hallitseva maailmanmestari Sébastien Ogier sai kolmannen voittonsa Vodafone Rally de Portugalin erikoiskilpailussa ja kaventaa eroa kilpailun johtajaan. Volkswagenin kuljettaja sai 4,9 sekuntia joukkuetoveriltaan Jari-Matti Latvalalta, joka näkee johtonsa yhä enemmän vaarassa.

Näitä kahta erottaa vain 9,5 sekuntia, kun Portugalin WRC-matkan päättymiseen on jäljellä kolme vaihetta. Yleisö, joka on matkustanut massiivisesti katsomaan Portugalin rallia, on tässä Volkswagen Vs Volkswagen kotitekoisessa kaksintaistelussa jälleen yksi syy kiinnostukseen.

Tällä tuloksella Ogier voitti Kris Meeken, joka putosi toisesta kolmanneksi. Citroënin britti saavutti neljännen ajan Andreas Mikkelsenin jälkeen (kuvassa). Myös Volkswagenin norjalainen lähestyi palkintokoroketta. Se on 1,1 sekunnin päässä Meeken paikasta.

Portugalin ralli SS11 2015-3-10 (28)

Hayden Paddon pomppi takaisin ja ohitti joukkuetoverinsa Dani Sordon edellisessä erikoisessa. Jälkimmäisessä hän törmäsi kiveen ja vaurioitti Hyundai i20 WRC:n vaihdelaatikkoa. Öljyä hukassa ja myös paikka taulukossa. Hän luovutti tehtävän uudelleen espanjalaiselle.

Fordin Ott Tanak oli osion viides ja säilyttää saman aseman kokonaisuutena. Virolla on muuten konsolidoitu asema. Hän on 50 sekuntia pois Mikkelsenistä ja johtaa 45 sekuntia Sordoon.

WRC2:ssa Nasser Al-Attiyah hallitsee edelleen Fiesta RRC:llään. Tällä kertaa hän voitti erikoisen ja voitti 24 sekuntia Esapekka Lapin, joka sijoittui päivän luokassa toiseksi, 49 sekuntia ensimmäistä jäljessä. Toisen virallisen Skodan Pontus Tidemand on palkintokorokkeen viimeisellä sijalla ja Stéphane Lefebvre Citroënissa neljännellä sijalla 16 sekunnissa.

Kuvat: André Vieira/Thom Van Esveld – Ledger Automobile

Portugalin ralli: Sebástien Ogier täydessä hyökkäystilassa 30568_2