Jaguar Heritage Challenge palaa vuonna 2016

Jaguar Heritage Challengen, Jaguarin klassisten mallien mestaruuden, joka on avoin ennen vuotta 1966 valmistuneille malleille, toinen kausi näyttää vihreää valoa vuodelle 2016.

Menestyneen ensimmäisen kauden jälkeen, jossa oli noin 100 kuljettajaa, Jaguar päätti toistaa haasteen. Toisen kauden ensimmäinen kilpailu on suunniteltu Donington Historic Festivalille 30. huhtikuuta 2016, ja erikoinen "viides kilpailu" vahvistetaan muutaman seuraavan viikon aikana. Tiedetään myös, että Nürburgring Oldtimer Grand Prix on mukana kalenterissa toista vuotta peräkkäin.

2016 Jaguar Heritage Challenge Race Series ajetaan neljänä viikonloppuna huhti-elokuussa, jolloin ratsastajilla on mahdollisuus kilpailla tunnetuilla radoilla Isossa-Britanniassa ja Saksassa, ja hyvin erikoinen viides kilpailu, jonka päivämäärä vahvistetaan lähiviikkoina. .

Vuoden 2016 Jaguar Heritage Challenge Race -sarjan vahvistetut päivämäärät:

• Doningtonin historiallinen festivaali: 30. huhtikuuta - 2. toukokuuta
  • Brands Hatch Super Prix: 2. ja 3. heinäkuuta
  • Nürburgring Oldtimer Grand Prix: 12.-14. elokuuta
  • Oulton Park: 27.-29.8

Vuonna 2015 oli edustettuna laaja valikoima Jaguarin historian malleja, mukaan lukien Sir Jackie Stewartille kuulunut E-Type (SSN 300), jota ajoivat Mike Wilkinson ja John Bussell – voitti kokonaiskilpailun Oulton Parkissa. Yhdessä vaikuttavien D-tyypin Mkl- ja Mkll-mallistojen kanssa E-Type, XK120 ja XK150 edustivat brändin ikonisimpia klassikoita. Tämän uuden kilpailukalenterin julkistaminen osuu samaan aikaan Jaguar Heritage Challenge 2015 -palkintojen voittajien julkistamisen kanssa tunnustuksena jännittävästä ikimuistoisen historiallisen kilpailukauden kaudesta.

Kokonaisvoittaja, jolla oli täysin vakaa ja merkittävä kausi, oli Andy Wallace ja hänen MkI-saloni. Kahdella toisella sijalla ensimmäisessä kilpailussa Donington Parkissa ja Brands Hatchissa Andy voitti kolme B-luokan voittoa, mikä ansaitsi hänelle suurimman pistemäärän lopullisessa sijoituksessa.

"On kunnia saada maksimipalkinto Jaguar Heritage Challenge , koska oli äärimmäisen hauskaa kilpailla niin monien lahjakkaiden kuljettajien kanssa sekä niin monipuolisessa Jaguar Heritage -mallien ruudukossa. En malta odottaa, että pääsen takaisin kilpailun haasteeseen vuoden 2016 haasteessa.” | Andy Wallace

Palatakseni tuloksiin, Bob Binfield sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Binfield, vaikuttavalla E-Typellään, voitti ensimmäisen sijan, kaksi toista paikkaa ja kolmannen sijan kaikissa viidessä kilpailussa, mutta ei päässyt Brands Hatchiin. John Burton nousi palkintokorokkeelle palkintoseremoniassa voitettuaan kaksi upeaa voittoa Brands Hatchissa ja Oulton Parkissa sekä toisella sijalla Nürburgringilla.

KATSO MYÖS: Baillon Collection: sata klassikkoa jätetty ajan armoille

Voittajat saivat Bremont-kellon Jaguar-kokoelmasta ja Globetrotter-matkatavarasetin. Erityinen Spirit of the Series -palkinto myönnettiin myös Martin O'Connellille, joka osallistui neljään viidestä kilpailusta ja sai täydellisen lähdön voittamalla luokkansa ja kokonaiskilpailun ensimmäisellä kierroksella. Onni ei kuitenkaan ollut hänen puolellaan, ja kolme mekaanista ongelmaa pakottivat hänet luopumaan kolmesta jäljellä olevasta kilpailusta. Hän osoitti aina erinomaisia ajotaitoja ja joutui menemään varikkoonkin johdossa kaikissa kilpailuissa.

”Yhdessä Heritage Parts -osien ja ajoneuvojen entisöinnin kanssa Jaguar Heritage Challenge pyrkii tukemaan ja edistämään intohimoa Jaguar-brändiä ja sen ikonisia malleja kohtaan. Kilpailut ja ratsastajien välinen toveruus oli jotain fantastista nähtävää ja ansaittiin kunnianosoitus merkin rikkaalle kilpailusukutaululle. | Tim Hanning, Jaguar Land Rover Heritagen johtaja

Ratsastajat, jotka haluavat osallistua vuoden 2016 mestaruuskilpailuihin, voivat vierailla uuden kauden verkkosivustolla osoitteessa http://www.hscc.org.uk/jaguar-heritage-challenge saadaksesi tarkempia tietoja osallistumisesta.