Niki Lauda. Aina mestari!

Yksi moottoriurheilun ja erityisesti Formula 1:n mahtavimmista Niki Lauda kuoli eilen "(…) rauhanomaisesti", perheen mukaan kahdeksan kuukautta keuhkonsiirron jälkeen. Aiemmin tänä vuonna hän oli ollut sairaalassa useita viikkoja keuhkokuumeen vuoksi.

Hän otti tällä hetkellä Mercedes Formula 1 -joukkueen ei-toimivan johtajan roolin, hänellä oli jopa lentoyhtiö hänen nimellään, mutta hänet tunnetaan ikuisesti kolmesta Formula 1 -mestaruudestaan, joista kahdesta Ferrarilla vuosina 1975 ja 1977 ja yhdestä McLarenilla. vuonna 1984.

On mahdotonta puhua hänen vakavasta onnettomuudesta vuoden 1976 Saksan GP:ssä Nürburgringin radalla – kun se vielä tapahtui Nordschleifellä, pituudeltaan yli 20 km –, jossa hänen Ferrarinsa syttyi rajussa törmäyksessä tuleen. lentäjän juuttuessa sisään. Hän sai vakavia palovammoja päähän ja käsivarsiin, jotka jättivät arpia loppuelämäänsä; ja hengitetyt myrkylliset kaasut vaurioittivat hänen keuhkojaan.

Niki Lauda

Monet ihmiset arvostelevat Formula 1:tä tarpeettomana riskinä. Mutta millaista elämä olisi, jos tekisimme sen, mikä on välttämätöntä?

Niki Lauda

Sairaalassa harvat uskoivat, että niin laajoja haavoja voitaisiin pelastaa; he jopa antoivat hänelle äärimmäistä huumoria. Kaikkien hämmästykseksi Niki Lauda, vain 40 päivää vakavan onnettomuutensa jälkeen, palasi Formula 1 -auton ohjaimiin – huomattava elpyminen kaikilla tasoilla.

Vuoden 1976 Formula 1 -mestaruus muistetaan monista syistä, ei vain sen onnettomuudesta, vaan myös sen kilpailusta James Huntin kanssa, kun nämä kaksi taistelevat mestaruudesta Japanin GP:n viimeiseen kilpailuun asti Suzukassa.

tilaa uutiskirjeemme

Aidossa vedenpaisumuksessa, ilman minkäänlaisia olosuhteita, jotta kilpailu sujuisi mahdollisimman turvallisesti, Niki Lauda sekä kaksi muuta kuljettajaa – Emerson Fittipaldi ja Carlos Pace – keskeyttivät kilpailun ensimmäisen kierroksen lopussa, jättämättä päivystystä. henkensä vaarassa. James Hunt pysyi kilpailussa ja sijoittui kolmanneksi, mikä riittää ohittamaan Nikin pisteissä, voittaen ainoan Formula 1 -mestaruutensa.

Niki Lauda James Huntin kanssa

Vakavasti, sinun pitäisi aina keskustella tappioista, koska voit oppia paljon enemmän epäonnistumisesta kuin menestyksestä.

Niki Lauda

Mestaruus niin merkittävä, että siitä syntyi elokuva, kiire , näiden kahden kuljettajan välisestä kilpailusta, jotka olivat niin erilaisia – tunnetaan urheilun yin- ja yangina – huolimatta siitä, että heillä oli piirin ulkopuolinen ystävyys ja keskinäinen kunnioitus.