15 faktaa, joita et tiennyt Porschen voitosta Le Mansissa

Tänä viikonloppuna Porsche otti 18. voittonsa Le Mansin 24 tunnin ajossa. Painos, joka jää historiaan yhtenä kiistanalaisimmista koskaan.

Stuttgart-brändi on juuri julkaissut 15 faktaa ja lukua osallistumisestaan 84. 24 tunnin Le Mansin kilpailuun. Erittäin mielenkiintoinen tieto, jonka avulla voit saada toisenlaisen käsityksen koneilta ja kuljettajilta vaadittavasta työstä maailmankestävyyden kuningatartapahtumassa.

Tiesitkö että…

Fakta 1 - Voittajajoukkue Romain Dumas (FR), Neel Jani (CH) ja Marc Lieb (DE) autolla #2 suoritti 384 kierrosta yhteensä 5 233,54 kilometriä.

Fakta 2 - Auto nro 2 (voittaja) johti kilpailua 51 kierrosta, kun taas auto nro 1 Timo Bernhardilta (DE), Brendon Hartleylta ja Mark Webberiltä (AU) johti 52 kierrosta.

Fakta 3 - Turva-auto-jaksojen ja hitaiden alueiden aiheuttamien monien alentuneiden nopeuskokeiden vuoksi kilpailussa ajettu matka oli lähes 150 km pienempi kuin vuonna 2015.

Fakta 4 - Auto #2 onnistui saavuttamaan suurimman kilpailuvauhdin 327 kierrosta 384:stä.

Fakta 5 - Kilpailussa nähtiin yhteensä neljä turva-auton jaksoa (16 kierrosta) ja 24 vyöhykettä, jotka oli merkitty hitaiksi.

Fakta 6 - Auto #2 vietti yhteensä 38 minuuttia ja viisi sekuntia varikoissa tankkaukseen ja renkaiden vaihtoon. Vesipumpun vaihdon ja aiheutuneiden vaurioiden korjausten vuoksi auto #1 oli varikoissa yhteensä kaksi tuntia, 59 minuuttia ja 14 sekuntia.

KATSO MYÖS: Hienoin Porsche, joka on koskaan nähty yksityiskohtaisesti

Fakta 7 - Voittajan Porsche 919 Hybridin keskinopeus oli 216,4 km/h ja tämän kilpa-Porschen huippunopeus 333,9 km/h, jonka Brendon Hartley saavutti kierroksella 50.

Fakta 8 - Porsche 919 Hybrid palautui ja käytti 2,22 kWh kierrosta kohti. Jos kyseessä olisi voimalaitos, perheen koti saisi sähkön 3 kuukaudeksi.

Fakta 9 - Auto #2 käytti kilpailussa 11 sarjaa renkaita. Ensimmäinen renkaat olivat märät, kaikki muut olivat liukkaita.

Fakta 10 - Pisin rengassarjalla ajettu matka oli 53 kierrosta Marc Liebin ratissa.

Fakta 11 - Porsche-tiimin nopein varikkopysähdys, mukaan lukien renkaan ja kuljettajan vaihto, oli 1:22,5 minuuttia, kun taas nopein varikkopysähdys tankkaukseen tehtiin 65,2 sekunnissa.

Fakta 12 - Voittajan Porschen vaihdelaatikkoa käytettiin 22 984 kertaa (vaihteistot ja vähennykset) kilpailun 24 tunnin aikana.

Fakta 13 - Parhaan mahdollisen näkyvyyden takaamiseksi prototyypeissä oli tuulilasissa neljä suojakerrosta, jotka poistettiin aina tarvittaessa.

Fakta 14 - 32,11 gigatavua dataa autosta #2 välitettiin varikkoihin 24 tunnin aikana.

Fakta 15 – Kolmen FIA:n kestävyysluokan maailmanmestaruuskilpailun kierroksen jälkeen ja kaksinkertaisilla pisteillä Le Mansissa Porsche johtaa nyt mestaruutta 127 pisteellä, jota seuraavat Audi (95) ja Toyota (79). Kuljettajien MM-sarjassa Dumas/Jani/Lieb teki 94 pistettä ja johtaa 39 pisteen erolla. Bernhard/Hartley/Webber ovat 19. sijalla 3,5 pisteellä.

Kuva ja video: Porsche