24 tuntia Le Mansia. Toyota tuplaa ja Alpine sulkee podiumin

Anonim

Toyota Gazoo Racing oli vuoden 2021 Le Mansin 24 tunnin kilpailun suuri voittaja takaamalla "kaksinkertaisen" myyttisessä kestävyyskilpailussa. Voitto oli Japanin joukkueelle neljäs peräkkäinen. Autolla numero 7, jonka ratissa olivat Kamui Kobayashi, Mike Conway ja José Maria Lopez, kilpailu oli käytännössä virheetön ja ongelmaton.

Hartleyn, Nakajiman ja Buemin ajamassa japanilaisen merkin autolla numero 8 oli ongelmia koko kilpailun ajan ja paras, jonka hän pystyi saavuttamaan, oli toinen sija, mikä mahdollisti silti erinomaisen suorituskyvyn nousevan auringon maan valmistajalle.

Kolmannella sijalla oli "kotijoukkue", Alpine Elf Matmut Endurance Team, jossa André Negrão, Maxime Vaxivière ja Nicolas Lapierre nostivat Ranskan lipun palkintokorokkeelle.

Alpine (nro 36) on aina ollut erittäin johdonmukainen koko 24 tunnin ajan, mutta jotkut kuljettajiensa virheet (joista yksi kilpailun ensimmäisen tunnin aikana) sanelivat ranskalaisen joukkueen "onnen", joka ohitti myöhemmin yhden Scuderia Glickenhausin autot eivät koskaan luopuneet kolmannesta sijasta.

Alppitonttu Matmut Le Mans

Scuderia Glickenhaus, Pohjois-Amerikan joukkue, joka debytoi Le Mansissa tänä vuonna, varmisti neljännen ja viidennen sijan, ja Luis Felipe Deranin, Olivier Plan ja Franck Mailleuxin muodostama kuljettajakolmio väitti olevansa nopein molemmista.

Team WRT -auto numero 31, jota ajaivat Robin Frijns, Ferdinand Habsburg ja Charles Milesi, oli LMP2:n paras ja saavutti kuudennen sijan "kaksoisauton", numero 41 (Robert Kubica, Team WRT:n Louis Deletraz ja Ye Yifei) jälkeen. vetäytyi viimeisellä kierroksella.

Belgialaisen joukkueen tupla LMP2:ssa vaikutti taatulta, mutta tämän luopumisen seurauksena JOTA Sportin nro 28 auto saavutti toisen sijan kuljettajien Sean Gelaelin, Stoffel Vandoornen ja Tom Blonqvistin ratissa. Kolmanneksi sijoittui Panis Racingin numerolla 65 ajava trio Julien Canal, Will Stevens ja James Allen.

GTE Prossa voitto hymyili Ferrarille, kun AF Corsen auto numero 51 (pilotti James Calado, Alessandro Pier Guidi ja Côme Ledogar) vastusti kilpailua.

Ferrari Le Mans 2021

Antonio Garcian, Jordan Taylorin ja Nicky Catsburgin Corvette sijoittui toiseksi ja Kevin Estren, Neel Janin ja Michael Christensenin virallinen Porsche sijoittui kolmanneksi.

Ferrari voitti myös GTE Am -kategorian AF Corse -tiimin autolla numero 83, jota ajavat François Perrodo, Nicklas Nielsen ja Alessio Rovera.

Onneton portugali…

JOTA Sportin auto nro 38, jonka ratissa oli portugalilainen António Félix da Costa (joissa mukana Anthony Davidson ja Roberto Gonzalez), oli yksi suurista voitonsuosikeista LMP2:ssa, mutta myös hänen toiveensa loppuivat. aikaisin, mutta ei ylittänyt viimeistä 13. sijaa (kahdeksas LMP2-kategoriassa).

United Autosports

Filipe Albuquerque, joka ajoi United Autosportin numero 22 autoa Phil Hansonin ja Fabio Schererin kanssa, taisteli jopa johtopaikasta LMP2-luokassa yhdessä yössä, mutta varikkopysähdyksen aikana esiintynyt vaihtovirtageneraattorin ongelma johti viivästymiseen, jota ei koskaan saatu toipumaan, mikä johti portugalilaisen kuljettajan sarjaan autolla korkeintaan 18. sijalle luokassa.

GTE Prossa paalupaikalta alkanut HUB Racing Porsche, jonka ratissa oli portugalilainen Álvaro Parente, hylättiin yhdessä yössä.