20 vuotta rajalla. Luso-ranskalaiset joukkueet olivat epäonnisia sinä päivänä, kun Luck puhui latviaa

Anonim

Erityinen, koska kyseessä on 20. painos, vuoden 2017 24 Hours TT Vila de Fronteira jää historiaan myös siksi, että teatterivallankaappaus ratkaisi kilpailun viimeisen tunnin aikana. voittaja. Lucky and Lucky -arpajaiset antavat kultaa, ei rosvolle, vaan joillekin yhtä odottamattomille kuin yllättyneille latvialaisille!

24 tunnin raja 2017

Kun oli kävellyt edessä suurimman osan kilpailusta ja maalin ollessa vain muutaman kierroksen päässä, mekaaniset ongelmat päätyivät tuhoamaan Andrade Competitionin AC Nissan Proton toiveet, sitten ensimmäisellä sijalla, kuten MMP Evo 3 of:sta. Thierry Charbonnier -joukkue. Tapahtuneella oli jopa melkein pahan juovia, kun ne tapahtuvat, molemmat, maalin ollessa jo horisontissa.

Voittoon uskominen, tappion tunteminen

Huolimatta erilaisista ongelmista, joita he olivat kohdanneet koko kilpailun aikana, vaikka he olivat joutuneet vaihtamaan AC Nissan Proton avustettua ohjausta kolme kertaa, Mário ja Alexandre Andraden, Cédric Duplen, Yann Morizen ja Luís Ribeiron joukkue oli se, joka kilpailun viimeisen tunnin aikana, paremmassa asemassa voittaakseen 24 Hours of Frontierin. Ei vain siksi, että se oli edellä, vaan myös siksi, että sillä oli kakkossija, ranskalaisen Thierry Charbonnierin MMP Evo 3, joka oli joukkue Paulo Marquesin, Alexandre Rén ja José Pimentan kanssa, hyvällä etäisyydellä. Kolmanneksi sijoittunut joukkue, latvialainen Tempo 24H, saattoi tavoitella hieman enemmän kuin palkintokorokkeen alimmaista paikkaa, johtuen johtajan kahden kierroksen viiveestä.

Kuitenkin teatteriisku kilpailusta, jossa tänä vuonna oli odottamaton hyvä sää ja perinteinen huono lattia, kaksi tärkeää seikkaa, alkoi ilmetä pian sen jälkeen, kun Thierry Charbonnierin auton pääakseli antaa periksi. MMP Evo 3 kerää varikoissa, ilman mahdollisuutta palata radalle.

Ja jos uutiset ranskalais-portugalilaisen joukkueen hylkäämisestä alkoivat olla erittäin suloinen lahja silloiselle ensimmäiselle luokitellulle, joka siitä lähtien alkoi uskoa lähes koko sydämestään Fronteiran kuudennen tittelin voittoon, totuus on, että luottamus oli pienten viimeisten aurinko. Koska puolen tunnin kuluttua olisi Andrade Competitionin Nissan Proton vuoro palata ongelmiin ja jopa pakottaa se menemään varikkoon. Jotta itse asiassa ei lähdetä sieltä enää; vähintään ajoissa radalle ennen kilpailun 24 tuntia säännön edellyttämällä tavalla.

Kun lahja putosi taivaalta Frontierissa

Kun kaksi ensimmäistä olivat poissa tieltä, tämä JC Brochardin Caze Tomahawkin (näytti jäniseltä ensimmäisillä kierroksilla!), AC Nissan Proton, Sebastien Vincendaun Chevroletin ja Stéphane Barbryn Sadev Orixin jälkeen oli jo vallannut lyijyä – mahtava tunne! -, näin yllättäen Tempo 24H:n Mitsubushi Pajeron ratissa Igor Skoks, Rudolfs Skoks ja Arvis Pikis näkivät johdon ja pian sen jälkeen voitto putosi kirjaimellisesti hänen syliinsä!

Edes tämän 20. 24 Horas TT Vila de Fronteiran, Mini All4 Racingin, virallisen BMW-tiimin, X-Raidin, luokiteltuimman tulokkaan pääsy Alentejon kilpailussa ensimmäistä kertaa ja ajo annettiin Italialaiset Michele de Nora, Michelle ja Carlo Cinotto sekä Paolo Bachella jopa haaveilevat yrittävänsä päästä taisteluun ykköspaikasta – ei vähiten siksi, että italialais-saksalaisessa joukkueessa ei ollut vain rikki vaihteisto, joka johti heidät häviämään. 40 minuuttia peliä vastineeksi Sadev Orixina, jota ohjasivat Barbry, Pierre ja Louis Laulhe, joka ei myöskään aikeissa luopua kolmannesta sijasta.

lausunnot

– Tiedämme tämän kilpailun hyvin. Olen osallistunut seitsemän kertaa ja tiimi on tehnyt sen kolmetoista kertaa. Teimme erinomaista työtä etukäteen ja taktiikka toimi. Olimme jo ottaneet toisen ja kolmannen sijan, mutta voitto on voittoa! Se oli uskomaton kilpailu”, sanoi kilpailun lopussa Rudolfs Skoks, joka on 24-vuotiaana Tempo 24H:n nuorin jäsen. Ymmärsin kuitenkin, että ”kun oli jäljellä tunti, en uskonut, että voitto oli mahdollista! Automme oli aina 100 prosentissa. Meillä ei ollut mekaanisia ongelmia ja voitto on reilu vastustajamme huonosta onnesta huolimatta.

Suurin epäonninen, Andrade Competition -tiimi, sai yhden ratsastajansa, Mário Andraden, kasvoissa pettymyksen kuva. Joka ei jättänyt huomiotta Razão Automóvelille antamissaan eksklusiivisissa lausunnoissa, että "etenkin yöllä se oli todellinen taistelu autossa kohtaamiemme ongelmien vuoksi. Meidän piti vaihtaa sähköinen ohjausavustin kolme kertaa, mikä tekee tapauksesta, joka osoittautui vieläkin kunniattomammaksi. Ensi vuonna olemme kuitenkin täällä, jälleen kerran yrittämässä voittaa!”.

portugalilaiset

24 Horas TT:ssä Vila de Fronteiraa hallitsivat jälleen portugalilais-ranskalaiset joukkueet, tai jos walesilaiset eivät olleet yksi niistä harvoista maista, joiden off-road-kalenterissa on Fronteiran kaltainen tapahtuma, 24 Horas. de Paris, paras yksinomaan portugalilainen joukkue päätyi Victor Conceiçãon, Nuno Piresin ja Tiago Rodriguesin joukkueeseen Nissan Navaran ratissa. Vaikka ja toisin kuin viimeisten 12 vuoden aikana tapahtui, versiot, joissa portugalilaiset joukkueet olivat aina palkintokorokkeella, jotka eivät ole nousseet kokonaiskilpailussa viidennelle sijalle, heti André Bastetin Propultion Springbookin jälkeen.

Loput, ja kilpailussa, joka fantastisesta osallistumisesta huolimatta – niin ajajien kuin yleisönkin kannalta! – , se ei todellisuudessa ole osa valtakunnallista off-road-mestaruutta tai muodon MM-sarjaa, eikä tällä kertaa myöskään maastoajon mestari onnistui liittymään mestaruuteen, voitto klo. Raja. Ricardon kanssa kuitenkin jo kaksinkertainen Portugalin mestari, joka ei saanut parempaa kuin 10. sija, MMP Rally Raidin ratissa, jonka hän jakoi toisen kansallisen mestarin Pedro Granchan sekä Laurent Polettin ja Ronald Basson kanssa. Tällä kertaa syytetään turbo-ongelmia, jotka tuhosivat kaikki toiveet, huolimatta kokonaisen tiimin hakemuksesta, joka onnistui vaihtamaan kuljettajat 10 sekunnissa ja vaihtamaan jäähdyttimen noin 4 minuutissa!

Päinvastoin, parempaa onnea portugalilaisille kuljettajille T2-luokassa, kun Carlos Faustino, Hélder Cordeiro, Rui Pinho, Pedro Lopes ja Jorge Caetano veivät Nissan Pathfinderin voittoon näiden autojen joukossa ja kokonaiskilpailussa 13. sijalle. Hyödyntämällä myös Rómulo Brancon huonoa onnea, joka Nissan Navarassa päätyi toivottoman myöhään rikkomalla jousituskolmiot kahdesti.

Total Mazda Challenge

Kuten odotettiin, kaksikko Pedro Dias da Silva/José Janela päätyi vahvistamaan ensimmäisen voittonsa Mazda Total Challengessa ja vei PRKSport Rally Teamin Mazda CX-5 Proton ruudulippuun, kokonaistilanteessa 47. sijalla. Lopussa ennen Pedro Cacholan ja Pedro Salgueiron kokoonpanoja, vastaavasti, 48. ja 49. kokonaissijoitus.

Lisäksi tästä yleisluokituksen erosta Pedro Dias da Silva muistutti, että "CX-5:tä ei valmistettu, toisin kuin suurin osa täällä ajavista autoista, tämän tyyppisiin kilpailuihin. Ne ovat erittäin raskaita. Muuten, tämä ja tällaisen kilpailun kustannukset ovat joitakin syitä, miksi olin yksi puolustajista, että Challengessa ei pitäisi olla 24 tuntia, vaan koko kansallinen mestaruus."