Volkswagen T-Roc R. Hot SUV произведен во Португалија

Anonim

Сепак, може да изгледа подготвено да ја напушти производната линија Autoeuropa во Палмела, и според зборовите на Фолксваген, Т-Рок Р што ви откриваме овде е сепак прототип (многу блиску до сериската верзија). Прототип, но се очекува да пристигне наесен, жешкиот SUV прототип на Volkswagen ќе биде претставен во Женева.

И покрај тоа што е најспортската верзија на гамата и е развиена од одделот Volkswagen R, визуелните разлики помеѓу T-Roc R и „нормалниот“ T-Roc се дискретни. Така, главните иновации се новиот браник, маската, задниот спојлер и различните логоа кои не ни дозволуваат да заборавиме дека овој T-Roc не е како другите.

Исто така однадвор, најважни се тркалата од 18" (опционално може да бидат 19" и издувните гасови со четири издувни гасови - по избор, ова може да го направи... Акраповиќ. Во внатрешноста, главниот белег е воланот со рамно дно.

Volkswagen T-Roc R

Броеви на Volkswagen T-Roc R

Ако естетски разликите во однос на другиот T-Roc се дури и дискретни, истото не може да се каже во механичка смисла. Значи, под хаубата е 2.0 TSI 300 КС и 400 Nm (се користи, на пример, од CUPRA Ateca).

Претплатете се на нашиот билтен овде

Volkswagen T-Roc R

Овој мотор е комбиниран со системот за погон на сите тркала 4MOTION и седумстепениот DSG менувач. Сето ова му овозможува на T-Roc R да достигне 0 до 100 km/h за само 4,9 секунди и максимална брзина од 250 km/h (електронски ограничен).

Volkswagen T-Roc R

За да се осигура дека динамичкото управување одговара на моќта, T-Roc R има ниска суспензија од 20 mm, систем за сопирање од 17" на Golf R и прогресивно управување. T-Roc R има и контрола на лансирање, систем за контрола на тракцијата што може да се исклучи и повеќе режими на возење, вклучително и нов режим на трка.

Претплатете се на нашиот канал на Youtube.

Прочитај повеќе