Nissan Juke GT Sport Playstation. името кажува се

Anonim

Nissan ги здружи силите со Playstation и од таа соработка произлезе Nissan Juke GT Sport Playstation . Ова е специјално издание, нумерирано и ограничено на 500 единици, а достапно само во Португалија и Шпанија.

Nissan Juke GT Playstation
Nissan и PlayStation® го претставуваат новиот JUKE GT SPORT PLAYSTATION

Ова издание ја одбележува долгогодишната соработка помеѓу Nissan и PlayStation, која започна со создавањето на GT Academy - која во 2013 година го освои европскиот шампион Мигел Фаиска - и која во октомври го лансираше Gran Turismo™ Sport.

Што е толку посебно за овој Џук?

Базиран на 1.2 DIG-T N-Connecta, бензинец со 115 КС, Juke GT Sport Playstation доаѓа со тркала од 18 инчи во Tokyo Black боја и има само три достапни бои: Ink Blue, Pearl White и Magnetic Red. Останете овде.

Логото на GT Sport, исто како играта, можете да го најдете на задната страна и на различни точки внатре - душеци и штитници за влез. Има и внатрешна плоча, па дури и нумериран приклучок. Надвор, можете да ја видите антената со перки од ајкула и специфична декорација на покривот, хаубата и страните.

Nissan Juke GT Playstation

Најпосакуваната опрема?

Конечно, Nissan Juke GT Sport Playstation ја носи можеби најпосакуваната опрема. Тоа не е само „декорација“, како што се надополнува автомобилот Playstation со играта Gran Turismo™ Sport.

Бараната цена за Juke, Playstation и Gran Turismo™ Sport е 18.100 евра (препорачана цена), цената на тековната кампања и која вклучува металик боја.

Nissan Juke GT Playstation

Може да освоите Nissan Juke GT Sport Playstation

Со лансирањето на Juke GT Sport Playstation, се одржува натпревар, PlayStation League, кој ќе им овозможи на своите учесници да го освојат овој многу посебен Juke. Турнирот Nissan Juke – Gran Turismo™ се одржува од 12 ноември и е отворен за сите виртуелни возачи од Португалија и Шпанија.

Шампионатот има онлајн фаза - пристап овде — и фаза лично во просторот на Playstation на Lisbon Games Week, која веќе се одржува во FIL, од 16 до 19 ноември. Квалификации ќе има и во застапниците на Nissan во Лисабон, Мадрид и Барселона, а финалето е закажано за Мадрид, за време на Gamergy, помеѓу 15 и 17 декември.

Прочитај повеќе