Турнеја Superleggera Sciadipersia. во потрага по изгубена елеганција

Anonim

Според самиот италијански бодибилдер, кој ќе го објави на салонот во Женева - веќе утре - Sciadipersia (Шахот на Персија) се обидува да се спротивстави на сегашниот визуелен тренд на силно агресивни фронтови. Така, Touring Superleggera Sciadipersia прави разлика преку покласична естетика, евоцирајќи го GT од минатите децении.

Sciadipersia го започнува својот живот како Maserati GranTurismo, и иако има неколку во оптек, менаџерите на Touring Superleggera исто така напредуваат дека нема да произведат повеќе од 10 единици.

Sciadipersia, во потрага по повеќе елеганција

Самата конверзија, суштински се фокусира на надворешниот дизајн, кој вклучува дури и нова боја, која го доби името „Orient Night Blue“: идејата е да се даде, според Туринг, „ноќ со ведро небо“.

Турнеја Superleggera Sciadipersia

Однадвор, тешко дека би рекле дека Sciadipersia е Maserati. Дизајнот е инспириран од GT од 50-тите и 60-тите години, обележан со многу поелегантни линии - но тешко консензуални -, истакнувајќи ги брусените алуминиумски елементи на столбот C и покривот, речиси формирајќи безбедносен лак, а одзади, веднаш до оптиката.

Во внатрешноста, оригиналните седишта беа заменети со други, обложени со поквалитетна италијанска кожа. Дури и внатре, можеме да видиме четкани алуминиумски апликации на контролната табла и другите делови од кабината. Ексклузивноста на Sciadipersia може да се види во детали како што е специфичен комплет Foglizzo куфери, специфични за вашиот багажен простор.

Турнеја Superleggera Sciadipersia

Турнеја Superleggera Sciadipersia

недопрена механика

Сепак, целата електрична, електронска и механичка компонента останува недопрена. Со други зборови, под хаубата најсигурно е да се најде V8, атмосферскиот, 4,7 литри и 460 КС од Maserati GranTurismo.

Со тежина од 1700 кг, полесна од Granturismo, Touring Superleggera Sciadipersia најавува забрзување од 0 до 100 km/h за само 4,7 секунди, а максималната брзина што се рекламира е 301 km/h.

Touring Superleggera рекламира двегодишна гаранција за моделот, како и околу шест месеци за конверзија, но засега не ги открива трошоците за конверзија.

Турнеја Superleggera Sciadipersia

Турнеја Superleggera Sciadipersia

Претплатете се на нашиот канал на YouTube , и следете ги видеата со вестите, и најдоброто од салонот за автомобили во Женева 2018 година.

Прочитај повеќе