Pão de Forma sier «farvel» på slutten av året

Anonim

Etter 56 år i bransjen sier Volkswagen Type 2, bedre kjent i Portugal som Pão de moda, farvel til oss. Produksjonen avsluttes 31. desember.

Den 31. desember sier verden farvel ikke bare til 2013, men også til den ikonografiske Volkswagen Type 2. Den siste hippie-/surfe-varebilen av det tyske merket vil gå 31. desember fra en fabrikk som ligger i delstaten São Paulo, i Brasil. En avgjørelse tatt av Volkswagen på grunn av nye lover i Brasil - det eneste landet der denne modellen fortsatt produseres - som tvinger alle kjøretøyer til å være standard utstyrt med kollisjonsputer og ABS-system. Siden den berømte Pão de forma ikke klarte å oppfylle de nye spesifikasjonene, bestemte merket seg for å sette en stopper for den 56 år lange karrieren til dette symbolet for bilindustrien.

Det er anslått at mer enn ti millioner enheter har blitt produsert siden 1957, selv om ikke alle ligner den originale modellen.

Volkswagen-Type-2-Kombi-Van

Kjøretøyet ble kjent på 1960-tallet etter andre verdenskrig, hvor det hadde flere bruksområder. Fra godstransport, ambulanse, politibil, minibuss og så videre. Det ble senere det symbolske transportmiddelet for surfer- og hippiesamfunnet på grunn av dets pålitelighet og lave vedlikeholdskostnader. Du vil savne Pão de Forma.

Volkswagen-T2-Camper-615x375

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Les mer