Sipi Fou tapasa. Faatoa taunuu mai ia Oketopa ae ua uma ona matou faataitai

Anonim

Ina ua maeʻa se faʻataʻitaʻiga muamua i Los Angeles ma mulimuli ane i Geneva, na filifilia Lisbon e faʻaali i le au tusitala le vaega o loʻo misi i le lalolagi atoa a Jeep: le Jeep Compass fou.

Sipi Fou tapasa. Faatoa taunuu mai ia Oketopa ae ua uma ona matou faataitai 20063_1

Fa'atapula'a o le fa'ata'ita'iga fa'aonaponei i tulaga fa'atekonolosi masani ma masini.

I lenei tupulaga lona lua, o le peti i luga o le maketi a Europa e sili atu ona manino nai lo se isi lava taimi, ma e oʻo mai i le maeʻa ai o se taimi lelei mo Jeep - o le American brand o se tala manuia moni i totonu o le FCA universe, ma faʻamauina le tuputupu aʻe sosoo i le 7 mulimuli.

Faatasi ai ma le faʻalauiloaina o le tapasa fou, ua faʻamaeʻa ai e Jeep lana ofo i Europa ma se SUV e ulufale saʻo i totonu o se tasi o vaega sili ona tauva ae faʻateleina foi le tuputupu aʻe.

I le ogatotonu o le mama?

Fa'atulagaina i le va o le Renegade ma le Cherokee i le Jeep range, o le Tapasa o lo'o fa'apea o se SUV i Europa - e ta'ua e tagata Amerika o se SUV fa'atusatusa. Ma afai o le tulaga (Small US Wide) e tutusa ma le Renegade, pe a oʻo mai i mea faʻalelei, na gaoia e Compass musumusuga mai le Cherokee.

I fafo, ua taumafai tagata mamanu Jeep e faʻamautu le measina o le ituaiga, e faʻaalia i le pito i luma o le pito i luma ma pito i totonu e fitu ma faʻailoga uili trapezoidal. O le saini malamalama ua matua'i toe fa'aleleia, e pei o le pito i tua, ma laina maualuluga. Pe a fa'atusatusa i le fa'ata'ita'iga muamua, o le laina fa'alalo o le taualuga e maua ai se sitaili ta'aloga, o se fa'aaliga e masani ona sili atu le maliliega ma fa'atumu ai a tatou fua. Ma talanoa e uiga ia i latou: 4394 mm umi, 1819 mm lautele, 1624 mm maualuga ma le wheelbase o le 2636 mm.

Jeep Compass Trailhawk
O se tasi o vaega faapitoa o le Trailhawk version o le totonugalemu o le pulou i le uliuli, ina ia faʻaitiitia ai mafaufauga i luga o le matagi.

I totonu, o mea tutusa ma le Cherokee faʻaauau. O le filifiliga o meafaitino ma meafaigaluega e faʻamaonia ai manaʻoga o le faʻataʻitaʻiga, aemaise lava i le Trailhawk version ma faʻailoga mumu i luga o le fale.

O le faʻavaa trapezoidal o le faʻamafanafanaga tutotonu e toe foʻi i laina faʻapitoa o le Jeep, faʻapipiʻi faʻamau malie i se auala le mautonu i le pito i lalo. Ae mo le avanoa i le nofoa pito i tua ma totonu o atopaʻu vaega (438 lita le gafatia, 1251 lita ma nofoa pito i tua gaugau i lalo), e itiiti pe leai foi se mea e faʻaalia.

Sipi Fou tapasa. Faatoa taunuu mai ia Oketopa ae ua uma ona matou faataitai 20063_3

O le Jeep Compass fou e sili atu nai lo le 70 o loʻo faʻaogaina ma faʻaogaina le saogalemu, e aofia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, mataʻituina tauaso, faʻafeiloaʻi mea puʻeata ma faʻatonuga faʻaeletoroni. Mo le fa'aopoopoina o puipuiga, e fa'amanuiaina le Tapasa mai se faufale "safety cage" ma sili atu i le 65% le malosi maualuga.

Ina ua maeʻa le faʻaaliga, na mafai ona matou faʻataʻitaʻiina le Trailhawk version ma le 2.0 Multijet engine o le 170 hp ma le 380 Nm, faʻapipiʻiina i le fa-uili taʻavale ma le iva-saosaoa otometi faʻasalalau. Na matou amata i le su'eina o le fa'ata'ita'iga e sili ona fetaui lelei i osofa'iga i fafo... i luga o se ta'amilosaga i le taulaga. E ui lava i lea, o le Diesel engine na faʻamaonia le manaia lelei, e aunoa ma se pisapisao tele ma maua ai se tietiega lamolemole. O le ta'avale, e ui lava ina mamafa ma itiiti le ma'ale'ale nai lo le fa'atauva'a o le vaega, e sa'o ma maua ai se lagona lelei o le tulimanu.

Pe a alu atu mai le auala folau i se faiga e sili atu le faanatinati, atonu e foliga mai e paie le afi ona o le lamolemole o le 9-saosaoa gearbox, ae o le 170hp ma le 380Nm o loʻo i ai iina ma faʻaalia i latou lava - afai e tumau pea masalosaloga, tau lava o le taumafai. .va'ai i le mita saosaoa.

"O le taavale e sili ona talafeagai i luga o le auala i lona vasega". O le 'a?

I le tulaga o le Jeep, o le mea na sili ona faaosofia ai lo matou fia iloa o le Jeep Compass i fanua uma, aemaise lava i le Trailhawk version. Ma o iinei o loʻo faʻaogaina ai e le American SUV ni faiga atamai se lua o le taʻavale uma-uili tumau, e faʻaigoaina lelei Jeep Active Drive ma Jeep Active Drive Low. O loʻo faʻatautaia uma e le toʻalua le tuʻuina atu o mea uma e maua i soʻo se uili, i soʻo se taimi e manaʻomia ai - o lenei pulega e faia e ala i le tagata filifilia i luga o le faʻamafanafanaga tutotonu e mafai ai ona e filifili 5 modes - Taavale, Kiona (kiona), oneone (one), palapala (palapala) ma le Papa (papa). matagofie tele uma. Ae… ma i le faatinoga?

I le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou fai atu e leʻi faʻateleina Jeep pe a viia le faʻatinoina o le auala o lana faʻataʻitaʻiga fou. I lenei tupulaga fou, o le tapasa e togafitia omoomo ma papa e "oe", e aunoa ma se mea e ofo tele ai, e oo lava i luga o aʻega sili ona tifato ma alu ifo ma luga o "auala vavao" o le Serra Sintra Natural Park.

E sili atu nai lo le vaʻavaʻai faʻataʻitaʻiga, o le faʻateleina o le kilia o le eleele (e 2.5 cm), o le puipui puipui i lalo o le tino ma le tulimanu o le osofaʻiga ma le alu ese atu i lenei lomiga Trailhawk o se itu eseese o le Tapasa e faʻatatau i le tauvaga. Fa'atasi ai ma le ponesi fa'aopoopo e mafai e le fa'aeletonika fa'apipi'i i luga o le au pito i tua e mafai ai ona fa'aaoga masani o se fa'ata'ita'iga ta'avale uili pito i luma. Le sili o lalolagi uma e lua.

Sipi Tapasa

E taunuu ia Oketopa i Potukale

I le tele o masina o fefaʻatauaʻiga i le isi itu o le Atelani, o le Jeep Compass e taunuu i maketi autu o le "konetineta tuai" i le amataga o le masina a sau ma lua penisini ma tolu tiso filifiliga. O le faʻalauiloaina i Potukale ua naʻo le masina o Oketopa, ma tau o loʻo faʻaalia pea.

Le afi 1.4 TeleAir2 Turbo o le a maua i tulaga eletise e lua: 140 hp (faʻatasi i se 6-saosaoa gearbox manual ma 4 × 2 traction) ma 170 hp (faʻatasi ma se faʻasalalauga otometi 9-saosaoa ma 4 × 4 traction).

I le Diesel variant, o le Tapasa e iai le afi 1.6 MultiJet II 120 hp (6-speed manual gearbox ma 4 × 2 traction) ma le 2.0 MultiJet II 140 hp (4×4 taavale ma le 9-saosaoa otometi po o le 6-saosaoa tusi lesona). Le lomiga sili ona mamana o 2.0 TeleJet II (ma na mafai ona matou suʻeina) aitalafu 170 horsepower , tu'ufa'atasia ma le 9-saosaoa otometi fa'asalalau ma 4×4 traction.

Sipi Fou tapasa. Faatoa taunuu mai ia Oketopa ae ua uma ona matou faataitai 20063_5

Faitau atili