Ole taimi nei ile hybrid. Ua uma ona matou aveina le Honda Jazz e:HEV fou

Anonim

E faia e matagaluega tau maketi le mea latou te mafaia e taumafai ai e faatau atu a latou oloa e pei o le "talavou" ma le "fou", adjectives lea e Honda Jazz e le'i matua'i feso'ota'i talu mai lona ulua'i augatupulaga na faia i le 2001.

Ae o le 19 tausaga ma le 7.5 miliona iunite mulimuli ane, ua lava le fai atu o loʻo i ai se isi ituaiga o finauga e manumalo ai i tagata faʻatau: tele avanoa i totonu, faʻaogaina o nofoa, "malamalama" avetaʻavale ma le faʻataʻitaʻiga faʻatuatuaina o lenei faʻataʻitaʻiga (faʻatulagaina i taimi uma i le sili ona lelei. i fa'ailoga a Europa ma Amerika i Matu).

O finauga ua lava mo se galuega faapisinisi sili ona talafeagai i lenei aai moni o le lalolagi. E gaosia i le itiiti ifo ma le 10 fale gaosi i totonu o atunuu eseese e valu, lea e sau ai i lalo o igoa eseese e lua: Jazz ma Fit (i Amerika, Saina ma Iapani); ma o le taimi nei ua i ai se faʻasologa ma le suffix Crosstar mo se faʻamatalaga ma "tiki" o le crossover, e pei ona tatau ai.

Honda Jazz e:HEV

O totonu e faia i faʻatusatusaga

E oʻo lava i se vaega o le tuʻuina atu i le tulafono crossover (i le tulaga o le Crosstar version fou), o le mea mautinoa o le Honda Jazz o loʻo faʻaauau pea ona avea ma ofo toetoe lava tulaga ese i lenei vaega.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O faʻatauvaʻa e lima-faitotoa hatchbacks (taugofie bodywork), lea e taumafai e tuʻuina atu le tele o avanoa i totonu o se foliga faʻapitoa i fafo, ae o nisi o latou, e pei o le Ford Fiesta, Volkswagen Polo poʻo le Peugeot 208, e manaʻo foi e faʻasesē tagata faʻatau ma dynamics matua agavaa, e oo lava malie. E le o le tulaga lea i le Jazz, lea, faʻaleleia i vaega eseese i lenei Tupulaga IV, tumau faamaoni i ana mataupu faavae.

Honda Jazz Crosstar ma Honda Jazz
Honda Jazz Crosstar ma Honda Jazz

O fea? Fa'apena MPV silhouette (tulaga na tausia, ina ua maua le 1.6 cm le umi, 1 cm le maualuga ma tutusa le lautele); siamupini totonu i totonu o le potu pito i tua, lea e mafai ona gaugau i lalo nofoa e fausia ai se fola o le uta mafolafola atoatoa pe oo lava i luga (pei o fale tifaga) e fausia ai se faga uta tele ma, sili atu i mea uma, maualuga tele (e mafai foi ona e aveina ni taele. masini ...).

O le mealilo, lea o loʻo faʻaauau pea ona avea ma se tasi o aseta autu a le Jazz, o le faʻalauteleina lea o le tane kesi i lalo o nofoa pito i luma, lea e faʻasaʻoloto ai le vaega atoa i lalo o vae o le pasese tua. O le avanoa i lenei laina lona lua o loʻo i ai foi i ana kata pu, aua e le gata o faitotoʻa tetele, ae faʻapea foʻi le lautele o lo latou pito tatala.

Honda Jazz 2020
O nofoa faʻataulāitu, o se tasi o faʻailoga o Jazz, e tumau pea i le tupulaga fou.

O faitioga e alu i le lautele ma le voluma o le ogalaau (faatasi ai ma nofoa pito i tua ua siitia) lea e na o le 304 lita, e itiiti ifo nai lo le Jazz muamua (itiiti ifo 6 lita), ae sili atu ona laʻititi (itiiti ifo 56 lita). ) nai lo le leai. -faiga fa'apalapala o le muamua - o le maa i lalo o le fola o le atopa'u gaoi avanoa, ma o lo'o i ai nei e pei o se hybrid.

Ma le mea mulimuli, o se faitioga foi mo le lautele o le fale, pe a manaʻo e nofo i luga o le lua pasese i tua e manino lava e le o se manatu lelei (e sili ona leaga i le vasega).

ogalaau

O le tulaga aveta'avale (ma nofoa uma) e maualuga atu nai lo ta'aloga masani o le hatchback, e ui lava na fa'alatalata atu Honda lo latou tulaga maualalo i le eleele (e 1.4 cm). O nofoa ua vaʻaia lo latou faʻamalosia faʻaofuofu ma nofoa e lautele ma sili atu le fiafia o le avetaavale ona o pou pito i luma e vaapiapi (mai le 11.6 cm i le 5.5 cm) ma o loʻo natia lau vaʻa (pe a latou le gaoioi).

Tetris e fesoʻotaʻi ma Fortnite?

O le dashboard e musuia e le eletise o loo lata mai Honda E, mafolafola atoatoa, ma e oo lava i le uili e lua-tautala lava ia (lea e mafai ai mo fetuunaiga lautele ma ei ai se lua-tikeri sili atu tulaga tūsaʻo) tuuina atu e le mini aai ua leva ona faatalitali.

Honda Jazz 2020

O faʻamatalaga faʻapipiʻi o loʻo i ai se tamai laupepa tutotonu (5"), ae mai lena taimi, o loʻo i ai uma i latou uma le Honda Connect multimedia system, faʻatasi ai ma le 9" mata, sili atu ona aoga ma faʻaogaina (lea, seʻi o tatou feagai, e le faigata. …) nai lo le masani i lenei ituaiga Iapani.

Feso'ota'iga Wi-Fi, feso'ota'iga (uaealesi) ma le Apple CarPlay po'o le Android Auto (o lo'o i ai nei uaea), fa'atonu leo ma ata tetele mo le fa'aogagofie. O lo'o i ai se tasi po'o se isi fa'atonuga e mafai ona fa'aleleia atili: e lavelave le tapeina o le faiga o le tausiga o le auala ma le rheostat luminosity e telē tele. Ae e leai se masalosalo o se laasaga taua i le ala saʻo.

O le meafaigaluega e nafa ma se lanu tutusa ma numera numera, ae faʻatasi ai ma se ata e mafai ona sau mai se taʻaloga faʻamafanafana 90s - Tetris koluse ma Fortnite?.

laulau meafaigaluega numera

O loʻo i ai, i le isi itu, sili atu le lelei o le tulaga nai lo le Jazz muamua, i le faʻapotopotoga ma i nisi o faʻaofuofu, ae o le tele o paʻu paʻu paʻu e tumau pea, e mamao mai le mea sili o loʻo i ai i lenei vasega ma e oʻo lava i lalo ifo. tau.

hybrid na'o hybrid

E pei ona ou taʻua muamua, o le Honda Jazz fou o loʻo i ai o se hybrid (e le toe faʻaaogaina) ma o se faʻaoga o le faiga na faʻatautaia e Honda i le CR-V, faʻaititia i le fua. O iinei o loʻo i ai se faʻatoʻa fa, 1.5 l penisini afi ma 98 hp ma 131 Nm lea e tamoʻe i luga o le taamilosaga Atkinson (sili atu le lelei) ma faʻatasi ai ma se fua faʻatatau faʻamalosi sili atu nai lo masani o le 13.5: 1, i le ogatotonu o le ala i le va o le 9:1 i le. 11:1 mo Otto taamilosaga penisini afi ma 15:1 i le 18:1 mo Diesel afi.

1.5 afi ma afi eletise

O se afi eletise o le 109 hp ma le 235 Nm ma se afi afi lona lua, ma se tamai maa lithium-ion (itiiti ifo i le 1 kWh) faʻamautinoa le tolu faʻaogaina o auala e faʻaogaina e le "faiʻai" e tusa ai ma tulaga avetaʻavale ma le tau o le maa.

tolu auala aveta'avale

Muamua o le Ta'avale EV (100% eletise) lea e amata ai le Honda Jazz e:HEV ma tamo'e i le saosaoa maualalo ma le mamafa o le mamafa (o le maa e sau ai le mana i le afi eletise ma pe le afi penisini).

Le ala ta'avale hybrid na te valaau le afi penisini, e le o le gaoioi o uili, ae ia faʻatumu le afi e faʻaliliuina ai le malosi e lafo i le afi eletise (ma, afai e totoe, alu foi i le maa).

Mulimuli ane, i le mode ta'avale afi - mo le aveta'avale i luga o auala televave ma mana'oga sili atu - o le pipii e mafai ai ona e fa'afeso'ota'i sa'o le afi penisini i uili e ala i se fua fa'atatau (e pei o le atigipusa e tasi-saosaoa), lea e mafai ai ona e tu'u ese le fa'aliliuga o le paneta (pei i isi hybrids).

Honda Jazz e:HEV

I tulaga o le tele o manaʻoga i le vaega a le avetaavale, o loʻo i ai se eletise eletise ("faʻateleina") e sili ona talisapaia i le taimi o le toe faʻavavevave ma e maitauina lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a gaogao le maa ma o lenei fesoasoani eletise e leai. tupu. O le eseesega o loʻo i le va o le lelei ma le faʻaleleia o tulaga - pe a uma, o se afi afi penisini e na o le "tuuina atu" 131 Nm - ma toetoe lava lua sekone le eseesega i le saoasaoa mai le 60 i le 100 km / h, mo se faʻataʻitaʻiga.

A tatou i ai i le Inisinia Drive mode ma tatou faʻaleagaina le faʻavavevave, e faʻalogoina le pisa o le afi, ma faʻamalamalama manino ai o le faʻauʻu o loʻo "taumafai". O le saoasaoa mai le 0 i le 100 km/h ile 9.4s ma le 175 km/h ole saoasaoa maualuga o lona uiga o le Jazz e:HEV e ausia le averesi o ta'aloga, e aunoa ma se mafua'aga mo le patipati fiafia.

E uiga i lenei faʻasalalauga, lea e taʻua e le inisinia Iapani o le e-CVT, e tatau ona maitauina e mafai ona faʻateleina le tutusa i le va o le saoasaoa o le taamilosaga o le afi ma le taʻavale (o se faʻaletonu o pusa suiga faʻaauau masani, faʻatasi ai ma le lauiloa elastic band. aafiaga, pe a tele naua le pisapisao mai le afi afi ma leai se tali tutusa). Lea, faʻatasi ai ma le "faʻataʻitaʻiga" o laasaga, e pei o ni suiga i se masini faʻasalalau otometi masani, e iʻu ai i se faʻaoga sili atu ona manaia, e tusa lava pe o loʻo i ai pea le avanoa mo le faʻaleleia.

Fa'amauina le fa'avae ae fa'aleleia

I luga o le taʻavale (mua faʻamalolo McPherson ma tua faʻagata faʻatasi ma torsion axle) o nisi suiga na faia i le tulaga o loʻo tuʻufaʻatasia mai le Jazz muamua, e pei o le fausaga alumini fou i luga o luga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i tua, faʻaopoopo i fetuunaiga i le puna, pupu ma fa'amautu.

O le siʻitia o le faʻamalosi (fesoʻotaʻi ma le torsional) e aunoa ma le faʻateleina o le mamafa na mafua ona o le faʻateleina o le faʻaogaina o uʻamea maualuga (80% sili atu) ma o loʻo vaʻaia foi lenei mea i le faʻamaoni o le tino i totonu o pupuni ma pe a ui atu i fola leaga.

Honda Jazz e:HEV

I se fuafuaga lelei, i lenei itu, ae itiiti ifo ona o loʻo faʻaalia ai le tele o le faʻaogaina o le tino pe a tatou filifili e faʻaoga vave i taamilosaga poʻo le faasologa o piʻo. Ua maitauina o le mafanafana e sili atu nai lo le mautu (o le vaega o le tino e a'afia ai foi), e faaopoopo atu i le ui atu i pu poʻo le maualuga faʻafuaseʻi i le asphalt lagona ma faʻalogo sili atu nai lo le manaʻomia. O iinei ma iina o loʻo i ai se tasi poʻo se isi leiloa o le motricity, lea e tupu foi ona o le maualuga maualuga torque, e sili atu le eletise, o lona uiga, e tuʻuina atu i se tulaga nofo.

O taofi na faʻaalia lelei le lagona latalata i le mea e tu ai (e le o taimi uma i hybrids), ae o le malosi o le taofi e leʻi faʻamaonia atoatoa. O le taʻavale, i le taimi nei ma le faʻaogaina o le pusa, e mafai ai ona e lagona atili le auala, e le naʻo le faʻasinoina o uili i le itu e manaʻomia, ae o taimi uma e mama tele, i totonu o le filosofia lautele o le taʻavale lamolemole ma le faʻamalosi.

jazz o le afiafi

I le ala o le suʻega, lea na tuʻufaʻatasia ai auala a le atunuʻu ma alatele, o lenei Honda Jazz na faʻauluina le averesi o le 5.7 l / 100 km, o se tau e sili ona taliaina, e tusa lava pe maualuga atu nai lo le faʻamaumauga o le homologation (o le 4.5 lita, e sili atu nai lo le hybrid). lomiga o le Renault Clio ma Toyota Yaris).

I le isi itu, o le tau o lenei hybrida, lea o le a taunuu i Potukale ia Setema, o le a faʻaitiitia le faʻamanatuina e tagata e ono fiafia i ai - matou te faʻatatauina se tau ulufale e tusa ma le 25 afe euros (tekinolosi hybride e le sili ona taugofie) -, lea Honda e fia va'ai mai se vaega laiti-nai lo le masani, e ui o le filosofia o le ta'avale e le tele se mea mo lena fa'anaunauga e fa'atinoina.

Crosstar ma crossover "tiki"

O le naunau e fa'atosina le au ta'avale laiti, na si'i atu ai Honda i se fa'aaliga 'ese'ese o le Honda Jazz, fa'atasi ai ma se va'aiga e fa'aaafiaina e le lalolagi fa'asao, maualuga le kilia eleele ma se fa'alelei totonu.

Honda Jazz Crosstar

Sei o tatou faia i laasaga. I fafo o loʻo i ai se matou mea faʻapipiʻi faʻapitoa, faʻamau o taualuga - e mafai ona valiina i se lanu ese mai le vaega o totoe o le tino - o loʻo i ai ni puipuiga palasitika uliuli i le pito i lalo o le tino atoa, o loʻo i luga o le tino e le susu, o se leo sili atu. (faatasi ai ma le valu nai lo le fa sipika ma faaluaina le malosi o le gaosiga) ma le maualuga maualuga o le fola (152 nai lo le 136 mm).

E fai sina umi ma lautele (ona o "papatusi laiti") ma maualuga atu (faʻamau o le taualuga ...) faʻapea foʻi ma le maualuga maualuga o le eleele e faʻatatau i meafaigaluega eseese (ae le o le eseesega o meaola), i lenei tulaga o le maualuga. fa'ailoga pa'u (60 nai lo le 55) ma le auvae lapoa tele (16' nai lo le 15"), fa'atasi ai ma sina sao mai le puna fa'agata umi teisi. Ole mea lea e maua ai sina fa'alelei teisi atu ile fa'aogaina ma fa'aitiitia le mautu pe a tu'u tulimanu. E le fa'avaivai le fisiki.

Honda Jazz 2020
Honda Crosstar totonu

O le Crosstar e leiloa, peitaʻi, i le faʻatinoga (sili atu i le 0.4 s mai le 0 i le 100 km / h ma le itiiti ifo i le 2 km / h o le saoasaoa, faʻaopoopo i le le lelei i le toe faʻaleleia ona o le mamafa maualuga ma le le lelei o le aerodynamics) ma le faʻaaogaina (ona o o mafuaaga lava e tasi). E iai fo'i se vaega la'ititi la'ititi o ato (298 nai lo le 304 lita) ma e tusa ma le 5000 euros e sili atu ona taugata - o se eseesega tele.

Fa'amatalaga fa'apitoa

Honda Jazz e:HEV
afi afi
Fa'ataina 4 cylinders i le laina
Tufatufaina 2 ac/c./16 alatoto
Mea'ai Manu'a tuusao
Fa'atatau o le fa'amalosi 13.5:1
Malosiaga 1498 cm3
mana 98 hp i le va o le 5500-6400 rpm
Binary 131 Nm i le va o le 4500-5000 rpm
afi eletise
mana 109 hp
Binary 253 Nm
Pa'u
Kemisi Lithium ions
Malosiaga I lalo ifo o le 1 kWh
Fa'asalalau
Toso I luma
Pusa ta'avale Pusa ta'avale (tasi le saoasaoa)
Chassis
Fa'amalologa FR: Tusa lava poo le a le ituaiga MacPherson; TR: Semi-malosi (tu'itau)
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tiki
Fa'atonuga fesoasoani eletise
Numera o liuliu o le foeuli 2.51
liliu le lautele 10.1 m
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 4044mm x 1694mm x 1526mm
Umi i le va o le axis 2517 mm
gafatia atopa'u 304-1205 l
faleteuoloa gafatia 40 l
mamafa 1228-1246 kilokalama
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 175 km/h
0-100 km/h 9,4s
taumafa fefiloi 4.5 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso 102 g/km

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform.

Faitau atili