I Baku, e te toe manumalo, Mercedes? O le a le mea e faʻamoemoeina mai le Azerbaijan GP

Anonim

Faatasi ai ma tuuga e tolu na faia i le taimi nei, o le upu mataʻutia mo lenei lomiga o le Formula 1 siamupini lalolagi na o le tasi lava: pule. O le mea lena i suega e tolu, e tolu manumalo a Mercedes na faitauina (lua mo Hamilton ma le tasi mo Bottas) ma i tuuga uma na mafai e le au Siamani ona nofo i nofoaga muamua e lua i luga o le pulelaa.

Tuuina atu nei fuainumera ma le taimi lelei na faʻaalia e Mercedes, o le fesili e tulaʻi mai: o le a mafai e Mercedes ona oʻo i le lona fa tasi-lua i le laina ma avea ma au muamua i le talafaasolopito o le Formula 1 e oʻo i le tulaga muamua ma le lua i le tuuga muamua e fa o le tausaga?

O le 'au autu e mafai ona tetee atu i le pule o ufanafana siliva o Ferrari, ae o le mea moni o le taʻavale a Cavallino Rampante ua paʻu i lalo o faʻamoemoega ma i lena mataupu o loʻo faʻaopoopoina ai le feteʻenaʻiga o poloaiga a le au e foliga mai o loʻo faʻaauau pea ona fiafia ia Vettel e faasaga ia Leclerc lea na iʻu ai. tau le avetaavale Monegasque talavou tulaga fa i Saina.

Lewis Hamilton Baku 2018
O le tausaga ua mavae na faaiuina ai le Azerbaijan Grand Prix i lenei auala. Pe o le a tutusa foi lenei tausaga?

O le Baku Circuit

O le tuuga muamua na faia i luga o eleele Europa (ioe, Azerbaijan o se vaega o Europa ...), o le Azerbaijan GP e faia i luga o le taamilosaga i le taulaga o Baku, o se ala faʻatauvaʻa ma faʻalavelave ma faʻalavelave faʻafuaseʻi na vaʻaia ai le au tietie Red Bull Max Verstappen i le tausaga talu ai ma Daniel. E fetaui Ricciardo o le tasi ma le isi pe leiloa Bottas le manumalo ona o se tui.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Fa'aofi i le Formula 1 siamupini na'o le 2016, o le Baku circuit e ova atu i le 6,003 km (o le pito sili ona umi o le taulaga i le siamupini), e fa'aalia ai le 20 curves ma le vaapiapi, ma na o le fitu mita le lautele i le va o le 9 ma le 10 ma averesi lautele i le va o liliu 7 ma 12 na o le 7.2 mita.

O le mea e malie ai, e leai se avetaavale na manumalo faalua i lenei Grand Prix, ma mai le faasologa o loʻo i ai nei, naʻo Lewis Hamilton ma Daniel Ricciardo na manumalo iina. Ae mo 'au, o le faamaumauga sili i Baku e mai Mercedes, lea na manumalo i le tuuga i le lua tausaga talu ai.

O le a le mea e faamoemoeina?

I le faaopoopo atu i le "taua" i le va o Mercedes ma Ferrari (lea na toe faʻafouina le SF90), ua vaʻaia e le Red Bull se avanoa e faʻalavelave ai i le va o le lua, e oʻo lava i le faʻasalalauina o se faʻafouga o le afi Honda mo le Azerbaijani GP.

I tua atu, o le a tele 'au o le a taumafai e faʻaoga lelei faʻalavelave masani o tuuga (e masani lava i Baku) e agai i luma. Faatasi ai ma nei tulaga tulaga ese mo Renault, lea na vaaia ai Ricciardo iu lava ina maeʻa se tuuga i Saina (ma i le 7) poʻo McLaren, lea e faʻamoemoe e latalata atu i le pito i luma.

Ua uma ona amata fa'ata'ita'iga saoloto ma o le mea moni, e o'o mai i le taimi nei, ua fa'ailogaina i latou i... fa'alavelave, o George Russell mai Viliamu na taia se ufi pu'e ma fa'amalosi le ala e fa'amama. O se tulaga leaga, o le tos crane lea na ave le nofoa nofo toatasi i tua i lua na paʻu i lalo o se alalaupapa. O le fetoaiga na mafua ai ona ta le suau'u, ma leiloa ai le suau'u, lea na alu ese… mate mai... i luga a'e tonu o le nofoa nofo toatasi a Williams! Matamata i le vitio:

Ae mo le Azerbaijan Grand Prix, ua fa'atulaga e amata ile 1:05 pm (taimi o Potukale autu) ile Aso Sa.

Faitau atili