Audi e-tron S Sportback. Toe tasi le afi, sili atu le malosi, sili atu… malie

Anonim

Faatasi ai ma le e-tron, Audi o loʻo faʻatautaia e maua se avanoa i luga o le tauvaga, e le gata mai Mercedes-Benz (EQC) ma mai Tesla (Model X). O le taimi nei o le ituaiga o mama o loʻo saunia se faʻamatalaga sili atu ona mamana, o le e-tron S Sportback.

Faatasi ai ma le tolu afi eletise - nai lo le lua - ma se taulimaina mataʻina, o le e-tron S Sportback o le a luluina le mautinoa o i latou e manatu e le mafai e se SUV eletise 2.6 t ona manaia tele e ave.

O le taamilosaga a Neuburg, 100 kilomita i matu o Munich ma i tafatafa tonu o Ingolstadt (o le laumua o Audi) "o le mea lea e maua ai e le Volkswagen Group a latou taʻavale taʻavale muamua a latou suʻega malosi, e tusa lava pe mai le DTM, GT poʻo le Formula E", e pei ona faʻamatalaina mai ia te aʻu e Martin Baur, faʻatonu o le atinaʻeina o le torque vectoring system e faʻaeseese ai le e-tron S mai soʻo se isi faʻataʻitaʻiga i luga o le maketi.

Audi e-tron S Sportback
Martin Baur, faatonu o le atinaʻeina o le torque vectoring system, faʻatasi ai ma le e-tron S Sportback pito i tua ma lua afi eletise.

Ma o le mafuaʻaga lena o lenei asiasiga i le bucolic Danube region, lea na faʻatulagaina ai e Audi se aʻoaʻoga faʻapitoa faʻapitoa ma aoga e faʻasalalau ai le taʻavale taʻavale eletise fou, aʻo leʻi taunuu i luga o le maketi aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le 2020.

O se tasi o auala e tuʻuina atu ai le mana i luga o le eleele mo taʻavale sili ona lelei o le faʻaauupegaina i latou i taʻavale uma-uili ma, i lenei tulaga, ua iloa e Audi le auala e fai ai e le pei o se isi, talu ai na ia faia saʻo le quattro brand. 40 tausaga talu ai.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ma faʻatasi ai ma taʻavale eletise, e foliga mai e sili atu le maualuga o le mana ma le faʻaogaina o tau ma e masani ona tutoʻatasi le tasi i le isi, o le malosi e lafo atu i seti taʻitasi o uili (poʻo i uili taʻitasi i luga o le tasi axle) e sili ona aoga.

503 hp matua "fiafia"

E leʻi umi talu ona taunuu le e-tron 50 (313 hp) ma le 55 (408 hp) - i "masani" ma tino Sportback - Audi ua faʻamaeʻaina le atinaʻe malosi o le e-tron S Sportback.

Faatasi ai ma 435 hp ma le 808 Nm (faaliliuina i le D) i 503 hp ma le 973 Nm (S-foliga felauaiga) e mafua mai i le faʻaofiina o se afi lona lua i luga o le axle pito i tua lea o loʻo faʻapipiʻiina i luma, i le aofaʻi o le tolu, o lenei faʻatulagaga e faia mo le taimi muamua i se taʻavale gaosiga.

Audi e-tron S Sportback

O afi e tolu e le tutusa, o le pito i luma (faʻapipiʻi tutusa ma le axle) o se fetuunaiga o le mea o loʻo faʻaogaina e le 55 quattro version i le pito i tua, ma le itiiti ifo o le malosi - 204 hp i le 224 hp i le 55 e-tron.

Mulimuli ane, na faʻapipiʻi e le au inisinia a Audi ni afi eletise tutusa se lua (i tafatafa o le tasi ma le isi), fa'atasi ai ma le 266 hp o le malosi maualuga ta'itasi , o lo'o fa'amalosia e ta'i tolu-vaega o lo'o iai nei, fa'atasi ai ma lana lava pulega fa'aeletonika ma le fa'auluina o mea fa'apapa paneta ma fa'aitiitiga fa'amautu mo uili ta'itasi.

Audi e-tron S Sportback

E leai se fesoʻotaʻiga i le va o uili tua e lua poʻo le eseesega faʻainisinia i le tuʻuina atu o le mana i uili.

O lenei mea e mafai ai ona fausia se masini komepiuta e pulea, faatasi ai ma malosiaga e suia i le va o nei uili taʻitasi e fiafia i le pipii i piʻo poʻo luga o luga ma tulaga eseese o feteʻenaʻiga ma faʻapea foʻi ma le agavaʻa o le taʻavale e liliu, pe a faʻataʻitaʻi atu i le lototele " kolosi” e pei ona o le a tatou vaai i ai mulimuli ane.

Audi e-tron S Sportback

e sili atu le ta'aloga

O le Li-ion maa e tutusa ma le e-tron 55, o loʻo i ai le malosi atoa o 95 kWh - 86.5 kWh o le gafatia faʻaaogaina, o le eseesega e taua tele e faʻamautinoa ai lona umi - ma e faia i luga o le 36 modules o 12 sela taʻitasi, o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o le fola o le SUV.

E fitu auala aveta'avale (Fa'amafanafanaga, Ta'avale, Dynamic, Efficiency, Allroad ma Offroad) ma fa'atonu polokalame fa'atonutonu (Masa, Ta'aloga, Offroad ma Off).

Audi e-tron S Sportback

O le faʻamalologa o le ea o se tulaga masani (e pei o mea faʻafefe eletise), e mafai ai ona e fesuiaʻi le maualuga i le eleele e oʻo atu i le 7.6 cm i le "talosaga" a le avetaavale, ae otometi foi - i le saoasaoa i luga atu o le 140 km / h e-tron nofo 2, 6 cm latalata i le auala ma faʻamanuiaga faʻapitoa i le aerodynamics ma le taulimaina.

E fai si “mamago” laititi le fa'alogoina o le damper nai lo isi e-trons i le laina ma e malo fo'i fa'amau fa'amautu, lautele pa'u (285 nai lo le 255) ae lagona le mamafa o le ta'avale. (ae tutusa le fua). Ae i luga o le ala ta o le ie laulau vaitaele, e leai se avanoa e malamalama ai pe faʻapefea ona aoga lenei faʻamalolo i le olaga i aso faisoo. E mo se taimi mulimuli ane.

Audi e-tron S Sportback

Vaʻaia, o le eseesega o lenei e-tron S Sportback (lea na matou taʻitaʻia pea i "ata o taua") e vaʻaia faʻapitoa, faʻatusatusa i le "masani" e-trons, e matauina le faʻalauteleina (2.3 cm) o faʻailoga uili, mo faʻamoemoega. aerodynamic ma e tatou te vaʻaia mo le taimi muamua i se faasologa-gaosiga Audi. O le pito i luma (faʻatasi ai ma pupuni ea lapopoa) ma pito i tua e sili atu ona faʻataʻitaʻiina, ae o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi pito i tua e toetoe lava o le lautele atoa o le taavale. E iai fo'i elemene fa'aletino e mafai ona fa'auma i le siliva pe a mana'omia.

Aʻo leʻi alu i luga o le auala, o loʻo faʻamatalaina e Martin Baur o lana "galuega e taulaʻi i le faʻavavevave - e fesoasoani i amioga lelei - ma luga o le uaea taofi, o lona uiga, e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi faaletino o le pedal i uili, faʻaaogaina se afi eletise i le lautele. le tele o fa'aitiitiga, talu ai na'o le fa'ateteleina i luga atu o le 0.3 g e fa'aogaina ai le fa'aogaina o masini eletise".

5.7 s mai le 0 i le 100 km/h ma le 210 km/h

E moni lava e iai le taua o le alualu i luma e tusa ai ma faamanuiaga. Afai o le e-tron 55 version ua uma ona faʻaititia le saoasaoa mai le 0 i le 100 km / h o le 50 version mai le 6.8s i le 5.7s, o lea ua sili atu le lelei o lenei e-tron S Sportback (tusa lava pe tusa ma le 30 kg sili atu) , e manaʻomia naʻo le 4.5s e oʻo atu i le saoasaoa tutusa (o le eletise eletise e valu sekone, e lava e faʻataunuʻu atoatoa ai lenei saoasaoa).

Audi e-tron S Sportback

O le saoasaoa maualuga o le 210 km / h o loʻo i luga aʻe o le 200 km / h o le e-tron 55 faʻapea foʻi ma le eletise eletise o isi ituaiga, sei vagana ai Tesla e sili atu i mea uma i totonu o lena resitala.

Ae o le tele o le agai i luma o le e-tron S Sportback o le mea lea e mafai ona tatou matauina i le tulaga o amioga: ma le pulea mautu i le tulaga Taʻaloga ma le Dynamic avetaʻavale, e faigofie ona faʻaolaina le pito i tua o le taʻavale ma faʻaosofia ai le umi ma le fiafia. faigofie tele o le pulea i le foeuli (fesoasoani agai i luma) ma le le mautonu le malie o tali.

Stig Blomqvist, 1984 siamupini ta'amilosaga a le lalolagi lea na aumai e Audi e fa'aalia ai le e-tron S Sportback's repertoire o le lelei o le taulimaina, na folafola mai ma e moni lava.

Stig Blomqvist
Stig Blomqvist, 1984 siamupini taamilo a le lalolagi, ave le e-tron S Sportback.

A maeʻa nai mita muamua na faia naʻo le uili pito i tua, o le axle pito i luma e amata ona auai i le faʻamalosi ma oʻo mai le piʻo muamua: o le ulufale e faigofie ona faia ma natia lelei le mamafa o le 2.6 t, ona faʻavaveina ai lea o le faʻaosooso i le. alu ese le tali o se yuupiii po o se yuupppiiiiiiiiii, e faalagolago i luga o le tatou ESC (pulea mautu) i Taaloga pe tape, faasologa.

I le tulaga lona lua (lea e mafai ai ona e tafe) e tatau ona e galue teisi atu i ou lima, i le taimi muamua e mautinoa foi le fiafia, faatasi ai ma le paleni o le mafaufau o le tusiata trapeze o loʻo i ai se "upega" i lalo (le ulufale i totonu. O le gaioiga o le faʻamautu faʻatonutonu e aliali mulimuli ane ma i tui e le faʻalavelave).

Audi e-tron S Sportback

Na faamatala muamua e Baur e faapea, i lenei tulaga o le saoasaoa malosi i le alu ese o le piʻo, oi latou o loʻo "fesili mo i latou", "o le uili i fafo atu o le piʻo e maua atu i le 220 Nm sili atu torque nai lo totonu, uma ma se taimi o le tali sili atu ona maualalo ma faʻatasi ai ma le maualuga o tui o le malosi nai lo le mea na faia i le masini".

Ma o mea uma e tupu ma le lamolemole tele ma le suavai, e manaʻomia naʻo ni nai gaioiga ma le uili e fai ai faʻatonuga manaʻomia. I luga o auala lautele, peitaʻi, e fautuaina le faʻaogaina o le ESC i le tulaga masani.

Audi e-tron S Sportback

I le faaiuga, o le tagata e nafa ma le faiga fou o le torque vectoring o loʻo faʻamatalaina foi e faapea "o le tufatufaina atu o le torque e fetuutuunai foi pe a taamilo uili o le axle tutusa i luga o luga o luga ma tulaga eseese o le uu ma o le axle pito i luma o loʻo faʻaaogaina foi ma le malosi taofi , e ala i le afi eletise, i luga o le uili e itiiti le uu".

E fia le tau?

O le taunuuga malosi e mataʻina ma o se tulaga e fai mai afai na filifili Audi e faʻaaoga le axle pito i tua (lea e faʻaaogaina i isi SUVs i totonu o le fale) o le a sili atu le aoga o le agility, ae o le "tau" mafuaaga na tuua ai lena fofo. ese.

Audi e-tron S Sportback

I ta'avale eletise, o maa o lo'o fa'aauau pea le fa'aopoopoga o le fa'atuputeleina o le tau fa'ai'u… lea ua matua mana'omia lava. Ole amataga ole toeitiiti 90 000 euros mo le e-tron 55 quattro Sportback e toe oso i le tulaga o lenei S, lea e manaʻo Audi e amata faʻatau atu i le faaiuga o le tausaga, mo tau ulufale ua uma i luga ole 100,000 euros.

Atonu e iai se tuai ona o Fepuari na taofia le gaosiga i Brussels ona o le le mafai ona tuʻuina atu maa mai le LG Chem's factory i Polani - na manaʻo Audi e faʻatau atu le 80,000 e-trons i le tausaga, ae naʻo le afa o le faʻamautinoaga a le kamupani Asia maa, ma le Siamani. fa'ailoga o lo'o va'ava'ai mo se fa'asoa lona lua - fa'aopoopo i fa'alavelave uma e mafua mai i le fa'afitauli o lo'o i ai nei o lo'o tatou ola ai.

Audi e-tron S Sportback

Faitau atili