BMW X5 Le Mans: Le SUV sili ona ogaoga i le lalolagi

Anonim

Faʻapitoa faʻapitoa e faʻamanatuina le manumalo a Siamani i le 24 itula o Le Mans i le 1999, le BMW X5 Le Mans e lamatia le avea ma SUV sili ona ogaoga. E ui lava e ese le matagofie mai le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga, o se sauʻai moni.

I lalo o le pulou na manava ai se poloka 6.0l V12 mamana ma le 700hp - pei lava o le siamupini BMW V12 LMR mai Le Mans! Faʻafetai i lenei afi ma le ono-saosaoa gearbox manual, le BMW X5 Le Mans sprinted mai le 0 i le 100 km/h i lalo ifo o le lima sekone. O le saoasaoa maualuga ua fa'atapula'a fa'aeletoroni ile… 310 km/h.

E ese mai i le afi, o le galuega atoa sa fai si faigofie ona faatino. O le afi faʻapipiʻi faigofie i luma o le BMW X5 ma o le faʻailoga a le matagaluega taʻaloga na na o le faʻaleleia atili o fesoʻotaʻiga eleele.

BMW X5 Le Mans

I totonu, o loʻo faʻaauau pea le faʻaogaina o le BMW X5 Le Mans. Matou te maua elemene e le mafaitaulia e toe fa'afo'i vave i matou i le lalolagi o ta'aloga: nofoa ta'aloga e fa ma fua fa'amau ma le vevela malulu ma le mamafa o le suau'u afi.

Le osofa'iga i le "green hell"

Ia Iuni 2001, i le tausaga talu ona uma le gaosiga o le SUV, na ave e le avetaavale Siamani Hans-Joachim Stuck le Nürburgring i tua o le uili o lenei SUV ma sopoia le laina i le 7min49.92s . O se taimi mataʻina, i lalo ifo o nisi taʻavale tetele na pasia iina, e pei o le Lamborghini Gallardo ma le Ferrari F430.

O le aveina o se SUV 700hp i luga o le Nürburgring o se tasi o aafiaga sili ona taufaafefe ua ou maua.

Hans-Joachim Piti
BMW X5 Le Mans

Faitau atili