Elvis Presley's BMW 507 e Toe Fa'afo'isia: O Lana Tala lea

Anonim

O le isi lea tala mata'ina e feso'ota'i ai ata o ta'avale ma le olaga o fetu, ia iloa le matagofie o le BMW 507 sa umia e le Tupu o Papa. E sili atu nai lo se fatu fatu o taleni le mafesiligia ma le manuia, ua faamaonia e le Tupu o Papa o ia foi o se "petrolhead" ma le tofo mama.

Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi i le 1948, e mautinoa lava o se kamupani ese le BMW. O le taumafaiga o le taua na mafua ai ona lafoaia e le kamupani faufale Munich ona tomai uma i le gaosiga o taavale, e taulaʻi naʻo le gaosiga o masini mo vaalele a le militeri Siamani, e pei o le tulaga i le Focke-Wulf FW 190, faʻapipiʻiina i le afi 14-silinder BMW. 801. O loʻo tumau pea uila afi e faʻaleleia le kamupani ma saunia e tulaʻi mai le lefulefu.

VAAI FOI: Le talaʻaga o le BMW 8 Series, faʻatasi ai ma vitio ma mea uma.

Focke-Wulf_Fw_190_050602-F-1234P-005

Mulimuli ane i le 1953, ma faafetai i le North American BMW importer Max Hoffman, i se talanoaga ma Ernst Loof, na ia faalauiloa ai le manatu o loo i ai se avanoa i le maketi mo se faataitaiga 2-nofoa taʻaloga e mafai ona toe maua le taʻutaʻua o le. BMW 328 o tausaga. 30. Loof sa nafa ma le mamanu o le tuuga BMW 328 Veritas Sport ma 328 tuuga, lea na fiafia i taaloga faamanuiaina i le 1940s ma le amataga o le 1950s.

O le tausaga lava lena na alu atu ai Loof i le BMW ma ofo atu e fesoasoani i le fausiaina o se taavale taʻaloga fou mo le ituaiga Bavarian. Faatasi ai ma le moli lanumeamata mai le BMW Chief Engineer Fritz Friedler, na agai i luma Loof i lana galuega faatino ma e leai se isi na tuuina atu i ai ae na o le faleaoga a Baur i Stuttgart e fesoasoani ia te ia i sea galuega.

I le 1954, o le faʻataʻitaʻiga na sau mai le vaʻaiga a Loof na tuʻuina atu i le German Elegance Contest, i le faʻapotopotoina o le maliega atoa a tagata lautele.

bmw 328 veritas lol

Ae o Graf Albert Goertz na te faia le galuega mulimuli. Na fautuaina le Graf i le BMW e Hoffman ma ina ua uma ona faoa i luga o mamanu tutusa Loof, o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga a le matagi a Graf e iu lava ina maua le faʻatagaga mulimuli a BMW. O lea na fanau mai ai se faailoga, le BMW 507, o se faʻataʻitaʻiga o le a avea ma fetu o le faʻaaliga afi faʻavaomalo i le 1955, ma lona 3.5l V8 afi ma le 150 horsepower i le 5000 rpm.

DIGITAL WORLD: O le BMW Vision Gran Turismo o loʻo faʻatusalia le ute o le M POWER

Ae paga lea o le BMW 507 e le o se tauva i le Mercedes Benz 300SL pe a oo mai i le faatinoga. O le tulaga o le BMW 507 mulimuli ane siitia ai o ia lava i le tulaga o se taavale taʻaloga ma se tulaga tulaga ese o le taugata ma le matagofie.

Sei o tatou toe foi i le tala o loo tuufaatasia ai le tele o lapopoa mai eria eseese, o le Tupu o Papa Elvis Presley ma le BMW 507. I le 1958 na avea ai Elvis ma tagata faigaluega mo le US Army, i le avea ai o se fitafita i le vaega o le au paratroopers.

BMW-507-von-Elvis-Presley-1200x800-1aa8ab16ea512a5c

O le taimi tonu lava lea, i le avea ai ma se fitafita i aoaoga ma faʻapipiʻiina i Siamani seia oʻo i le 1960, e sau Elvis i se tasi o taavale sili ona matagofie na gaosia e BMW, lea e mafai ona taʻua o le alofa moni i le vaaiga muamua, e pei ona umia e le BMW 507. laina e leai se taimi, faatasi ai ma se ata e ono mafai ai e soo se petrolhead ona gauai atu i ona foliga sili ona matagofie.

O le vaega o totoe e alu i lalo i le talafaasolopito ma e mafai ona iloa atoatoa seia oʻo ia Aokuso 10, 2014, i le BWM museum i Munich, i se faʻaaliga ua faʻaigoaina "Elvis 507: Lost and Found".

I le faaopoopo atu i le mafai ona mafaufau i se faʻataʻitaʻiga e le masani ai, i se tulaga faʻaleagaina o le faʻasao, o loʻo tuʻuina atu ai foi e le BMW tala faʻasolopito uma o loʻo siomia ai le 507, lea o le a faʻauʻu ai le mea sili o mea uma e uiga ia Elvis 'BMW 507 i se iuga fiafia: o le a toe faʻafoʻisia. toe foi i lona mamalu tuai.

BMW-507-von-Elvis-Presley-1200x800-7de61ec2bccddb0a

O se vaega o loʻo i ai se tala faʻasolopito tulaga ese, o loʻo faʻamauina le tele o mea na tupuga mai ai le BMW ma pe aisea latou te gaosia ai taavale faʻapitoa, aua e le mafai e le tele o fetu faavaomalo ona teteʻeina, matou te faʻamanatu atu ia te oe o le BMW 507 mulimuli na faʻatau atu i le faʻatau i le tauvaga matagofie Amelia. Motu, mo se mataʻina 1.8 miliona euros.

Elvis Presley's BMW 507 e Toe Fa'afo'isia: O Lana Tala lea 28903_5

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili