Alfa Romeo, Maserati, Jeep, Ram ei ai se lumanaʻi. Ae o le a le mea o le a tupu ia Fiat?

Anonim

Afai e i ai se mea e tasi o totoe mai fuafuaga tetele a le FCA (Fiat Chrysler Automobiles) mo le isi fa tausaga, e foliga mai o le leai o ... fuafuaga mo le tele o ana ituaiga - mai Fiat ma Chrysler, lea e faaigoa ai le vaega, ia Lancia, Dodge ma Abarth.

Alfa Romeo, Maserati, Jeep ma Ram o le taulaiga tele lea o le gauai, ma o le faʻamaonia faigofie, vaapiapi o faʻailoga o loʻo i ai le tupe - o se faʻafefiloi o voluma faʻatau (Jeep ma Ram), gafatia o le lalolagi (Alfa Romeo, Jeep ma Maserati). ) ma le maualuga o tupe faasili e mana'omia.

Ae o le a le mea o le a tupu i isi ituaiga, e pei o le "tina tina" Fiat? Sergio Marchionne, Pule Sili o le FCA, na ia mamanuina le ata:

O le avanoa mo Fiat i Europa o le a toe faʻamalamalamaina i se nofoaga e sili atu ona faʻapitoa. Tuuina atu o tulafono faatonutonu i totonu o le EU (i luga o faʻamalama i le lumanaʻi) e matua faigata lava mo le "generalist" faufale ona matua aoga.

2017 Fiat 500 Faamanatuga

O le a le uiga o lenei mea?

O i latou ua ta'ua o le au faufale lautele e le'i maua se olaga faigofie. E le gata o tupe faʻaalu na "osofaʻia" vaega na latou nofotupu ai, ona o le atinaʻeina ma le gaosiga o tau e tutusa i le va o latou - o le tausisia o faʻamaʻi ma tulaga saogalemu e aʻafia ai tagata uma ma e faʻamoemoeina, e le tagata faʻatau, o le a tuʻufaʻatasia a latou taʻavale lata mai. meafaigaluega ma tekinolosi alualu i luma - ae o le "non-premiums" o loʻo i ai pea le faitau afe o euros e sili atu le taugofie nai lo tupe faʻaalu.

Fa'aopoopo i totonu ose si'osi'omaga fa'atauva'a fa'atauva'a, lea e fa'aliliuina i fa'amalosiga malosi mo tagata fa'atau, ma fa'apena fa'aa'oa'oga fa'asili e matele ina mou atu. E le gata o Fiat o loʻo tau faasaga i lenei mea moni - o se mea masani, faʻapea foʻi ma mea tau tupe, ae o nei mea, e amata mai i le maualuga o le tau muamua, e oʻo lava i faʻamalosiaga, faʻamautinoa le maualuga o le tupe maua.

O le vaega o le FCA, e le gata i lea, i le faʻasalalauina o se vaega tele o ana tupe i tausaga talu ai nei i le faʻalauteleina o le Jeep ma le toe faʻatūina o Alfa Romeo, ua tuʻu ai le fia inu o isi faʻailoga mo oloa fou, faʻatasi ai ma nei faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa faasaga i le tauvaga.

Ituaiga Fiat

Fiat e leai se tuusaunoaga. E ese mai i le Ituaiga Fiat , sa na ona matou matamata i le "faafouina" a le Panda ma le 500 aiga. 124 Apogaleveleve , ae na fanau mai lenei mea ina ia mafai ai ona faʻataunuʻuina le maliliega i le va o Mazda ma FCA, lea o le a mafua ai ona maua se MX-5 fou (lea na faia) ma se Alfa Romeo brand roadster.

Tofa Punto… ma Type

O le peti a Fiat i faʻataʻitaʻiga sili atu ona aoga o lona uiga o nisi o ana faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei o le a le toe gaosia pe faʻatau atu i le konetineta o Europa. O le Punto, na faʻalauiloaina i le 2005, o le a le toe gaosia i lenei tausaga - i le maeʻa ai o le tele o tausaga o masalosaloga pe o le ai ai se sui, Fiat o loʻo lafoaia se vaega na muamua pulea.

2014 Fiat Punto Young

O le Tipo o le a le tele ni mea e ola ai, a itiiti mai i le EU - o le a ia faʻaauau lana galuega i fafo atu o le konetineta o Europa, aemaise lava i Sasaʻe Tutotonu ma Aferika i Matu - ona o le tau faaopoopo o le faʻafeiloaʻi o le lumanaʻi ma sili atu le mamafa o le faʻaaogaina. tulaga, e ui lava i se galuega faapisinisi faamanuiaina, maua le tau taugofie o se tasi o ana finauga sili.

Le Fiat fou

Faʻatasi ai ma faʻamatalaga a Marchionne, i le taimi ua tuanaʻi, na faʻaalia ai o le a le toe avea le Fiat ma se faʻailoga e tulituliloa siata faʻatau, o le mea lea, e faʻamoemoe i se Fiat e sili atu, faʻatasi ai ma le itiiti ifo o faʻataʻitaʻiga, e matua faʻaitiitia i le Panda ma le 500, o taʻitaʻi le mautonu o. vaega A.

O LE Fiat 500 ua leva ona avea ma faailoga i totonu o se ituaiga. O le taʻitaʻi o le vaega A i le 2017, faʻatasi ai ma le sili atu i le 190,000 iunite faʻatau atu, e mafai ona i ai i le taimi lava e tasi e ofoina atu tau 20% i le averesi i luga aʻe o le tauvaga, lea e maua ai i le vaega A ma sili atu tupe maua. Ose mea mata'ina pea, ona e 11 tausaga o galuega.

Ae o se tupulaga fou o le 500 o loʻo agai mai ma, o le a le mea fou, o le a faʻatasi ma se suiga fou, lea e toe maua ai le igoa faʻailoga 500 Giardiniera - o le uluai van 500, faʻalauiloa i le 1960. O loʻo tumau pea le vaʻaia pe o le a maua saʻo mai lenei van fou mai le 500, pe afai, i le ata o le 500X ma le 500L, o le a avea ma se faʻataʻitaʻiga tele ma se vaega i luga, a e pei ona tupu i le Mini Clubman pe a faatusatusa i le Mini tolu-faitotoa.

Fiat 500 Giardiniera
Fiat 500 Giardiniera, faalauiloa i le 1960, o le a toe foi i le 500 laina.

FCA peti i le eletise

E tatau ona tupu, e oʻo lava mo faʻafitauli o le tausisia o nisi o maketi tetele a le lalolagi - Kalefonia ma Saina, mo se faʻataʻitaʻiga. Ua fa'ailoa mai e le FCA se tupe fa'afaigaluega e sili atu i le iva piliona euros i le fa'aeletise a le vaega - mai le fa'aofiina o semi-hybrids i fa'ata'ita'iga eletise 100% eseese. O le a oʻo atu ia Alfa Romeo, Maserati ma Jeep, o faʻailoga e sili ona maualuga le gafatia o le lalolagi ma sili atu tupe maua, e faʻaaogaina ai se vaega tele o tupe teufaafaigaluega. Ae o le a le faʻagaloina Fiat - i le 2020 o le 500 ma le 500 Giardiniera 100% eletise o le a tuʻuina atu.

O le Fiat 500 o le a faia foi se sao taua i le eletise a le vaega i Europa. O le 500 ma le 500 Giardiniera o le ai ai le 100% eletise eletise, lea o le a taunuu i le 2020, faʻaopoopo i masini semi-hybrid (12V).

O LE Fiat Panda , o le a vaʻaia lana gaosiga na siitia mai Pomigliano, Italia, toe foʻi i Tichy, Polani, lea o loʻo gaosia ai le Fiat 500 - lea e maualalo ai tau o gaosiga - ae leai se mea na taʻua e uiga i lona sui.

O le a matou faʻatumauina pe faʻateleina foʻi le faʻaogaina o le matou alamanuia gafatia i Europa ma Italia, aʻo faʻaumatia oloa faʻatau-maketi e leai se mana tau e toe faʻaleleia ai tau o le tausisia (emissions).

Sergio Marchionne, Pule Sili o FCA

Ae mo tagata o totoe o le aiga e 500, o le X ma le L, o loʻo i ai pea ni nai tausaga i le aufaigaluega, ae o loʻo tumau pea masalosaloga e uiga i sui e ono sui. O le 500X o le a le pine ae maua le afi penisini fou - taʻua o Firefly i Pasila - lea na matou vaʻaia talu ai nei na faʻasalalau mo le Jeep Renegade faʻafouina - o SUV faʻatusatusa e lua o loʻo gaosia faʻatasi i Melfi.

mai Europa

E lua lelei Fiats - Europa ma Amerika i Saute. I Amerika i Saute, o loʻo i ai i le Fiat se faila faʻapitoa, e aunoa ma se mafutaga ma lana paaga Europa. Fiat ei ai le lautele lautele i Amerika i Saute nai lo Europa, ma o le a faʻamalosia i le tolu SUVs i tausaga o lumanaʻi - o le leai o se SUV talosaga mo Fiat i Europa o loʻo pupula, ae na o le 500X e avea ma ona sui e toʻatasi.

Fiat Toro
Fiat Toro, o le averesi pikiapu e na o le faatauina atu i le konetineta o Amerika i Saute.

I le US, e ui lava i le paʻu o tausaga talu ai nei, o le a le lafoaia e Fiat le maketi. Fai mai Marchionne o loʻo i ai oloa o le a mafai ona maua lo latou nofoaga iina, e pei o le Fiat 500 eletise i le lumanaʻi. Sei o tatou manatua o loʻo i ai se 500e iina, o se eletise eletise o le 500 o loʻo i ai nei - toetoe lava naʻo le setete o Kalefonia, mo mafuaʻaga o le tausisia - lea na maua ai le taʻutaʻua ina ua fautuaina e Marchionne e aua le faʻatau, ona o iunite taʻitasi na faʻatau atu o loʻo faʻatusalia le leiloa o le 10,000. tala i le ituaiga.

I Asia, aemaise lava i Saina, o mea uma foi e faasino i se tulaga e sili atu ona fuaina, ma e pule lava ia Jeep ma Alfa Romeo - faatasi ai ma oloa patino mo lena maketi - e aveese uma faamanuiaga o le maketi o taavale tetele i le lalolagi.

Faitau atili