Peugeot 308. All-electric version na taunuu i le 2023

Anonim

Fa'ailoa pe a ma le lua vaiaso talu ai, o le Peugeot 308 fou, lea ua i ai nei i lona lona tolu o augatupulaga, ua tula'i mai ma se foliga fa'apitoa nai lo se isi lava taimi ma fa'aluaina fa'anaunauga. Faatasi ai ma le sili atu i le 7 miliona iunite faʻatau atu, o le 308 o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona taua a Peugeot.

A oʻo i le maketi, i ni nai masina - o mea uma e faʻaalia o le a amata ona taia maketi autu ia Me, o le 308 o le a maua, mai lava i le amataga, lua masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi. Ae o le malosiaga eletise o lenei faʻataʻitaʻiga e leʻi uma iinei.

O le mea e ofo tele ai le tele o le a avea ma faʻataʻitaʻiga uma-eletise o le Peugeot 308 lea o le a faʻalauiloaina i le 2023 e faʻasaga i le Volkswagen ID.3, lea ua uma ona faʻataʻitaʻiina e Guilherme Costa i luga o le vitio. O le faʻamaoniga e sau mai totonu o le Peugeot lava ia.

Fa'afeso'ota'i uaea fa'apipi'i fa'apipi'i
A oʻo i le maketi, i totonu o nai masina, o le Peugeot 308 o le a maua ni masini faʻapipiʻi lua e maua.

Muamua o Agnès Tesson-Faget, faʻatonu o oloa mo le 308 fou, taʻu atu ia Auto-Moto o le eletise 308 sa i totonu o le paipa. Ona faʻamaonia lea e Linda Jackson, pule faʻatonu o Peugeot, i se faʻatalanoaga ma L'Argus o le 100% eletise eletise o le 308 o le a taunuu i le 2023.

O lea ua oʻo i le Automotive News le taimi e "faʻalogo" ai lenei tala fou, faʻamalosia mea uma ua uma ona faʻalauteleina i le taimi nei ma sii mai se failauga mo le kamupani Farani o le a fai mai "ua vave tele" e talanoaina auiliiliga o lenei fesuiaiga, e aofia ai le tulaga o le a fausia ai lenei lomiga.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le eletise uma 308 - e tatau ona faʻapea o le igoa e-308 - e le o iloa pea ma o le faʻavae o le a faʻavae ai, mo le taimi nei, o se tasi o masalosaloga sili. O le 308 fou o loʻo faʻavae i luga o le EMP2 faʻavae mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma feololo, lea e naʻo le faʻaogaina o le eletise eletise, o le mea lea o le 100% eletise eletise e tatau ona faʻavae i luga o se tulaga ese, saunia mo lenei ituaiga fofo.

Fa'ailoga pito i luma ma fa'ailoga fou Peugeot
Faailoga fou, e pei o le ofutau, faʻailoga i luma, e faʻapipiʻi foi e nana le radar pito i luma.

O le CMP platform, lea e avea ma faavae, faatasi ai ma isi faʻataʻitaʻiga, o le Peugeot 208 ma le e-208, o se tasi o na mataupu, aua e mafai ona faʻaogaina le Diesel, penisini ma eletise eletise. Ae, e foliga mai o lenei 308-eletise uma o le a maua le isi eVMP fausaga - Eletise Vehicle Modular Platform, o se faʻavae mo 100% faʻataʻitaʻiga eletise o le a amata i le isi augatupulaga o le Peugeot 3008, lea ua faʻamoemoe e faʻalauiloa saʻo. i le 2023.

O le a le mea e iloa e uiga i le eVMP?

Faatasi ai ma le gafatia e teu ai le 50 kWh i le mita i le va o axles, o le eVMP platform o le a mafai ona maua maa i le va o le 60-100 kWh o le gafatia ma lona fausaga ua sili ona lelei ina ia mafai ai ona faʻaoga le fola atoa e faʻaoga ai maa.

peugeot-308

Ae mo le tutoʻatasi, o faʻamatalaga lata mai e taʻu mai ai o faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina lenei faʻavae e tatau ona i ai se va'aiga i le va o le 400 ma le 650 kilomita (WLTP cycle), e fa'atatau i ona fua.

E ui e leai nisi faʻamatalaga i luga o le eletise e iloa, e mafai lava ona e matamata pe toe iloilo le ata vitio o le Peugeot 308, lea e faʻamatala auiliili ai e Guilherme Costa, mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le tagata fou o le aiga Farani.

Faitau atili