Ua folafola mai e radar fou le tele o tupe maua i le OE 2022

Anonim

E foliga mai o le peti i le faʻatauina o radar faʻatautaia vave o le faʻatumauina ma o loʻo "tautalaina" e le Malo le faʻaopoopoga o tupe maua latou te maua pe a latou toaga.

Le itiiti ifo o le mea lena na faʻailoa mai e le faʻatonuga o loʻo fautua mai ai, faʻapea o le mauaina o radar fou fuafuaina mo le 2022 o le a iai se aafiaga lelei i tupe maua e tusa ma le 13 miliona Euro.

I le faaopoopo atu i tupe maua na maua e le radar fou, ua fuafua foi le Malo e faasaoina le 2.4 miliona Euro e ala i le atinaʻeina o le Traffic Administrative Offenses System (SCOT +), o se faiga e faʻamoemoe e faʻaleagaina ai taualumaga tau pulega.

O le faʻafaigaluegaina o faʻamatalaga ma fesoʻotaʻiga faiga faʻatekonolosi fuafuaina mo le tausaga 2022 o le a taʻitaʻia ai se faʻaopoopoga tele o tupe maua, e ala i le faʻalauteleina o le National Network for Automatic Speed Inspection (SINCRO), e ala i le mauaina o radar fou, lea o le a iai se aafiaga i tupe maua e tusa ma le 13 miliona euros.

Vaega mai le Tala o le Tupe a le Malo mo le 2022

O le va'ava'ai o le upu mata'i

Ae i le tulaga o le saogalemu o auala, o loʻo taʻua e le pulega a António Costa e manaʻo e faʻamalosia "le asiasia o tulaga saogalemu o mea tetele ma le saoasaoa o le solia, e ala i le faʻalauteleina o le National Network for Automatic Speed Inspection".

O le isi sini a le Malo o le "faʻateleina le faʻaleleia o le vaega, e pei o le suʻesuʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi i luga o auala, i taualumaga tau pulega" ma le faʻaauau pea ona faʻafaigaluegaina i le faʻatinoina o le "National Road Safety Strategy 2021-2030 - Vision. Zero 2030" .

Faʻavae i luga o le "feʻaveaʻi saogalemu ma le leai o se vaʻaiga o ni faʻavae faʻavae autu o sini ma faiga e puipuia ai ma faʻalavelave faʻalavelave i luga ole auala e faʻavaeina ma faʻatinoina", e tusa ai ma le Malo, o lenei taʻiala "e ogatasi ma Europa ma auala. saogalemu, fa'atasi ai ma le fa'amuamua i le fa'aogaina o felauaiga fa'alaua'itele ma ituaiga o fe'avea'i gafataulimaina i totonu o taulaga”.

Faitau atili