Potukale lua i Le Mans. Filipe Albuquerque muamua ma António Félix da Costa lona lua ile LMP2

Anonim

O le tausaga 2020 atonu e le masani ai i le tele o auala, peitaʻi, o loʻo faʻasolopito mo taʻaloga taʻavale a Potukale. Ina ua maeʻa le suafa o António Félix da Costa i le Formula E ma le toe foʻi mai o le Formula 1 i Potukale, na manumalo ai Filipe Albuquerque i le vaega LMP2 i le 24 itula o Le Mans.

I le faaopoopo atu i lenei manumalo iloga o le avetaavale No.22 Oreca 07, o lona uso a tagata ma le puipuiga o le Formula E siamupini, António Félix da Costa, na maua le tulaga lua i le vaega lava e tasi, ave se Oreca 07 lea na ia fefaasoaaʻi ma Anthony Davidson ma Roberto Gonzalez .

Ina ua maeʻa le manumalo, na taʻua e Filipe Albuquerque, o ia foʻi na taʻitaʻia le FIA Endurance World Cup ma le European Le Mans Series: "Ou te matua fiafia lava e le mafai ona ou faamatalaina lenei lagona uiga ese. O le 24 itula sili ona umi o loʻu olaga ma o minute mulimuli o le tuuga na valea (...) Na matou faia se 24 itula, o le saoasaoa na matua faʻafefe. Ma sa matua itiiti lava na totoe e faamuta ai le toilalo o le ono tausaga e aunoa ma le mafai ona manumalo”.

LMP2 Le Mans Podium
Le pulelaa iloga i le vaega LMP2 i Le Mans ma Filipe Albuquerque ma António Félix da Costa.

I le tulaga e te le manatua, o lenei manumalo i le 24 Itula o Le Mans e sau i le lona fitu o le auai o le avetaavale Potukale i le tuuga sili ona taʻutaʻua i le taʻavale afi. I le tulaga atoa, Filipe Albuquerque 5th ma António Félix da Costa 6th.

le tuuga o totoe

Mo le vaega o totoe o le tuuga, o le tulaga muamua i le vasega muamua, LMP1, ua toe ataata i le Toyota ma le Toyota TS050-Hybrid o loo taitaia e Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima ma Brendon Hartley na muamua sopoia le tini e faailoga ai le manumalo sosoo lona tolu mo le fa'ailoga Iapani i Le Mans.

Toyota Le Mans
Na manumalo le Toyota i lona manumalo lona tolu i le 24 itula o Le Mans.

I vaega o le LMGTE Pro ma le LMGTE Am, na ataata le manumalo i tulaga uma e lua ia Aston Martin. I le LMGTE Pro manumalo na ausia e le Aston Martin Vantage AMR pailate e Maxime Martin, Alex Lynn ma Harry Tincknell ae i LMGTE Am le manumalo Aston Martin Vantage AMR sa pailate e Salih Yoluc, Charlie Eastwood ma Jonny Adam.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O lenei manumalo o le Oreca 07 a Filipe Albuquerque, Phil Hanson ma Paul Di Resta ua auai i le manumalo na ausia e Pedro Lamy i le vaega LMGTE Am i le 2012.

Faitau atili