Suzuki Vitara mild-hybrid tofotofoina. O le a le mea na maua mai le eletise?

Anonim

I se isi faʻamalositino e faʻaauau pea i le taimi nei i se vaega e sili ona tauva, o le Suzuki Vitara fa'aaogaina se afi fa'ameamea vaivai.

Aua afai i le taimi ua tuanaʻi na toetoe lava a faʻamalosia mo se faʻataʻitaʻiga le i ai o se afi Diesel i lona tulaga, o aso nei ua suia mea e ave i ai le faamuamua ma o se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se fesuiaiga eletise ua seasea.

I le taimi nei, ina ia iloa pe o le faʻaaogaina o lenei faiga e aumaia ai le tau faʻaopoopo moni i le lauiloa Iapani SUV, na matou filifili e faʻataʻitaʻi i le faʻataʻitaʻiga lea, ma le fia iloa, e itiiti le taulaʻi i le tamaoaiga ma le faʻaitiitia o faʻamalama: o le tasi fa'apipi'iina i uili uma.

Suzuki Vitara

pei o ia lava

Faʻalauiloaina i le 2015 ma le faʻamoemoe o le lua "fufuluina o ou foliga", o le mea moni e itiiti se suiga i le Suzuki Vitara, ma le faʻafouina autu o le toe faʻafouina lata mai o le faʻaaogaina o moli ulu.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E ui lava i lona lima tausaga i luga o le maketi, o le SUV Iapani e fai si understated styling e mafai ai ona le vaʻaia aso, e ui lava e faigata ona maua le igoa o le "B-SUV e sili atu ulu ulu".

O le tagata lava ia, ou te fiafia i lenei uiga sili atu ona faautauta, aua o aʻu o le mea sili ona taua e foliga mai o uiga taua o se faʻataʻitaʻiga ae le o le tele o le gauai e mafai ona ou puʻeina pe a ou alu i tua o le uili - e foliga mai, e le o tagata uma e mafaufau faapena. ..

Suzuki Vitara

Potu e faaleleia…

E pei o fafo, faʻapea foʻi i totonu, o le Vitara e tumau tutusa ia te ia lava, faʻamautu se vaʻaiga i le mea o loʻo i ai le faʻamaoni o le upu vavalo.

O fa'atonuga uma lava o lo'o matou fa'atatauina, na'o le pau lava le fa'atonuga o le komipiuta i luga o le laupapa - o se fa'amau i luga o le mea faifa'aili e le mafai ai ona fa'atautaia le menus (matua) atoatoa.

Suzuki Vitara

Ergonomics manuia mai le mamanu

O le talosaga foi mo le faaleleia o le infotainment system. Faatasi ai ma se ata faʻaonaponei ma se faʻaititia numera o foliga, o loʻo i ai le tau faʻaopoopo o se tali vave i a matou talosaga.

I tulaga lelei, e le natia e le Suzuki Vitara ni mea se lua: o le B-SUV ma o le Iapani. O le mea muamua e faʻamaonia e le faʻateleina o mea faigata e le o, mo le tele o vaega, e sili ona manaia (tusa lava pe faʻatusatusa i isi tagata tauva).

Suzuki Vitara

O fa'amatalaga o le uati fa'atusa e maua ai se "lanu" i le fale.

O le mea lona lua e faʻamaonia e le lelei o le fausiaina. Pau lava le mea, e ui lava i le faigata, e le faitio mea e uiga i le uia o ni faaletonu, e faʻamaonia ai o Iapani e faʻamaoni i lo latou taʻutaʻua.

… sili atu nai lo le lava

E ui lava i le le i ai o le faʻaogaina o totonu o talosaga e pei o le Renault Captur poʻo le Volkswagen T-Cross, o le Suzuki Vitara e le maasiasi i tulaga o mea e nonofo ai.

Suzuki Vitara
I le pito i tua e lava le avanoa ma le mafanafana mo tagata matutua e toʻalua.

Faatasi ai ma fua e tuʻuina i totonu o le "loto" o le vaega, e mafai ona faʻafeiloaʻi lelei tagata matutua e toʻafa ma a latou ato.

Faatasi ai ma le 375 lita o le ato ato e le o se faʻailoga pe a faʻatusatusa i nisi o talosaga lata mai i le vaega, ae o le mea moni o nei mea e sili atu nai lo le lava, faʻafetai tele i foliga masani o le vaega o uta.

Suzuki Vitara
O le 375 lita o loʻo i le vaega averesi.

Fa'aeletise, o le a le mea ou te mana'o ia te oe?

O le auala lea na matou taunuu ai i le "tasi miliona euros fesili": o le a le mea e maua mai le eletise o Vitara?

I le tepa muamua atonu e faaosoosoina i matou e fai atu ua e... faia'ina. A uma mea uma, o le suia o le afi K14C muamua ma le K14D toe teuteu o lona uiga o le leiloa o le 11 hp (malosi e 129 hp). Na fa'atuputeleina le torque i le 15 Nm (e o'o i le 235 Nm).

Suzuki Vitara

Ae ui i lea, o le 48V mild-hybrid system e toe totogi mo lenei gau e ala i le tuʻufaʻatasia o le 10 kW (14 hp) eletise afi-generator lea e saofagā ai se "tui" vave o le torque.

E le gata i lea, a itiiti ifo i luga o pepa, o lenei faiga o loʻo folafola mai e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina, faʻatasi ai ma Suzuki e faʻasalalau mo lenei 4 × 4 faʻaliliuga o le 141 g / km ma le faʻaaogaina o le 6.2 l / 100 km.

Suzuki Vitara
E lua ni nai elemene o loʻo faʻaalia ai "mea lilo" e lua o le Vitara: o le tekinolosi faʻafefete ma le faʻaogaina o le taʻavale uma.

E te matauina?

Afai o loʻo e mafaufau pe o le a e lagona le faʻaogaina o le mild-hybrid system, o le tali e faigofie: faigata tele.

Suzuki Vitara

O lona uiga agamalu, e faʻaalia ai lona i ai, aemaise lava e uiga i le Stop-Start system, lea e amata ona ala vave ma fai se gaioiga muamua.

E le gata i lea, o le faʻaogaina o le masini e le mafai ona iloa, faʻatasi ai ma le masini Boosterjet o loʻo faʻatumauina uiga lelei ua uma ona iloa mo ia: laina, alualu i luma ma se fiafiaga fiafia i le saoasaoa vave e aunoa ma le mafatia i le "puupuu o le ea" masani o masini laiti i lalo ole 2000 rpm.

O le fesoasoani i lenei mea o se pusa ta'avale tusi lesona ono-saosaoa lelei (e le umi e ui lava i popolega lelei) ma se masini fa'ainisinia, sa'o q.b. lea e mafai ai e se tasi ona faitioina le ala umi.

Suzuki Vitara

Ma le mea mulimuli, afai ei ai se tasi vaega e faʻaalia ai e le mild-hybrid system ia lava, o le taumafaina. E oʻo lava i le tele o faʻaoga i le taulaga (i luga o auala faʻaalia o nisi taimi e faʻalavelave) o le averesi na savali i le va o le 5.1 ma le 5.6 l / 100 km, na o le 6.5 l / 100 kilomita le maualuga i le vevesi o le taulaga.

Dynamically e le fa'anoanoa

Afai e le fa'avauvau le afi, o le mea moni e le o fa'apena fo'i le fa'apotopotoga o le ta'avale/ta'oto'o.

O le taofiga e maua ai se maliega lelei i le va o le mafanafana ma le taulimaina, ma le sa'o, ta'avale sa'o e mafai ai ona e fa'aofi le Vitara i tulimanu ma le mautinoa ma le faigofie.

Suzuki Vitara
O le uili o loʻo i ai le uu lelei ma, sili atu i mea uma, faʻaoga faigofie tele e mafai ai ona e faʻaogaina faiga e pei o le vaʻavaʻa poʻo le saoasaoa faʻatapulaʻa i se auala faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i nei mea uma, o lenei iunite o loʻo i ai se faiga faʻataʻavalevale uma (le Allgrip) lea, e sili atu nai lo le auala, o loʻo i luga o le auala e faʻaalia ai ona uiga lelei.

Fa'atasi ai ma auala ta'avale e fa - Ta'aloga, Ta'avale, Kiona (Snow) ma le tasi e fa'ataga ai le va'aiga tutotonu e lokaina - e mafai ai e le Vitara ona alu mamao atu nai lo le tele o ana tagata tauva (sei vagana ai le Dacia Duster).

I le ala, o le mea lea, ia te aʻu, o le tele o le eseesega o le Suzuki Vitara mai le tauvaga. E ui lava o se B-SUV, o loʻo faʻaauau pea ona i ai le taʻavale uma ma e le naʻo le "faʻaalia": e ofoina mai ai se gafatia moni e aloese ai, e mafai ai ona matou agai i luma atu nai lo le mea na faʻamoemoeina ma ola ai i ou tuaa.

Suzuki Vitara
Le "poloaiga faʻataulāitu" lea e mafai ai e Vitara ona alu mamao atu nai lo le mea na faʻamoemoeina.

Na'o le "fa'afitauli" o le tau o lo'o talosagaina mo lenei ta'avale e fa uili Vitara: 30 954 euros (faatasi ai ma le tauvaga o loʻo i ai nei e pa'ū i le 28,254 euros). O le mea moni o filifiliga i le vaega e ofoina atu le fa-uili taavale e seasea ma, sei vagana ai le tasi, e pei pe sili atu le taugata nai lo le Vitara. O le tuusaunoaga? O le Dacia Duster e ofoina atu le 4 × 4 eseese mai le 22,150 euros, ae naʻo le afi afi.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

E sili atu nai lo le tausisia o se faiga po o se auala e taumafai ai e aloese mai sala mamafa, o le faʻaaogaina e le Suzuki Vitara o le faiga faʻaogaina o le mild-hybrid na mafai ai ona faʻamalosia finauga faʻapitoa.

Suzuki Vitara

A uma mea uma, o ai e le manaʻo e faʻalagolago i se tekinolosi e mafai ai ona latou sefe i le suauu? Ae fa'afefea foi ona mafai ona maua averesi i le itulagi o le 5.5 l/100 km i se SUV ma se uili uma ma se afi penisini?

Afai o loʻo e suʻeina se B-SUV e faʻaalia le amiotonu - o lona gafatia i luga o le auala e iu lava ina ofo - o le Suzuki Vitara o se tasi o filifiliga sili (ma nai) i luga o le maketi. E le gata i lea, o loʻo faʻapipiʻiina lelei foi (aemaise i tulaga o faiga fesoasoani avetaʻavale), ma meafaigaluega uma o loʻo lisiina e pei o tulaga masani. E tele finauga i le SUV Iapani.

Faitau atili