Volvo ua iai le fale gaosi carbon neutral i Suetena

Anonim

Volvo ua na o le faia o se isi laasaga taua agai i le siosiomaga le faaituau le gaosiga o taavale, ona o lona falegaosimea i Torslanda (Sweden) faatoa ausia se aafiaga le le faale-siosiomaga.

E ui lava o le muamua lea o le fale taʻavale a le Volvo, o le lona lua o le gaosiga o le gaosiga o Suetena e ausia lenei tulaga, ma faʻatasi ai ma le afi afi i Skövde, faʻapea foʻi i Suetena.

Ina ia ausia lenei tulaga le tutusa, o le faʻaaogaina o se faʻavevela fou ma le faʻaogaina o le eletise sa manaʻomia.

Volvo_Taavale_Torslanda

E tusa ai ma le gaosiga o Europa i matu, o lenei laau "na faʻamalosia e ala i le eletise eletise talu mai le 2008 ma o loʻo i ai nei foi se faʻavevela faʻafefe", talu ai o le afa o lona amataga "e sau mai le biogas, ae o le isi afa o loʻo fafagaina e ala i le faʻavevela a le malo. maua mai otaota fale vevela”.

I le faaopoopo atu i le ausiaina o le tulaga le mautonu o le siosiomaga, o lenei laau e taumafai pea e faaitiitia le tele o le malosi na te faaaogaina. O fa'aleleia atili na fa'alauiloa i le 2020 na maua ai le fa'asaoina o le malosi fa'aletausaga e toetoe lava 7000 MWh, o se aofa'iga e tutusa ma le malosi fa'aletausaga o lo'o fa'aogaina e 450 fale o aiga.

I nai tausaga o lumanaʻi, o le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le malosi o loʻo faʻaaogaina, ma mo lea faʻamoemoe o le a toe faʻaleleia le moli ma le faʻavevelaina, lea e ono maua ai se faʻaputuga faaopoopo e tusa ma le 20 000 MWh i le 2023.

Volvo_Taavale_Torslanda

O nei faʻasao malosi o se vaega o se faʻamoemoe sili atu o le kamupani, lea e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻaogaina o le malosi i le taʻavale e gaosia e le 30% i le 2025. Ma o le tausaga tonu lava lea o loʻo faʻamatalaina ai se isi sini autu mo Volvo: ia faia lana gaosiga feso'ota'iga si'osi'omaga le faaituau lalolagi.

Matou te faʻamoemoe e faʻamautu a matou fesoʻotaʻiga gaosiga i le lalolagi atoa i le 2025 ma o aso nei matou te tuʻuina atu se faʻailoga o loʻo matou naunau e ausia lenei mea ma o loʻo matou galulue e faʻaitiitia lo matou aʻafiaga i le siosiomaga.

Faatonu o galuega tau alamanuia ma tulaga lelei i Volvo Cars

Manatua o le Swedish brand ua uma ona faʻasalalau e manaʻo e avea ma kamupani le faʻaleagaina o le siosiomaga i le 2040.

Faitau atili