STCP ole a su'e pasi e leai ni aveta'avale ile Porto e amata ile tautoulu

Anonim

O le faʻasalalauga na faia e le ANI (National Innovation Agency) ma lipotia mai e oʻo mai i le tautoulu o le STCP o le a amata faʻataʻitaʻiina pasi tutoʻatasi i le eria o Asprela, i Porto.

E tusa ai ma se faʻamatalaga na tuʻuina atu e le ANI, e ala i le Public Procurement for Innovation, o le FABULOS poloketi e faʻamoemoe e "faʻamalosia le atinaʻe gafataulimaina o felauaiga lautele ma faia se mea moni i le lumanaʻi ma le itiiti ifo o taavale ua faʻateleina le mafai".

E tusa ai foʻi ma le lala sooupu, o le sini o le konekarate aʻo leʻi faʻatau pisinisi mo le Faʻatauga a le Atunuʻu o Faʻamatalaga mo le poloketi FABULOS o le "sailia ni fofo maketi mo le tuʻuina atu ma le puleaina o felauaiga faʻapitoa a le lautele".

pasi STCP
E le gata i pasi eletise, mai le tautoulu agai i luma STCP e iai foi pasi tuto'atasi.

se galuega fa'ava-o-malo

I lenei poloketi, lea o le a mafai ai e le STCP ona faʻataʻitaʻi pasi tutoʻatasi i Porto, o le kamupani felaʻuaiga lautele o se vaega o le consortium e faia i le Forum Virium Helsinki (i Finelani) ma le itumalo o Lamia (i Eleni), Gjesdal (i Nouei) ma Helmond (i Netherlands).

Fa'asoa i la matou nusipepa

I le faaopoopo atu i lenei consortium, o le isi fa o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o le poloketi: Mobile Civitatem, AuVeTech ma Fleet Complete, Saga ma Sensible 4 — Shotl.

I le taimi nei, e tolu consortia o loʻo faʻataʻitaʻiina suʻega. Muamua na amata ia Aperila i aai o Gjesdal (i Nouei), Helsinki (i Finelani) ma Tallinn (i Estonia).

I le tautoulu, faʻaopoopo i le taulaga o Porto, Lamia (i Eleni) ma Helmond (i Netherlands) o le a vaʻaia foi le amataina o suʻega pailate.

E faapefea ona aoga?

E tusa ai ma le faʻamatalaga a le ANI, "o le taʻavale e faʻamoemoe e leai se avetaʻavale ma e naʻo le tasi le tagata saogalemu o le a faʻatagaina i luga o le vaʻa pe a manaʻomia e tulafono a le lotoifale."

E tusa ai ma le ANI, o pasi tutoʻatasi o le a faʻataʻitaʻiina e "faʻamautinoa le faʻaogaina o le faʻaogaina mamao mai le potu faʻatonutonu" ma e tatau ona mafai ona "faʻatoʻilaloina faʻalavelave".

E ala i le faiga fou o Fa'atauga a le Malo, na maua ai e le poloketi FABULOS pe tusa ma le fitu miliona euros mai le polokalame Horizon 2020.

Mai nei mea, 5.4 miliona na tufatufa atu i pa'aga fa'atauga eseese mo vaega fa'atau a'o le'i fa'atau.

Ae mo le STCP, na maua e le kamupani mai Porto le aofaʻi o 912,700 euros mai le Iuni a Europa.

Punaoa: Observador ma Jornal de Notícias

Ole 'au a Razão Automóvel o le a fa'aauau i luga ole laiga, 24 itula ile aso, ile taimi ole fa'ama'i ole COVID-19. Mulimuli i fautuaga a le General Directorate of Health, aloese mai femalagaaiga le manaʻomia. O le a mafai ona tatou manumalo faatasi i lenei vaega faigata.

Faitau atili