E tapunia e le Renault Group ni faiga faapaaga taua se lua mo le gaosiga o maa i Farani

Anonim

O le Renault Group ua faatoa faia se isi laasaga taua i luga o le auala fuafuaga "Renaulution", e ala i le faalauiloaina o le sainia o ni faiga faapaaga se lua i le vaega o le mamanu ma le gaosiga o maa mo taavale eletise.

I se faʻamatalaga, o le vaega Farani na taʻitaʻia e Luca de Meo na faʻamaonia le ulufale atu i se faiga faʻapaʻaga ma Envision AESC, lea o le a atiina ae se gigafactory i Douai, ma faʻaalia ai se mataupu faavae o le malamalama ma Verkor, lea o le a faʻaliliuina i se auai o le Renault maualuga. Vaega i le 20% i lenei amataga.

O le tuʻufaʻatasia o nei faiga faʻapaʻaga e lua ma le Renault ElectriCity fale gaosi oloa i le itu i matu o Farani o le a fausia ai le tusa ma le 4,500 galuega tuusao i lena atunuu i le 2030, lea o le a avea ma "loto" o le fuafuaga tau pisinisi mo maa eletise a Renault.

Luca DE MEO
Luca de Meo, Faatonu Sili o le Renault Group

O la matou ta'iala o le ma'a e fa'avae i luga o le poto masani a le Renault Group e sefulu tausaga ma ana tupe fa'afaigaluega i le filifili tau eletise. O faiga fa'apa'aga lata mai nei ma Envision AESC ma Verkor e fa'amalosia tele ai lo matou tulaga a'o matou fa'amautu le gaosiga o le tasi miliona ta'avale eletise i Europa i le 2030.

Luca de Meo, Pule Sili o le Renault Group

Tamu taugofie i Europa

I le avea ai o se vaega o lana fuafuaga mo taavale eletise, ua galulue faatasi le Renault Group ma Envision AESC lea o le a fausia se fale gaosi tele i Douai, i matu o Farani, ma le gaosiga gafatia o le 9 GWh i le 2024 ma o le a gaosia le 24 GWh i le 2030.

I se teuga tupe a Envision AESC lea o le a tau e tusa ma le 2 piliona euros, o le Renault Group e faʻamoemoe e "faʻateleina lona faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa ma faʻaleleia atili le lelei o lana laina eletise gaosi oloa", ma le faʻamoemoe o le "fausiaina o tekonolosi fou ma tau fa'atauvaga, maualalo kaponi emisi ma saogalemu mo fa'ata'ita'iga eletise, e aofia ai le lumana'i R5".

O le misiona a le Envision Group o le avea lea ma paaga fa'atekonolosi fa'atauva'a e filifilia mo pisinisi a le lalolagi, malo ma taulaga. O lea ua matou fiafia ai ona ua filifilia e le Renault Group maa Envision AESC mo le isi augatupulaga o Ta'avale Eletise. E ala i le teufaafaigaluegaina o tupe i le fausiaina o se fale gaosi tele fou i le itu i matu o Farani, o la matou sini o le lagolagoina lea o le suiga i le carbon neutrality, faia le maualuga, maʻa umi ma Taʻavale eletise e sili atu le taugofie ma avanoa mo le faitau miliona o tagata taʻavale.

Lei Zhang, na faavaeina ma Pule Sili o le Envision Group
Renault 5 Prototype
O le Renault 5 Prototype o loʻo faʻamoemoeina le toe foʻi mai o le Renault 5 i le 100% eletise eletise, o se faʻataʻitaʻiga taua mo le fuafuaga "Renaulution".

Renault Group mauaina sili atu nai lo le 20% o Verkor

I le faaopoopo atu i le faiga faapaaga ma Envision AESC, na faalauiloa ai foi e le Renault Group le sainia o se faamaumauga o le malamalama e maua ai se siteki e sili atu i le 20% - e leʻi faʻamaonia le pasene - i Verkor ma le faʻamoemoe o le atinaʻeina o se maa maualuga mo le taavale eletise Renault C ma vaega maualuga, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga Alpine.

O lenei faiga faapaaga o le a tulaʻi mai ai, i se vaega muamua, i se nofoaga autu o suʻesuʻega ma atinaʻe ma se laina pailate mo le faʻataʻitaʻiina ma le gaosiga o sela ma modules, i Farani, i le 2022.

Su'e lau isi ta'avale

I le vaega lona lua, i le 2026, o le a faʻatinoina e Verkor se fuafuaga e fausia ai le gigafactory muamua o maʻa maualuga mo le Renault Group, faʻapea foʻi i Farani. Ole malosi muamua ole a 10 GWh, e o'o ile 20 GWh ile 2030.

Matou te mitamita e fesoʻotaʻi ma le Renault Group ma matou te faʻamoemoe e iloa, e ala i lenei faiga faʻapaʻaga, la matou vaʻaiga masani o le faʻatinoina o le eletise i luga o se fua tele.

Benoit Lemaignan, Pule Sili o Verkor
Renault Scenic
Renault Scenic o le a toe fanauina i le 2022 i le tulaga o le 100% eletise eletise.

44 GWh o le malosi i le 2030

O nei laʻau tetele e lua e mafai ona oʻo atu i le gaosiga o le 44 GWh i le 2030, o se numera faʻamautu mo le Renault Group ina ia mafai ona ausia tautinoga ua uma ona faia, lea e faʻamoemoe e ausia le carbon neutrality i Europa i le 2040 ma le lalolagi atoa i le 2050.

E tusa ai ma le vaega Farani, o le faatauina atu o taavale eletise ua uma ona fai ma sui o le 90% o faʻatau uma a le Renault i le 2030.

I se faʻamatalaga, ua faʻamaonia e le Renault Group o nei faiga faʻapaʻaga fou e lua "o loʻo ogatasi ma polokalame o loʻo i ai nei", e aofia ai le "maliega faʻasolopito ma LG Chem, lea o loʻo tuʻuina atu i le taimi nei modules maa mo le tele o faʻataʻitaʻiga eletise a Renault ma mo le isi MeganE" .

Faitau atili