Lotus Omega (1990). Le faleoloa na 'ai BMW mo le taeao

Anonim

O ai e manatua le Opel Omega? O le "matua" (Ou te le manaʻo e taʻua se tasi ua matua...) mautinoa e manatua. Atonu e le o iloa e tagata laiti o le Omega o le "fu'a" o Opel mo le tele o tausaga.

O se faʻataʻitaʻiga na ofoina atu, i se tau e sili atu ona maualalo, o se mea faʻatuatuaina e suitulaga i faʻataʻitaʻiga mai faʻatauga faʻapitoa Siamani. So'o se tasi e su'e se ta'avale lelei fa'aauupegaina, vateatea ma fa'amalieina fa'atinoga sa i ai le Omega o se filifiliga sili ona aoga. Ae e le o fa'asologa o fa'afiafiaga fa'amalieina o le a matou talanoa atu ai ia te oe i le aso… ae o le fa'ata'ita'iga malosi! Faamu roketi ma tuu le faaili e ta!

(…) o nisi iunite na tofotofoina e le au lomitusi na ausia le 300 km/h!

Opel Lotus Omega

O le Lotus Omega o le "hypermuscled" version o le Omega "le manaia". O se "super saloon" na kukaina e le au inisinia Lotus, ma na faʻateʻia faʻataʻitaʻiga maualuga e pei o le BMW M5 (E34)..

O le 315 hp o le faʻataʻitaʻiga Siamani e le mafai ona faia se mea e faasaga i le 382 hp o le malosi o le sau'ai Siamani-Peretania. E pei o se tamaititi o le vasega 7 o loʻo faʻalavelave i se tamaititi lapoʻa 9. O le M5 e leʻi tu i se avanoa - ma ioe, o aʻu foi o se "BMW M5" mo le tele o tausaga. Ou te manatua lelei le "tuʻi" na ou faia ...

Toe foʻi i le Omega. Ina ua faʻalauiloaina i le 1990, na vave ona faoa e le Lotus Omega le igoa o le "saloon sili ona vave i le lalolagi", ma i se vaega tele! Ae tatou amata i le amataga...

O Aso lava la ua leva…

…se lalolagi e aunoa ma se faaletonu tau tamaoaiga—o se isi mea e lei faalogo lava i ai le au laiti. E ese mai i Lotus, lea i lona talafaasolopito atoa e toetoe lava o taimi uma i luga o le augutu o le gaumativa, o le isi vaega o le lalolagi sa ola i le faaiuga o le 1980s o se taimi o le malosi o le tamaoaiga. Sa i ai tupe mo mea uma. Sa faigofie le aitalafu ma sa faapena foi le olaga… o lona uiga, e pei o aso nei. Ae leai…

Lotus Omega
Le manatu muamua Lotus Omega

E pei ona ou fai atu muamua, o le kamupani Peretania laitiiti sa i ai i se faafitauli ogaoga tau tamaoaiga ma o le fofo i lena taimi o se faatau atu i le General Motors (GM). Mike Kimberly, le faatonu aoao o Lotus, na vaai i le sauai Amerika o se paaga sili. GM na liliu muamua i Lotus inisinia auaunaga, o lea na o se mataupu o le faʻalolotoina o sootaga ua uma ona i ai.

Fai mai le "gagaua leaga" e na o sina si'itia la'ititi o le turbo pressure e mafai ona o'o i le 500 hp.

E tusa ai ma le tala, o le tagata lava lea, Mike Kimberly, o le na "faatau" le pulega a le GM le manatu o le fatuina o se "super saloon" mai le Opel Omega. O le mea moni, o se Opel ma le faatinoga ma le amio a le Lotus. O le tali atonu o se mea e pei o le "o le a le tele e te manaʻomia?".

Ou te manaʻomia sina mea itiiti…

“Ou te manaomia sina mea itiiti,” atonu na tali mai ai Mike Kimberly. O le "laititi" o lona uiga o le faavae maloloina o le Opel Omega 3000, o se faʻataʻitaʻiga na faʻaogaina ai le 3.0 l inline ono-cylinder engine ma le 204 horsepower. Pe a faatusatusa i le Lotus, o le Omega 3000 e foliga mai o se fata moega… ae tatou amata i le afi.

Opel Omega
O le Omeka a'o le'i faia le "fa'alelei tele" o Lotus

Lotus faʻateleina le lautele o cylinders ma taʻavale o pistons (lea na faʻapipiʻiina ma tuʻuina atu e Mahle) e faʻateleina ai le suiga i le 3.6 l (isi 600 cm3). Ae e lei uma le galuega iinei. E lua Garrett T25 turbos ma se XXL intercooler sa faaopoopo. O le taunuuga o le 382 hp o le mana i le 5200 rpm ma le 568 Nm o le maualuga maualuga i le 4200 rpm. - faatasi ai ma le 82% o lenei tau ua uma ona maua ile 2000 rpm! Ina ia tatalia le "tu'i" o lenei avalanche o le malosi, sa faʻamalosia foi le crankshaft.

Na talosaga foi le au tusitala mai nusipepa Peretania sili ona lauiloa ina ia faasaina le taavale mai le maketi.

O le faʻaitiitia o le malosi o le afi sa nafa ma le ono-saosaoa Tremec T-56 gearbox - o le tasi lea na faʻaaogaina i le Corvette ZR-1 - ma na tuʻuina atu le mana i uili pito i tua. Fai mai "gagaua leaga" e na o sina si'itia la'ititi o le turbo pressure e mafai ona o'o i le 500 hp - o le malosi lava lea e tasi e pei o le Porsche 911 GT3 RS o lo'o iai nei!

Lotus Omega Engine
Le mea na tupu ai le "fa'ataulaitu".

Se'i tatou o'o i numera e taua?

Faatasi ai ma le toetoe lava 400 horsepower-fai atu leotele: toeitiiti atoa le fa selau-horsepower! - o le Lotus Omega o se tasi o tupe sili ona vave e mafai ona faʻatau i taavale i le 1990. I aso nei, e oʻo lava i le Audi RS3 o loʻo i ai lena mana, ae ... e ese.

Lotus Omega

Faatasi ai ma nei malosiaga uma, o le Lotus Omega na ave na o le 4.9s mai le 0-100 km / h ma ausia le maualuga o le saoasaoa o le 283 km / h - o nisi o nusipepa i lima o le au tusitala na ausia le 300 km/h! Ae sei o tatou pipii atu i le taua "aloaia" ma toe tuu mea i se vaaiga mamao. O se ta'avale tele e pei o le Lamborghini Countach 5000QV na na'o le 0.2s(!) e itiiti ifo nai lo le 0-100 km/h. I se isi faaupuga, faatasi ai ma se avetaavale atamai i tua o le uili, o le Lotus na lamatia le auina atu o se Lamborghini i le amataga!

vave tele

O nei fuainumera na matua lofituina na latou tuuina atu ai Lotus ma Opel se tali tetee.

O le au tusitala mai nisi o nusipepa a Peretania e sili ona lauiloa na talosaga foi ina ia faasaina le taavale mai le maketi - masalo o le au tusitala lava ia na ausia le 300 km / h. I totonu o le Palemene o Peretania, na talanoaina ai pe e le o se mea matautia le tuʻuina atu o sea taʻavale i luga o auala lautele. Na faia foi talosaga mo Lotus e faatapulaa le saoasaoa maualuga o le Omega. O le fa'ailoga na fai ai taliga fa'ailoga... patipati, patipati, patipati!

O le fa'asalalauga sili lea na mafai ona maua e le Lotus Omega! Oka se vaega o tama…

maualuga dynamics

Mo faʻamoemoega uma, e ui lava na fanau mai i lalo o le mamanu a Opel, o lenei Omega o se Lotus atoatoa. Ma pei o soʻo se Lotus "saʻo-saʻo", sa i ai lona malosi faʻapitoa - e oʻo lava i aso nei o le malosi o se tasi o poutu o Lotus (lea ma le leai o se tupe ... ae e foliga mai o Geely o le a fesoasoani).

Fai mai, o le fale Peretania ua faʻapipiʻiina le Lotus Omega ma vaega sili ona lelei na maua i luga o le maketi. Ma afai ua lelei le faʻavae… e sili atu le lelei!

Lotus Omega

Mai le 'organ bank' a Siamani, na ave ai e Lotus le polokalame mo le taofiga o le tagata lava ia o le Opel Senator mo le au i tua - o le fu'a a Opel i lena taimi. Na maua fo'i e le Lotus Omega ni mea e fa'afefete'i e mafai ona fetu'una'i (avega ma mua'i uta) ma puna mau. O mea uma ina ia mafai e le chassis ona sili atu le taulimaina o le malosi ma le saoasaoa i tua. O kalipa taofi (ma pistons e fa) na saunia e le AP Racing, fusi 330 mm tisiketi. Fua na fa'atumulia mata (ma rims) i le 90s.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

matagofie totonu ma fafo

O foliga pito i fafo o le Lotus Omega na fetaui lelei ma ana masini faʻa temoni. I aʻu iloiloga o faʻataʻitaʻiga fou, ou te le manaʻo e tuʻuina atu aʻu lava i ni iloiloga tetele e uiga i le mamanu, aua o iinei - e tofu tagata uma ma a latou lava tofo ... - ae o lenei ua uma ona pasia le sili ona faigata o suʻega: taimi!

O le lanu uliuli o le tino, o le ea i totonu o le pulou, o sakete pito, o uili tetele ... o elemene uma o le Omega na foliga mai na faʻamalosia le avetaʻavale e aveese lana laisene avetaʻavale: "ioe ... faʻataʻitaʻi aʻu ma o le a e vaʻai i le mea Ou te mafaia!"

I totonu, o le fale na faʻafiafiaina foi ae i se auala e sili atu le faautauta. Nofo na saunia e Recaro, uili ta'aloga ma le fa'au'u saosaoa e o'o i le 300 km/h. Sa le toe manaomia.

Lotus Omega totonu

I se faapuupuuga, o se faʻataʻitaʻiga na mafai ona faʻalauiloa i lena taimi. O se taimi a'o le'i avea le sa'o fa'apolokiki ma se a'oga ma o le "piso laiti" sa i ai se fa'atatauga fa'atatau i lona taua. O aso nei ua le o toe faapena...

I le malamalama o aso nei, o le Lotus Omega o le a tau e pei o le 120 000 euros. E na o le 950 iunite na gaosia (90 iunite na tumau pea e leʻi gaosia) ma le afa sefulu tausaga talu ai e leʻi faigata ona maua se tasi o nei kopi mo le faʻatau atu mo le itiiti ifo i le 17 000 euros. I aso nei e toetoe lava a le mafai ona maua se Lotus Omega mo lenei tau, ona o le siʻitia o tau o loʻo mafatia ai tagata masani i tausaga talu ai nei.

Ua uma ona malamalama le uii i le mafuaaga o le suafa? Ioe, ole Lotus Omega e 'ai so'o se BMW M5 mo le 'aiga o le taeao. E pei ona latou masani ai i aso o aʻu aʻoga ... ma "leai ni pimples"!

Lotus Omega
Lotus Omega
Lotus Omega

Ou te fia faitau atili i tala faapenei

Faitau atili