Ua "tuuina" e le malo Farani le 8 piliona euros i le vaega o taavale

Anonim

Na faasilasila mai e le malo o Farani o tupe na fuafua e fesoasoani i le toe faaleleia o le vaega o taavale Farani e sili atu i le valu piliona piliona.

I se asiasiga i se fale gaosi Valeo i Farani, na saunoa ai le Peresetene Farani o Emmanuel Macron e manao o ia e avea Farani ma taʻutaʻua taʻutaʻua o taʻavale e le faʻaleagaina i Europa ma o loʻo ia faʻamoemoe e fausia le tasi miliona 100% eletise ma hybrid units (chargeable and non- totogi) tau) i le tausaga mo le isi lima tausaga.

O le isi tala fou na faalauiloaina e le peresitene o le malo o Farani o le siitia lea o le faaosofiaga ua tuuina atu i kamupani e faatau ai taavale eletise mo a latou vaʻa (lea ua tu nei i le lima afe euros).

faatusatusa peugeot 208 renault clio 2020

O le "fuafuaga mo le lumanaʻi o pisinisi taʻavale, mo le 21st seneturi", e pei ona taʻua e Macron, e aofia ai foʻi ma le faʻamalosia o le lua afe euros mo le faʻatauina o taʻavale afi faʻapipiʻi.

O le ponesi e faʻatatau i tagata taʻitoʻatasi e faʻatau taʻavale eletise e tulaʻi mai le ono i le fitu afe euros. O le siʻitia o le tasi afe euros i le malo o Farani "meamatamata lanumeamata" o se vaega o le paketi o le tasi piliona euros na tuʻu ese e le pulega e faʻamalosia ai le manaʻoga i le taimi o le faʻamalologa ona o le faʻamaʻi fou o le Coronavirus (COVID-19).

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ma talu ai e talitonu Macron o taʻavale eletise o le a avea ma "mea taua" i le vaega o taavale afi i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se vaega o lenei paketi e faʻatatau i faʻamalosiaga mo le tapeina o taavale faʻaaogaina ma le faʻasologa o suiga mo le sili atu faʻaonaponei ma "mama" taavale. O lenei fuafuaga e mafai ona aofia ai le 200 afe taʻavale ma o le a amata ia Iuni 1st.

Citron C3

ACAP - Taʻavale Asosi a Potukale, talu ai nei na tuʻuina atu i le Malo Potukale se seti o faiga e lagolago ai le Vaega o Taʻavale lea e aofia ai se fuafuaga e faʻamalosia ai le soloia o taʻavale e gata ai le ola e faʻamoemoe e lagolagoina le aveeseina o taʻavale i luga atu o le 12 tausaga. ma fa'amalosia le fa'atauina o se ta'avale fou e maualalo le fa'aoso.

O Carlos Tavares, o le taʻitaʻifono o le Komiti Faʻatonu a le PSA, ua uma ona tali atu i faʻamatalaga a Macron: "O le fuafuaga na tuʻuina atu e le peresetene Farani e fetaui lelei ma le gaioiga na amataina e le PSA vaega ma lana taua i aso uma e faasaga i le vevela o le lalolagi."

Peugeot 2008

O le ulu o le vaega o taavale Farani e faʻafeiloaʻi le faʻatauga faʻatau ma fai mai e mafai ona latou faʻalauiloaina le suiga o le malosi, faʻateleina le maketi o taavale eletise ma faʻavaveina le faʻafouina o vaʻa taavale.

Gaosiga "i le fale"

"E leai se faʻataʻitaʻiga o loʻo gaosia nei i Farani e tatau ona gaosia i isi atunuʻu", o le tala lea a le Peresetene Farani, ma puipuia ai le lumanaʻi o le vaega o taavale Farani e tusa ai ma laina gaosiga.

Renault Espace, Talisman, Koleos
Ole pito i luga ole laina ole Renault ole a leai ni sui - e oo lava ile tala faasolopito ole Espace e sola ...

Na faaopoopo mai e Macron o le faatupeina o le lima piliona euros ia Renault o le a le agai i luma seia oo i le pulega o lea vaega Farani ma iuni e faaiuina feutagaiga.

O le vaega a le PSA, i le isi itu, o le a faʻatupeina le sili atu i le 400 miliona Euro i le gaosiga o faʻasalalauga eletise i ana fale gaosi Farani.

O loʻo fuafua foi le kamupani gaosi taavale e teu faʻafaigaluega i totonu o le faʻapotopotoga faʻapitoa i lona fale gaosi oloa i Sochaux, e amata ona gaosia le lumanaʻi o le Peugeot 3008 i le 2022.

O le vaega a le PSA ua faaiuina e faapea, faafetai i le lagolago a le au pulega Farani, o le a amata ai le tulaga fou o le faiga faapaaga ma le Total Group (o se tupe teufaafaigaluega e tusa ma le lua piliona piliona) e toe sii ai le gaosiga o maa mai Saina i Farani.

Fa'afeso'ota'i le Fleet Magazine mo nisi tala ile maketi tau ta'avale.

Ole 'au a Razão Automóvel o le a fa'aauau i luga ole laiga, 24 itula ile aso, ile taimi ole fa'ama'i ole COVID-19. Mulimuli i fautuaga a le General Directorate of Health, aloese mai femalagaaiga le manaʻomia. O le a mafai ona tatou manumalo faatasi i lenei vaega faigata.

Faitau atili