Kia Stinger. I le uili o le ata sili ona mata'utia a Kia.

Anonim

puao leaga. Na iu lava ina oo mai le aso o le a ou uu ai oʻu lima i luga o le Kia Stinger fou ma na o le misi lava o le mea na tupu. Ma o mea uma ona o se palanikeke puao maaa na taofia ai i matou mai le felelei i le va o Lisbon ma Porto, lea o loʻo faʻatali mai ai le masini fou mo i matou. Na o le lima itula mulimuli ane matou te alu ese ai, ma tuʻuina atu le mamafa tele i le faasologa atoa o faʻaaliga a Stinger.

O le faʻaaliga o le a faia e le mamao mai Peso da Régua, i luga o auvai o le Douro, lea, i le faaopoopo atu i le ofoina atu o se laufanua faalelagi, o loʻo i ai auala manino o loʻo faʻaalia mo se ituaiga taʻavale sili atu. Ae atonu e sili atu ona fetaui i se taʻavale taʻavale laʻititi ma mama nai lo se saloon e sili atu i le 1700 kg, 4.8 mita le umi ma toetoe 1.9 mita le lautele. O le mea e lelei ai sa ou sese.

O le Stinger o le muamua uili pito i tua Kia i Europa ma o lo'o aumaia ai fa'amoemoe maualuluga. Na'o le va'ai i fa'atauvaga o lo'o ta'ua, e aofia ai le Audi A5 Sportback, Volkswagen Arteon ma, sili atu i mea uma, le BMW 4 Series Gran Coupé, lea na avea ma fa'amatalaga autu mo lona atina'e.

Kia Stinger

O se tauva Kia ia Audi ma BMW?

O le mea, mai la tatou vaaiga, o se la'asaga tele naua. E ui i le tele o finauga e lagolagoina, i lenei avanoa e sili atu le manaʻomia. Matou te iloa lenei mea ma e iloa foi e Kia. Ae mo se osofa'iga muamua i le tauvaga fa'a-Siamani, e le fa'anoanoa lava le Kia Stinger. Ae ua leva ona faia e Siamani lenei mea ma ua maitauina - a le o mea na filifilia pe oʻo lava i le infotainment system.

O le mea e leai se mea e fefe ai o le mamanu. O Stinger e aofia i lena vaega o saloons e manaʻo e avea ma coupé ma e ui lava i nisi faʻamatalaga felafolafoaʻi, i le lautele o Schreyer ma lana 'au, na taʻitaʻia i Europa e Gregory Guillaume e tatau ona faʻamalo.

Faatasi ai ma le tele o fua, o le Kia Stinger ua faʻapipiʻiina i vaega sili ona lelei, faʻaalia ma o le aʻafiaga vaaia muamua e manaia. Fa'aosofia e le GT coupé o le 70s, o le Stinger o lo'o fa'aalia ai se fa'amatalaga "fastback" fa'atasi ai ma fua fa'atatau o se ta'avale uili pito i tua ma se afi fa'aumi pito i luma - ponaivi umi, au'i luma fa'asaga i luma ma se fa'apito i tua.

Kia Stinger

O le va'aia o lo'o fealua'i i luga o le auala e fa'ailoa manino mai ai e leai ni fa'ailoga masalosalo - o le Stinger e iai se mamanu e fa'aalia ai le malosi, fa'atinoga ma le mautinoa. Leitioa e avea ma musumusuga mo Kia i le lumanaʻi - naʻo le vaʻai i le Proceed na tuʻuina atu i Frankfurt, ma faʻamoemoeina le sui o le cee'd.

O totonu e talitonuina, ae ...

Ae afai e faʻamaonia e le mamanu fafo, e le faigofie tele i totonu. O nisi o fofo o loʻo maua mo lona mamanu ua uma ona iloa mai isi faʻataʻitaʻiga o se isi faʻailoga - o le tolu nofoaga tutotonu faʻafefe -, ma e oʻo lava i le tuʻufaʻatasia o nei mea i totonu o se "poloka" voluminous e tuʻu ai se mea e manaʻomia, e leai se faʻalelei.

E ui i lea, o le avanoa e manaia ma malosi - e tatau ona avea ma Kia sili ona lelei. Ma o ona fua, aemaise le 2.9 m wheelbase, e mautinoa e sili atu nai lo le avanoa i luma ma tua, ae laʻititi le vaega ato.

Kia Stinger

E na'o le 400 lita, e la'ititi mo se ta'avale lapo'a ma la'ititi nai lo ana ta'avale – o le Arteon tutusa e 563 lita ma le 4 Series Gran Coupé, e ui ina la'ititi, e 480 lita.

I le isi itu, o se tulaga manino e le o se tulaga maualuga o le ofoina atu o meafaigaluega. E le pei o nisi o ana tauva, o le Kia Stinger e sau mamafa - o filifiliga e faʻatapulaʻa i se taualuga panoramic ma le filifiliga o lanu uʻamea.

O le a le mea e mafua ai le tau o le Stinger - e foliga maualuga -, o le mea moni lava e fai si tauva. Faʻaopoopo mea faigaluega uma e aumai e le Stinger i soʻo se tasi o ana faʻatauvaʻa ma o le a faigofie ona sili atu i le tau i se vaega tele.

O se Kia mo avetaavale… tuuto

Afai e mafai e le Stinger ona faʻamaonia ma ofo i se tasi taimi, o lona malosi. Na fa'afefea ona mafai e Kia ona "tusi" se mea e matua sa'o sa'o i lana taumafaiga muamua i se fa'ata'ita'iga ta'avale uili tua ma fa'atasi ai ma ta'aloga e pei ona fa'atūina e pei o Siamani? O Albert Biermann o le tali lea – o se igoa ua fa'atuputeleina i luga o itulau o le Ledger Automobile. O le inisinia muamua o le BMW M division o loʻo faia vavega i Hyundai ma Kia.

Mo se ta'avale tele fa'apea - e sili atu nai lo le au tauva ua ta'ua i luga - o le Kia Stinger e foliga mai e la'ititi ma mama pe a feagai ma auala fe'avea'i i auvai o le Douro. O mea uma e uiga i le aveta'avale o loʻo i ai iinei - le tali atu ma le faʻaogaina o le faʻatonuga, le lelei o le taʻavale ma e oʻo lava i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na foliga mai e faʻafefe. E pei ua tele tausaga o faia e le ituaiga Korea lea ituaiga masini.

O taunuuga o loʻo vaʻaia, pe sili atu, o le paʻi. E faigofie ona tatou maua se tulaga lelei avetaʻavale, o le uili o loʻo i ai le uu lelei ma o faʻatonuga uma e tali atu i le mamafa saʻo ma le saʻo. O le taofiga e mausali i le seti, ae aoga i le mitiia o faaletonu, saʻo i le tausia o auala ma mamao mai le faʻalavelaveina o le taʻavale.

O le valu-saosaoa otometi faʻasalalau - faʻataʻitaʻiga i Stingers uma - e foliga mai (toetoe lava) iloa i taimi uma le mea e tatau ona i ai, e vave ona tali mai (i le Sport and Sport + mode). E faʻataunuʻu lelei lana matafaioi, ae o le mea na manaʻomia o se faʻataʻitaʻiga moni tusi e leʻi suia i le otometi pe a matou oʻo atu i se tulaga faʻapitoa o taamilosaga ma foe tetele, e le mafai ona liliu ma le uili.

E mafai ai ona savali fa'ate'ia i luga o auala fe'avea'i, e o'o lava i se pou A e fa'alavelave tele i nisi taimi. O le taʻavale e maualuga le maualuga o le uu, ae faʻaalia ai foi le malosi faʻanatura. O se faʻataʻitaʻiga e fiafia e suʻesuʻe ma matou faʻamoemoe mo se fesoʻotaʻiga umi atu e faʻamaonia uma lagona lelei muamua.

Mo tagata fiafia i le "autobahn", poʻo le alatele, e pei foi o iʻa i le vai. Tulaga maualuga o le mautu, e oo lava ile saoasaoa maualuga, e faaosofia ai le mautinoa tele. Kia Stinger e foliga mai o loʻo i ai tali saʻo mo faʻaaliga uma.

tolu afi

O le iunite na matou faʻataʻitaʻia o le 2.2 CRDi - o le tasi e sili ona faʻatau atu - ma e ui lava ou te manatu e le o se filifiliga sili lea mo lenei taavale, aua e te faʻafefe. O le 200 hp ma le 440 Nm e mafai ai ona faʻaalia lelei - 7.6 sekone mai le 0 i le 100 ma le 230 km / h o le saoasaoa maualuga -, ma e faʻaalia i se tali vave, faʻatasi ai ma faiga faʻavae o mea ia e sili ona e lagona ai le mafanafana . O le leo na faia e lenei poloka e faigata ona faʻamaonia - o taimi nei e mafai ai e tekinolosi pei o le leo faʻapitoa ona talafeagai.

O le a maua le Kia Stinger ma isi afi afi e lua. O le muamua, avanoa e fa'atonu, o se fa'agogo e fa i-laina, 2.0 lita, turbo ma le 255 hp. O le lona lua, e sili ona manaia, o le turbo V6 ma le 3.3 lita, e mafai ona tuʻuina atu le 370 hp ma le 510 Nm, ma faʻateleina ai le Stinger i le Kia, e mafai ona 4.9 sekone mai le 0 i le 100 km / h ma le 270 km / h. o le saoasaoa maualuga.

Kia Stinger

I Potukale

O le amataga aloaia o le maketiina o le Kia Stinger i lo tatou atunuu e amata ia Oketopa 21, ae e le afaina. O le faʻamoemoe na faʻatupuina e le faʻataʻitaʻiga e matua maualuga lava e lima iunite ua uma ona faʻatau atu, e ui lava na vaʻaia e ana tagata faʻatau e ala i ata. O le a le taimi mulimuli na faia ai e le Kia ia ituaiga o faʻamoemoega i le tulaga na faʻatau ai mo na o ona foliga? Sa'o.

Kia Stinger o se tasi o sui filifilia mo le 2018 World Car Awards

O le Stinger e oso i le maketi a le atunuʻu ma se faʻasalalauga faʻalauiloa e faʻasaoina e tusa ma le € 5500 i le tau o le 2.2 CRDI ma le 2.0 T-GDI. I luga o le 3.3 T-GDI AWD o lenei tau e siitia i le € 8000. O tau o le a fa'apea (ua aofia ai fa'amaumauga ma tau o felauaiga):

  • Kia Stinger 2.2 CRDI – €57,650.40
  • Kia Stinger 2.0 T-GDI – 55 650.40 €
  • Kia Stinger 3.3 T-GDI AWD – 80 €150.40

E pei o le isi Kia, o le Stinger o loʻo i ai se faʻamaonia e fitu tausaga ma se fuafuaga faʻaleleia e faʻalautele foi mo le fitu tausaga poʻo le 105 afe kilomita, e leʻi tupu muamua i le maketi.

Kia Stinger
Kia Stinger

Faitau atili