WLTP. Kamupani, sauniuni mo le aafiaga o lafoga

Anonim

O le vaega muamua o lenei pepa o loʻo faʻamatalaina pe faʻafefea ona aʻafia le faʻatupulaia o manaoga o le siʻosiʻomaga i pisinisi taʻavale ma taunuuga o nisi o nei suiga i tala o vaʻa taʻavale.

O mafuaʻaga o le a faʻateleina ai le tau faʻatau o le tele o faʻataʻitaʻiga i le taimi nei, tele i le faʻamalieina o kamupani ma aʻafiaga eseese o tulafono fou mo le fuaina o le taumafa ma le faʻaofiina o le tele o tekinolosi e manaʻomia e tausisia ai tulaga fou o loʻo talanoaina i lalo. fa'aoso.

Le taua ole CO2 mo tau o taavale

O se tasi o taunuuga vave o le "Dieselgate" o le faʻavavevaveina lea o se faʻasalalauga fou mo le suʻeina o le faʻaaogaina o taavale, umi ma sili atu le faigata nai lo le NEDC (New European Driving Cycle), lea na faʻamalosia mo le 20 tausaga.

kasa gasese

Ina ia suia lenei metotia suʻega, naʻo le fale suʻesuʻe na faia ma faʻatagaina le faʻatulagaina o tulaga suʻega e maua ai tau maualalo, o le WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) na mamanuina.

O lenei faiga fou e iloga i le umi o le saoasaoa o le taamilosaga ma le maualuga o le afi, faʻapea foʻi ma le suʻega o taavale i luga o le auala (RDE, Real Driving Emission), e oʻo atu ai iʻuga e sili atu ona moni, latalata i mea na ausia i tulaga faʻatautaia moni.

O nei mea uma e masani lava ona maua ai le maualuga o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fuainumera nai lo le NEDC system. I le tulaga o atunuu e pei o Potukale, o se vaega o lafoga i luga o taavale o loʻo tuʻuina atu i le CO2. O le isi e taulaʻi i le suiga, o le maualuga o le mamafa o lafoga, o le maualuga o itu uma e lua.

O lona uiga, faʻafefeteina e tulaga eseese, o le tele o le afi afi ma le maualuga o le CO2 emissions, o le tele foi lea o le lafoga o le taavale i le ISV - Lafoga Taʻavale, faʻamalosia talu mai le 2007 - i le taimi o le faʻatau ma le maualuga o le IUC - Taʻavale Taʻavale Taʻavale. – totogi i tausaga uma.

Potukale e le na o le pau lea o le setete o Europa lea e faʻalavelave ai le CO2 i le faiga o lafoga o taavale. Tenimaka, Netherlands ma Aialani o isi atunuu o loʻo faʻaaogaina lenei tau, lea na taʻitaʻia ai le Iuni a Europa i luma atu e fautuaina le faʻaaogaina o tulafono ina ia le faʻasalaina le faʻatauina o se taavale fou, ma le faʻamoemoeina o le faʻatupulaia o tau CO2 ona o le aafiaga o le WLTP .

E oo mai i le taimi nei, e leai se mea ua faia i lea itu ma e le o faamoemoeina, seia oo i le aso 1 o Setema, o le a tupu ai.

I le feagai ai ma lenei mea moni, o le a se mea e mafai ona tatou faamoemoeina i lena taimi?

I luga, luga, maualuga tau

E pei ona faamatalaina i le vaega muamua o lenei galuega, e le na o le taunuuga o le WLTP o le a siitia ai le tau o taavale fou.

O le faʻamalosia o tulaga o le siosiomaga e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o le tele o tekinolosi ma meafaigaluega ina ia mafai e faʻataʻitaʻiga ona tausisia tulafono a Europa ma e le o naunau tagata gaosi oloa e faʻaaogaina nei tau i le tau o taavale.

Talu ai e foliga faigata pe le mafai foi ona tausia tau o nisi o lomiga na faia faapitoa mo vaʻa, ina ia mafai ona tumau i totonu o nisi tulaga Autonomous Taxation, o nisi kamupani o loʻo mafaufau i le faʻaitiitia o faʻataʻitaʻiga i nisi tulaga faʻasoa taavale.

Iuni a Europa

Faapea foi ma le faatelevaveina o le faʻaofiina o taʻavale e faʻamalosia e le isi malosiaga, e oʻo lava i le 100% eletise, pe a faʻatagaina tulaga faʻaogaina, faʻaaoga lelei le sao o penefiti lafoga e faʻateleina ai lenei suiga.

E tatau ona maitauina o le aʻafiaga o lenei faʻaopoopoga o le a faʻaitiitia i totonu o taʻavale e maualalo le faʻaosoina, e pei o hybrids ma plug-in hybrids, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga penisini ma se laʻititi laʻititi.

O le mea lea e mafai ai ona amata ona sili atu le i ai i va'a a kamupani, o se tulaga e tatau ona maua ai le malosi fou pe a le maua e le tiso le lafoga o lo'o i ai nei.

O a'afiaga e a'afia ai kamupani

O loʻo iai foʻi le mataupu ole IUC, pe a faʻapea o le auala e faʻatatau ai le Lafoga Taʻavale Taʻitasi e le mafai ona suia i tulaga.

O le tulafono o loʻo i ai nei e faʻasalaina ai faʻataʻitaʻiga e maualuga atu le CO2 emissions, lea e mafai i tausaga taʻitasi ona fai ma sui o nai euros i le taʻavale. E foliga mai e le tele, ae faatele lenei numera i le sefulu pe selau o va'a iunite ma o le tau e alu i se isi itu.

E ui lava i lona natura le mautonu, o le isi mea e mafua ai le le talitonuina o tagata e ona vaʻa e mafua mai i tekinolosi uma e manaʻomia mo afi e faʻafetaui ai sini sili atu ona manaʻomia i tulaga o le faʻaosoina: o le lamatiaga o le malepelepe faʻatuputeleina, ma tau mo fesoasoani, tausiga ma e mafua mai foi. le gaioi o le taavale.

Ma e tusa lava pe leai se tau taua ile kilomita, ole manaʻomia mo AdBlue ma lona sapalai masani e tatau ona amanaia.

E su'esu'e e le PSA mea fa'aoso i lalo o tulaga moni - DS3

O isi mataupu e leʻi tulaʻi mai i Potukale, ae o loʻo taʻitaʻia kamupani Europa e lafoai le tiso, e fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga o ata, faatasi ai ma le faʻatupulaia o tapulaʻa i luga o le faʻasalalauina o nei afi ma le le talitonuina o totoe o nei taavale i le lumanaʻi, faʻapea foʻi ma le fa'amata'u i le si'itia o le avega o lafoga i lea suau'u.

Ma le mea mulimuli, o le isi aʻafiaga e afua mai i le faʻamoemoeina o le siʻitia i le averesi o tau o le vaʻa, faʻatasi ai ma aʻafiaga i tulaga o le siosiomaga o kamupani.

Aoao atili e uiga i faʻaaliga e tulaʻi mai ia Setema ma mea e faʻamoemoeina mai le Tala o le Tupe a le Setete 2019

Fa'afeso'ota'i le Fleet Magazine mo nisi tala ile maketi tau ta'avale.

Faitau atili