BMW M5 o le MotoGP Saogalemu Ta'avale fou

Anonim

E le o se mea fou lenei, aua o lenei tausaga e faailoga ai le 20 tausaga - na tupu muamua i le 1999 - o le faiga faapaaga i le va o le BMW ma lana vaega M ma le MotoGP.

O le a amataina se vaitau fou, o le faʻalapotopotoga o le World Motorcycling Championship na toe filifilia ai faʻataʻitaʻiga ma le maualuga o le faʻatinoga o le faʻailoga Siamani e avea ma taʻavale aloaʻia o le tuuga.

O le vaitau lona 20 lenei o le Siamupini a le Lalolagi Taʻavale, lea o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga BMW M e avea ma taʻavale aloaʻia, lea o le a avea ai le BMW M5 (F90) fou o le faʻailoga autu o se Taʻavale Saogalemu.

BMW M5 MotoGP

BMW M5 Ta'avale Saogalemu

I le aofaʻi, fitu BMW M faʻataʻitaʻiga o le a faʻamautinoa le lagolago ma le saogalemu i mea uma.

O le BMW M5 fou o le M5 muamua lea o lo'o iai le fa'amaufa'ailoga M Performance e fa'aalia ai le faiga o le ta'avale uma o le XDrive. E momoli atu le 600 hp i uili e fa , o le saloon fou fou o lo'o tu'uina atu ma lona fa'auluuluga o le lua-clutch gearbox ma fa'apipi'iina na'o le valu-saosaoa gearbox ta'ua o le M Steptronic.

O le 100 km/h e na'o le 3.4 sekone, ma le 200 km/h ile 11.1 sekone. Ole saoasaoa maualuga, e masani lava e aunoa ma se faʻatapulaʻaina i lenei tulaga, e tusa ma le 305 km / h.

Mo le taimi lona 16, o le BMW M Award mo le avetaʻavale e sili ona lelei iʻuga o agavaa o le a faʻaalia i le faaiuga o le siamupini, ma o le manumalo o le a mauaina se BMW M faapitoa.

O le tuuga muamua o le MotoGP World Championship o le a faia i Qatar i le isi aso 16 i le 18 o Mati.

Faitau atili