Aisea e sili atu ai le ta'aloga ta'avale uili tua?

Anonim

Fa i le aoauli, talanoaga filemu i Pastelaria do Marquês i Porto Côvo (Costa Vicentina). Mataupu autu? Taavale, ioe.

O nei tala uma e faʻalauiloa ai se mataupu fou i la matou Autopédia: Aisea e sili atu ai ta'aloga ta'avale uili tua nai lo ta'avale i luma?

O le mafuaaga ua uma ona tatou iloa(!) e faʻamaonia ai lenei faʻamatalaga ona e le faigofie i taimi uma. O le mea lena na matou faia i lenei aoauli. Ina ia faʻamaonia, ia faʻamaonia le tele ... O le taunuuga e faʻatulagaina i laina nei.

E i ai se mea e sili atu nai lo le aveina o se ta'avale uili tua lelei? Faigata…

Porsche 911 gt3 estril 2

O le aoga autu o le taʻavale tua-uila o le faʻaitiitia o le faʻamalosi malosi o loʻo galue i luga o paʻu mai luma - faitau malosi toso ma malosiaga fa'atonu. I totonu o taʻavale faʻataʻavalevale tua, o uili pito i tua e nafa ma le malosi o le tosoina, aʻo uili pito i luma naʻo le faʻaogaina o le malosi.

I ta’avale uili i luma, ua le toe fa’apea. O pa'u pito i luma e tatau ona feagai ma nei malosiaga e lua, ma faapena sili atu le faigofie o le adhesion gafatia e sili atu. I le taimi nei, o pa'u pito i tua e toetoe lava a "vaega".

Fa'asoa i la matou nusipepa

I ta'avale fa'ata'avalevale tua, o lenei taumafaiga e vaevaeina i le va o axles e lua. O pa'u pito i luma e na'o le malosi e fa'atonu ai a'o pa'u pito i tua na'o le toso o le ta'avale. O le mea lea e mafai ai ona fa'aoga atoatoa le malosi o le u'u o to'i uma e lua, lea e fa'aliliuina i le maualuga o le saosaoa tulimanu. . O le mafuaaga autu lea. O isi e tulaga lua ae o lo'o aoga pea.

Lelei le tufatufaina o le mamafa:

O le tele o ta'avale uili i tua o lo'o i ai le afi i luma ma vaega fa'asalalau i tua - o se fa'ata'ita'iga lelei o le Lexus LFA lea o lo'o i ai le atigipusa i le pito i tua - ae o ta'avale uili i luma o lo'o i ai mea uma i luma. . O le fa'asoaina o vaega i luga o to'i e lua, o le amio a le ta'avale e sili atu ona va'aia ma fa'aituau ona o lona taimi maualalo o le inertia.

Sili atu le saoasaoa:

I le toetoe lava o tulaga uma, o le malosi fa'avavevave o se ta'avale uili tua e amata mai e sili atu nai lo le ta'avale uili i luma. E mafua ona o le toso ese o loʻo i ai se fesiitaiga o le mamafa i tua, lea e faʻaliliuina i le faʻateleina o le mamafa i luga o le paʻu ma faʻateleina ai lona malosi malosi. I ta'avale uili pito i luma o le mea lava lea e tasi e fa'afeagai le a'afiaga e mafua ai ona see pa'u.

Sili atu le malosi taofi:

Ona o le lelei o le tufatufaina atu o le mamafa, o le leiloa o le paleni i le va o luma ma tua i le faʻalavelave faʻafuaseʻi e itiiti, o lea o le taumafaiga i le va o paʻu luma ma tua e sili atu le paleni.

Sili atu le mafai ona liliu vave:

O le le mana'o e toe fai, o le tutusa o le fesiitaiga o le mamafa i le va o axles e sili atu ai le le mautonu o le taavale ona o lona taimi maualalo o le inertia, lea e sili atu ona faʻaogaina. O le uiga o le sola ese mai le pito i luma (understeer) e itiiti ifo ona o le uta i lalo o le pito i lalo e maualalo i le maualuga o le traction. O le mea moni o loʻo i ai le taʻavale i tua o paʻu e mafai ai foi ona punou ma le fesoasoani o le faʻafefeteina mai tua.

Leai se torque-steer ma sili atu lagona:

E pei ona e iloa, o ta'avale uili pito i luma ma le malosi o solofanua e mafatia uma i le fa'afitauli e tasi: o le aafiaga o le torque i le tact o le foeuli . O le galuega a le eseesega e te lagona ai i le uili ma e masani ona tuua i matou e aunoa ma le iloa o le mea o loʻo tupu "i luma".

I aso nei, e ala i le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻamalologa sili atu ma le tele o pivots, e sili ona lelei iʻuga e maua i le faʻagasologa o le faʻaogaina o le eletise e le pito i luma, ae o nei taunuuga e maua i se tau. Aemaise lava, "faigata" tautotogo ma fetuunaiga faʻamalolo e faʻaitiitia ai le toʻa o le taʻavale ma faʻaitiitia le faapalepale i le le tutusa o le itu o le asphalt. I le avea ai ma taʻavale taʻavale tua, e mafai e inisinia ona taulaʻi atu i le faʻateleina o le lagona o le pito i luma ma lona mafai ona "liliu" le taavale.

Lelei fa'aoga fa'ainisinia ma le tumau:

Leitioa aveta'avale ta'avale e fiafia i ta'avale fa'atasi ma lea fa'atulagaga. Tauagavale? Fai mai ioe…

Fa'afiafiaga:

E i ai se mea e sili atu nai lo le aveina o se ta'avale uili tua lelei? Faigata…

Toyota GT86

O na mea uma na fai mai, aisea i luga o le fogaeleele na latou faia ai loa le taʻavale uili pito i luma? Mo mafuaaga taua e lua:

O le mafuaaga muamua e sili atu ona taugofie le faʻapipiʻiina ma gaosia se taavale taʻavale i luma. E itiiti vaega ma o lona faʻapotopotoga ua tuʻufaʻatasia.

O le lona lua o tupe maua e tusa ai ma le nofoia i totonu. Talu ai o vaega uma o loʻo faʻapipiʻi i luma o le taʻavale, ua faʻasaʻoloto avanoa mo atopaʻu ma pasese ona o le leai o se alavai tutotonu.

O le mea e lelei ai, o le taʻavale i luma o aso nei, faʻafetai i le alualu i luma ua faia i mea tau eletise ma faʻamalolo, e leai se mea e le manaia. Va'ai i le Renault Mégane RS, Seat Leon Cupra 280 po'o le Honda Civic Type R. Mo i latou e sili atu le le fiafia, e le mafai ona ou ta'u igoa o isi ta'avale uili pito i luma: Citroen AX GT, Peugeot 106 Rally, Volkswagen Golf GTI MK1, ma le mea mulimuli ae le itiiti ole Integra Type R!

Faitau atili