Na'o le pau lea o le Alfa Romeo 155 GTA Stradale o lo'o iai

Anonim

O LE Alfa Romeo 155 e lei manumalo ia i matou i le taimi lava lena. Fa'ailoa mai i le 1992, o lana misiona o le suia lea o se tasi o ta'avale moni Alfa Romeo mulimuli, le charismatic 75, lea o le a avea fo'i ma Alfa fa'ata'avale tua mulimuli mo se taimi umi.

I le taimi nei o se vaega o le vaega Fiat, o le 155 ua faʻamaonia e sili atu ona masani, aua e maua mai i le faavae tutusa e pei o le Fiat Tipo, i se isi faaupuga, atoa i luma, faʻasoa le tele o vaega i ai. E ui lava i lona tulaga tulaga ese, o le Alfa Romeo 155 na "manava" Fiat e toetoe lava o pores uma ...

Ae o le a suia le manatu ma le tosina atu o le faʻataʻitaʻiga - ma o le a le auala - pe a maeʻa le faʻaiʻuga e tuʻu e tauva i taʻaloga sili ona eseese o turisi i lena taimi. Ma o se mafuaaga: o le Alfa Romeo 155 GTA i le va o le 1992 ma le 1994 o le a ia manumalo i le Italia, Sipaniolo ma Peretania Touring Championships. Ae o le a i ai i le DTM, ua uma ona pei o le 155 V6 Ti, le siamupini Siamani sili-tagata tafafao maimoa, o le a ia ausia lana mea sili, e ala i le faatoilaloina o le malosi Siamani i lona lava fale!

Alfa Romeo 155 GTA Stradale
O se va'aiga masani i ta'amilosaga a Europa i le 1990s

O le Alfa Romeo 155 na manumalo sa'o i le fiafia o tagata fiafia!

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

Matou te manaʻomia se 155 GTA Stradale

O suafa na manumalo e sili atu nai lo le faʻamaoniaina o se faʻataʻitaʻiga maualuga o auala, e oʻo lava i le avanoa e faʻaleleia ai "ituaiga" e ala i le mamanuina o se faʻapitoa faʻapitoa, e tutusa ma le Mercedes-Benz 190E Evo poʻo le BMW M3 (E30). Na faatino le fuafuaga…

Alfa Romeo 155 GTA Stradale

I lalo o atinaʻe…

Amata mai le suiga sili ona malosi o le faʻataʻitaʻiga, o le 155 Q4 - 2.0 Turbo, 190 hp ma le fa-uili taʻavale -, o lona uiga, toetoe lava o le Lancia Delta Integrale lea na faʻasoa ai vaega faʻainisinia autu, na liliu atu Alfa Romeo i auaunaga a Sergio Limone. ., enisinia taʻutaʻua i Abarth, ma manatu o le tama o le faʻapotopotoga "monster", le Lancia 037, mo se galuega taua.

Alu i le galuega

O le afi 2.0 o le a mauaina faʻamatalaga Vaega N, e foliga mai o loʻo tuʻufaʻatasia se Garrett T3 turbocharger fou, se intercooler fou ma se ECU fou mai Magnetti Marelli. Ae ui i lea, e foliga mai e leai se mea na maua i le malosi, o loʻo totoe i le 190 hp, ae foliga mai na manuia le tali a le afi.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale
O le afi o le lauiloa fa-silinder 2.0 Turbo

Fai mai le tala, oi latou e nafa ma Fiat na sili atu ona fiafia i le "faʻapipiʻiina" se V6 i lalo o le pulou - e foliga mai o le V6 Busso - faʻamautinoaina le faʻatinoga e sili atu le tauva ma sili atu nai lo le faʻataʻitaʻiga a Siamani, ae na faʻamaonia e le mafai ona o le le fetaui o le. V6 faʻatasi ma isi masini ma taʻavale a le Delta Integrale.

O le suiga o suiga sa sili atu lona taua. I le pito i tua, o le faʻamalologa pito i tua o le Lancia Delta Integrale na faʻaaogaina - le ituaiga MacPherson, faʻatasi ai ma lima pito i lalo - ma o le a faʻalauteleina ala i le 23mm ma le 24mm, i luma ma tua.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale

Sa tatau ona latou mamanuina ni fenders fou e faʻafeiloaʻi ai auala lautele, faʻapea foʻi ma taʻavale fou, tutusa i le mamanu o le tauvaga 155 GTA, faʻaopoopo i tua o loʻo teuteuina i se apaʻau fou. O le seti na faʻapipiʻiina i uili paʻepaʻe fou, o se mea masani i le Alfa Romeo tauvaga.

le fa'ata'ita'iga

O se faʻataʻitaʻiga na fausia, o le mea tonu lava lea o loʻo tuʻuina atu mo le faʻatautuʻi, lea, e faaopoopo atu i suiga i fafo, na vaʻaia ai lona totonu o loʻo aveese ma ufiufi i paʻu uliuli, ua manumalo i nofoa taʻaloga fou ma le uili e tolu-tala mai Sparco, ma se faailoga tu'usa'o ile pito i luga. , e pei ona tatou va'aia i ta'avale tauvaga.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale
Le ki fia iloa…

O le auiliiliga sili ona fia iloa sa i totonu o le ki, lea e faaopoopo atu i le ki / tapeina o le afi, e otometi foi ona tipi le eletise ma le suauu pe a tupu se faalavelave, e pei lava o taavale tauvaga.

O le faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu i le Salon i Bologna, Italia, i le 1994 ma mulimuli ane faʻaaogaina o se taavale fesoasoani i le Italia Grand Prix, i Monza, i lena lava tausaga, o loʻo i ai pea le taʻutaʻua o Sid Watkins e fai ma ulu.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale
Sid Watkins o tautau i le 155 GTA Stradale i le 1994 Italia GP

"Ma'imau avanoa"

O le faʻataʻitaʻiga, lea na faʻatupuina ai le tele o faʻamoemoega, peitaʻi, e le mafai ona oʻo i le laina gaosiga. E tusa ai ma le au ofisa o le Fiat i lena taimi, e le gata ina latou mananao e vaʻai i le V6 i lalo o le pulou, e faʻafeiloaʻi lelei le M3 ma le 190E Evo Cosworth o le taimi, ae o le a manaʻomia ai foi se laina gaosiga, ona o le eseesega i le 155 totoe. , lea e a'afia ai tau maualuga tele.

O le gaosiga Alfa Romeo 155 GTA Stradale o le a tumau i le faʻamoemoe. Sergio Limone, le inisinia e nafa ma le poloketi, i se faatalanoaga talu ai nei ma Ruote Classiche, fai mai o se avanoa misi.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale

o lo'o fa'atautu'i

Ina ua uma ona tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga ma auai i le Italia Grand Prix i le 1994, o le Alfa Romeo 155 GTA Stradale na iu i le faletaavale a Tony Fassina i Milan, lea na nofo ai mo le fa tausaga ae leʻi faʻatau atu i se uo.

Na ave e lenei uo le taavale i Siamani, lea na ia mauaina ai lona uluai resitalaina ina ia mafai ai ona aveina o ia i luga o le auala. I le 1999, na toe faʻafoʻi ai le taavale i Italia, mo se aoina tumaoti e se tagata sauniuni faʻapitoa i masini Alfa Romeo, na suia talu ai nei tagata e ona, o loʻo tuʻuina nei mo le faʻatau, e ala i se faʻatautuʻi na faʻatulagaina e Bohnams, i Padua, Italia, i le aso na sosoo ai. Oketopa 27th.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale

O le 155 GTA Stradale e 40 afe kilomita, ma e tusa ai ma le tagata fa'atau o lo'o i se tulaga lelei. O loʻo faʻatasi ma le taʻavale le tele o faʻamaumauga e faʻamaonia ai lona talafaasolopito, o se kopi o le Ruote Classiche magazine ma se faʻatalanoaga ma Sergio Limone, ma e oʻo lava i se tusi mai le mulimuli, faʻatatau ia Tony Fassina, e molimau i le moni o le faʻataʻitaʻiga.

Le tau mo lenei vaega tulaga ese o le talafaasolopito umi ma le tamaoaiga o Alfa Romeo? I le va o le 180 afe ma le 220 afe euros o le mea lea na valoia e Bonhams…

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Faitau atili