Ford Transit "Badass" Supervan (VAEGA 2)

Anonim

E le'i iloa lava e Nissan pe o le a le suiga o afi mai le tasi fa'ata'ita'iga i le isi - e pei o le tulaga o le Juke GT-R - ma ua uma ona fai e Ford lana lava, ma se Transit.

Ina ua uma ona faʻafeiloaʻi oe i se tasi o taʻavale sili ona lelei o le 60s, le Ford Transit e le masani ai. Ole aso nei ole aso e fa'afeiloa'i ai oe ile Ford Transit e sili atu ona le masani ai: le SuperVan. Afai e te tu ona aumai lea o se nofoa, aua o mea o le a e faitauina o le a suia ai e faavavau lou manatu o le soona fai, valea ma le miti.

"O nei mea uma na faʻapipiʻiina ai le lele o lenei 'manu o le fefaʻatauaʻiga' toetoe lava a manaʻomia e pei o le alu i le masina i luga o se laupapa."

O loʻo matou talanoa e uiga i le Ford Transit faʻapipiʻiina i le taʻavale, faʻamalolo ma le afi o le Ford GT-40. I se isi faaupuga, o vaega o se taavale na tuʻuina atu i le 1966 se taʻutaʻua tele i le vaʻa Ferrari, o se faʻailoga na puleaina le tauvaga mo le tele o tausaga. I se faapuupuuga, na taunuu mai Amerika, vaai ma manumalo. E pei o le faigofie lenei: Misiona ausia!

Na fa'apefea ona fau le Ford Transit SuperVan matou te le iloa, atonu na o'o ifo le le fiafia i le au inisinia ina ua mae'a le latou manumalo i Le Mans. O le ā la le mea e fai? Ae faʻafefea ona ave se Ford Transit ma tuʻu i ai vaega o se taʻavale ma se "pedigree" o se taavale tauvaga?! E manaia a ea? E le mafai ona tatou iloa pe o le mea lena na tupu, ae e le mafai ona mamao ese mai lenei mea.

ford-transit

Tautala i numera. O le afi e faʻapipiʻiina ai le SuperVan, faʻaopoopo i le avea o se "faʻamaʻi mama", na o le 5.4 lita V8, faʻapipiʻiina i se super-compressor - lauiloa i le US o se "blower" - lea na atiina ae ai le ata manaia o le 558 hp. ma le 69.2 kgfm o torque i le 4,500 rpm. O se mea faʻapipiʻi lea ina ua faʻapipiʻi i luga o le GT-40 na oʻo i le 330 km / h ma na o le 3.8 sekone e faʻamaeʻa ai le sprint mai le 0-100 km / h. O le mea moni, i luga o le Ford Transit chassis e le'i manaia tele le numera. A uma, o loʻo tatou talanoa e uiga i se tino e pei o le aerodynamic e pei o le facade o se fale, ae a oʻo mai i le faʻavavevave, fai mai enisinia Ford e oʻo atu i le 150 km / h mea e leʻo matuaʻi le paleni.

E LEʻI MISIA: Ford Transit: o se tasi o taʻavale taʻaloga sili ona lelei o le 60s (PART1)

Talu mai lena taimi, sa i ai le pailate i lona lava tulaga lamatia. O le matagi o le itu na pulea ai le tino ma ua atili ai ona taufaafefe. I le faʻaopoopoga i nei mea uma, o faʻamalologa na amataina e feagai ma le "tino" o se tagata taʻalo maualuga-tauva, e leʻi faigofie ona lagolagoina le tele o felauaiga mai le mamafa o taavale. Faatasi ai ma soʻo se saoasaoa, piʻo poʻo le taofi, o le Ford Transit leaga na afu e faʻatasi ma le malosi o se afi e leʻi fuafuaina e nonoa i le ata o se "tafola". O nei mea uma na faʻaopoopoina, ma avea ai le pailate o lenei "manu feʻai" toetoe lava a manaʻomia e pei o le alu i le masina i luga o se laupapa.

O le poloketi o le manuia e mafai ona e vaʻai i ata. Mo le tele o tausaga, na faia ai e Ford lenei "monster" o se tasi o ana tagata faʻatau, ma talu mai lena taimi soʻo se taimi e faʻasalalau ai se lomiga fou o le Transit, o loʻo faʻatasi ma se galuega tutusa. Ioe e moni, fa'aopoopo i lenei Ford Transit SuperVan e tele atu. O nisi e iai le afi Formula 1! Ae o le a tatou talanoa e uiga i na i se isi taimi.

Ave lenei ata fa'alauiloa mo le Ford Transit SuperVan na tusia i le 1967:

FOFOGA FETALAI: Ford Transit SuperVan 3: mo tagata fa'atau oloa o lo'o faanatinati (Vaega 3)

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili