O le Toyota Prius fou e ese ae ...

Anonim

Muamua e uiga ese, ona mauaa ai lea. I se faapuupuuga, o le auala lea ou te aoteleina ai laʻu kilomita muamua i tua o le uili o le Toyota Prius fou.

O le vaiaso talu ai na ou alu ai i Valencia e vaʻai i le Toyota Prius fou, o le lona fa o augatupulaga o se faʻataʻitaʻiga na fanau mai i le 18 tausaga talu ai ma ua faʻatau atu i luga o le 3.5 miliona iunite i le lalolagi atoa. E masani lava, na ou vaʻaia muamua i ata ma ou te taʻutaʻu atu e le o le alofa i le taimi muamua. Ina ua taunuu i Valencia, sa ou tilotilo atu ia te ia i le tele o taimi (faatalitali mo lena kiliki alofa…) ma leai se mea.

E le o se taavale aulelei i tulaga masani, o le Toyota Prius e sili atu i mea uma… o le Toyota Prius. E le'i galulue lava le au faufau a Iapani mo le mamanu a le Prius ina ia malilie - ae o le mea moni o ana laina ola e matua aoga lava. E feteenai ma tulaga faʻapisinisi, o le Prius na mamanuina e faʻamalieina ai se tagata faʻapitoa, e fiafia i le eseesega, e fiafia i faʻataʻitaʻiga faʻalelei ma vaʻavaʻai i le taʻavale i se auala faʻaitiitia le penisini ma sili atu ona faʻaoga.

FESOASOANI: O lenei Toyota Prius e le pei o isi ...

E ese mai manatu fa'alelei, o le 4th generation Toyota Prius ua fa'aleleia i so'o se itu: afi; dynamics; tekinolosi; fa'amafanafanaga; ma uiga lelei. O le faʻataʻitaʻiga muamua lea o le faʻailoga e faʻaogaina ai le TNGA-C (Toyota New Global Architecture), o se fausaga e faʻamaonia ai le 60% sili atu le faʻamalosi pe a faʻatusatusa i le faʻataʻitaʻiga muamua.

fou toyota prius 2016 (38)

Faatasi ai ma lenei tulaga fou na maua ai foi e le Prius se faʻamalologa tutoʻatasi tutoʻatasi, na amata ona "mama" maa i lalo o nofoa pito i tua (muamua na i lalo o le ogalaau) ma faʻatasi ai ma lenei, o le amio malosi na sau e manumalo. E 6 cm le umi (4540 mm), o lo'o taofia le uili (2700 mm), e 15 mm (1760 mm) lautele ma 20mm (1470mm) puupuu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele ua suia laitiiti, ae o le ogatotonu o le kalave pito i lalo, o le faʻaogaina o le tele ma le faʻamalo fou i tua e suia ai le resitala malosi o le faʻataʻitaʻiga i le 180º.

E le pei o le tupulaga lona 3, i le Toyota Prius fou matou te lagona e pei o loʻo matou aveina se taʻavale moni - e tali lelei taofi, e tali mai le taʻavale i a matou mea e faʻaogaina ma o le foeuli e fesoʻotaʻi. E mafai ona ou faaaogaina le upu malie? E sa'o, o le Toyota Prius fou e malie e ave ta'avale. O le pito i luma e faigofie ona taulaʻi i le tulimanu ma le pito i tua i lalo o uta maualuga e faʻafefe i se auala faʻatonutonu e fesoasoani e faatumauina le 'taimi'. Ioe, o se Prius ma e faia lenei mea ...

fou toyota prius 2016 (84)

Animating le tulaga fou o le 1.8 lita penisini afi o le augatupulaga talu ai (Atkinson cycle) ma afi eletise e lua o loʻo galulue faʻatasi ma le vevela - mo le tuʻufaʻatasia o le malosi o le 122hp. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o foliga fou e mafai ai ona sili atu le lelei o le mea i le amataga (insinia ma eletise) i luga o le auala nai lo le taimi muamua.

Na maua e le afi nisi suiga na sili atu ona lelei - Fai mai Toyota o le 1.8 lenei o le afi sili ona lelei o le penisini i luga o le maketi (fa'amama lelei 40%) - o le eletise eletise e 30% la'ititi, o maa e toe fa'aola 28% sili atu vave ma le O le pusa CVT e sili atu le vave (faʻaitiitia le paʻu eletise e 20%). I'uga? O se afi e maua i taimi uma ma manaia, e aunoa ma lena "alaga" masani o afi ma se CVT gearbox i le televave o saoasaoa.

O le saoasaoa mai le 0-100km / h e ausia i le na o le 10.6 sekone ma o le faʻalauiloaina o le faʻaaogaina o le 3.0 lita / 100km ma faʻamalo e na o le 70 g / km (i faʻaliliuga ma 15-inisi uili) - Ou te masalosalo i le "lalolagi moni" e mafai ona tatou ausia le 3 lita i le 100, ae o le sini o le 5 lita i le 100 i se saoasaoa ola e mafai - e sili atu pe a tatou faʻaeteete i o tatou vae taumatau.

E LEʻI misia: Toyota 2000GT: o le taʻavale taʻavale taugata mai le Land of the Rising Sun

I totonu, ua toe ta'uta'ua le evolusione. O loʻo matou nonofo latalata i le eleele, o le tulaga o le uili e saʻo, o mea e sili atu ona lelei, ma e le tatau i le faʻapotopotoga ona faitioina. O le fa'aaliga ulu o lo'o i le lanu, o le infotainment system e faigofie ona faitau ma fesoasoani aveta'avale (otometi braking, adaptive cruise control, lapataiga nofoaga tauaso, ma isi) o se vaega o meafaigaluega e maua. O le vaega atopa'u e sili atu i le 500 lita ma e tele avanoa mo tagata o lo'o nofo i le nofoa pito i tua. I totonu o se Prius lea e foliga mai e galulue faatasi mea uma (mulimuli!), o le filemu o loʻo nofotupu i luga o le vaʻa - o se tasi o popolega sili o tama tane Toyota mo lenei tupulaga lona 4.

I se faapuupuuga, o le Prius atonu e le o se "alofa i le vaaiga muamua" ae e faʻamaonia i lona manatu, faʻamalosi, avanoa i luga o le laupapa ma fofo faʻatekonolosi. Afai o loʻo e mafaufau e faʻatau se taʻavale faʻalelei, eseʻese ma foliga masani, taumafai e tietie i le Prius. Le fou Toyota Prius ua uma ona maua i luga o le maketi a le atunuu mai € 32,215 (Exclusive version).

O le Toyota Prius fou e ese ae ... 14003_3

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili