Talitonu mai ia te aʻu, o loʻo atiaʻe e Mazda se afi tiso fou

Anonim

I le taimi o le Mazda European Technology & Design Forum, sa matou fa'ata'ita'iina muamua le afi fa'avevela SKYACTIV-X. Ae o le lumanaʻi o Mazda e leʻi amataina ma faʻaiʻu i lenei eletise fou.

O le mea na tupu na faʻatagaina "se vaʻavaʻai" i mea o loʻo i ai i le lumanaʻi mo Mazda, faʻamaonia atili afi, hybrids, eletise e mafai ona faʻapipiʻiina ma se Wankel, faʻapea foʻi ma atinaʻe fou i tulaga o mamanu ma tekinolosi.

O le tala fiafia e te le tau faatali umi mo tala, e pei o le tele o latou, o le a taunuu i le 2019, faʻatumauina i naʻo le tasi faʻataʻitaʻiga, o le sui o le Mazda3 . O le a amataina ai se fausaga fou, o le lona lua o augatupulaga o le gagana mamanu KODO ma faʻalauiloa le SKYACTIV-X i le maketi, o le afi penisini muamua e mafai ona faʻafefeteina ... e pei o le afi tiso. Ma talanoa e uiga i Diesel…

Mazda Kai Manatu
Kai Manatu. Aua e te toe fai mea leaga ae fau le Mazda3 faapena.

Ioe, o lo'o fa'atupuina e le Mazda se afi tiso fou

Na matou faʻataʻitaʻiina le afi afi o le lumanaʻi, na matou vaʻaia le matagofie o Mazda Kai - lea, i foliga uma, o loʻo faʻamoemoeina le Mazda3 fou - ae i le tele o foliga fou na faʻasalalau, o se tasi na faʻaalia faapitoa lo matou gauai.

E mafai ona faitau, i se kalena e uiga i tala fou a le ituaiga, i le 2020 o le ai ai se "SKYACTIV-D GEN 2" — se tupulaga fou Diesel? Talitonu mai. Toe foʻi Mazda i le taʻamilosaga faʻataʻitaʻi, ae pei ona tupu muamua, o loʻo i ai le manatu i tua o le "valea".

Aisea e fai ai se afi tiso fou?

O le faʻamaoniga na sau mai ia Jeffrey H. Guyton, peresitene ma Pule Sili o Mazda Motor Europe lava ia, i le tali atu i le fesili mai Tusi Tusi Ta'avale e uiga i le mafuaaga o se afi tiso fou. O mafuaʻaga i tua atu o lenei faʻailoga mataʻutia, mafaufau i le tala o loʻo i ai nei, e tele, lea na mafai ai ona tatou malamalama i le filifiliga a le faufale o Hiroshima.

Na amata e Jeffrey H. Guyton i le matauina o lena mea Mazda o se tasi o nai tagata gaosi oloa o loʻo iai le lalolagi atoa o Diesel . E le gata o loʻo faʻatau atu i Europa, ae faʻatau atu ma le manuia i Ausetalia - i le 2017 o le lona lua sili ona faʻatau atu - faʻaopoopo i le na o le pau lea o le gaosiga e faʻatau atu ma le manuia taʻavale tiso i Iapani, o se atunuu e masani ona le fiafia i le tiso. Faafetai uma, sili atu i mea uma, i le taliaina lelei o le CX-5 i nei maketi.

E le gata i lea, o le Mazda foi o le a peti i luga o Diesel, i le Iunaite Setete o Amerika, i le mea tonu lava na amata ai le Dieselgate - i le taimi lea e masalosalo ai soʻo se tagata mafaufau i le mafaufau i tua atu o vaaiga a Mazda, ae e talafeagai. Faapena foi, Fai mai Guyton o le faafitauli e le o le tekinolosi lava ia. - o le mea moni, o loʻo matou molimauina le faʻatupulaia o faʻatauga Diesel ma talosaga i SUVs ma pikiapu.

Mazda CX-5

E tusa ai ma ia, o loʻo i ai pea i le US se vaega faʻamaoni o le au faʻatau, tagata faʻatau na faʻatau faʻatau taavale Diesel mai ituaiga e pei o Mercedes-Benz poʻo BMW. Mo Mazda, o le ofoina atu o masini Diesel i le US o se avanoa e latalata atili ai i faʻailoga faʻapitoa, o se tasi o faiga e siitia ai le ata o le igoa ma le tulaga i le maketi i Amerika i Matu.

Ma i Europa?

Ua uma ona pulea e Diesel Europa, ae o aso nei, e pei ona tatou iloa, e ese le vaaiga. Ae, e tusa ai ma le Peresetene ma le Pule Sili o Mazda Motor Europe, e mafai ona toe faʻafouina lenei ituaiga afi:

Pe a oʻo mai suʻega RDE (Real Driving Emissions) ia Setema (...), ou te manatu, ma ou te faʻamoemoe, o le a amata ona iloa e tagata faʻatau Europa a) o le ai ai suʻega moni, e) o loʻo i ai pea faʻamanuiaga moni i le mauaina. se oloa Tiso, ma i) o mea e mana'omia e le ese mai le penisini. E mafai ona ou mafaufauina, faatasi ai ma nei mea uma, e mafai ona i ai se toe faʻafouina o Diesel i Europa.

Jeffrey H. Guyton, Peresetene ma Pule Sili o Mazda Motor Europe
Mazda CX-5

Pe o le maketi diesel i Europa o le a toe faʻafouina ua naʻo le taimi e taʻu atu ai, ae o faʻailoga e le o faʻamaonia, faʻatasi ai ma sea maketi o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona paʻu, a itiiti ifo seia oʻo i le faaiuga o le sefulu tausaga.

E ui lava i le mumusu a Europa, o le faʻafaigaluegaina o Mazda i se SKYACTIV-D fou e faʻamaonia e le afi o le lalolagi atoa. O le faʻamaoniga tonu o le tele o tagata gaosi Europa e le maua mo le faʻaauauina o se tupe faʻapitoa, ona o le faʻalagolago tele i maketi i totonu o le atunuʻu. E sa'o Mazda?

Faitau atili