OE 2017: o le 5 suiga autu i taavale ma suauu

Anonim

Faatasi ai ma le Tala o le Tupe a le 2017, ua fautuaina ai e le Malo le tipiina ma le siitia o faʻamalosi, faʻaopoopo i le Lafoga Taʻavale (ISV), suiga i le Lafoga Taʻavale Taʻitasi (IUC) ma suiga i le suauu. Aʻo leʻi tatalaina le "manua ato", faʻamalamalama uma ou masalosaloga iinei ina ia e le teʻi.

“O le mea moni, o le a matou molimauina le matua o le au taʻavale aua o loʻo matou faafaigofieina le ulufale mai o otaota i totonu o le atunuu".

Jorge Neves da Silva, Failautusi Aoao o ANECRA

1 - ISV alu i luga 3% i taavale na resitalaina i le 2017

O le maualuga o lafoga lafoga mo taavale i le 2017 OE, faatasi ai ma se 3% siitia i le vaega o le siosiomaga ma i le siitia.

2 - IUC siʻitia i le 0.8% ma o le faʻaopoopoga o fua faatatau mo Diesel o loʻo tausia

Ole IUC e siitia ile 0.8%, ina ua uma ona siitia ile 0.5% ile 2016. Ae ui i lea, e le gata ai iina tala: o loʻo i ai se fua fa'aleaga mo ta'avale sili ona leaga e mafai ona o'o i le 8.8%. Ua i totonu o le Diesel i totogi faaopoopo , faʻafeiloaʻi i le 2014 e le malo muamua, e tatau ona tausia: o le tau e mafai ona oʻo atu i le 68.85 euros.

3 – Fa'atau mai ta'avale ua silia ma le 5 tausaga e fa'amanuiaina

A aumai se taavale mai fafo, e te totogiina le ISV, peitaʻi, o loʻo i ai se faʻaitiitiga e faʻatatau i le matua o le taʻavale. Ole tapulaa maualuga mo lenei fa'aitiitiga e 52% mo ta'avale e 5 tausaga pe sili atu. Faatasi ai ma le OE 2017 ua fautuaina e le Malo le fa'aofiina o tulaga fou , i tua atu o le 5 tausaga o le lesitala, e oʻo atu i le 80% mo taavale ua silia ma le 10 tausaga le matutua.

O lea lava o se tasi o faiga na mafua ai le tele o tali ma ose “toe fai” i le Tala o le Tupe a le Malo o iai nei. I le 2015, o le suiga lava lea e tasi na faia i le fuafuaga o le Tala o le Tupe a le Setete mo le 2016 ma e leʻi umi se taimi na oʻo mai ai, ma o se vaega tele o loʻo tuʻuaʻia le Pulega o le faʻalauiloaina o le ulufale mai o taʻavale faʻaleagaina ma le saogalemu i Potukale.

O upu sili ona mamafa e mai le failautusi aoao o le National Association of Automobile Commerce and Repair Companies (ANECRA), Jorge Neves da Silva: “O le mea moni, o le a matou molimauina le matua o le au taʻavale aua o loʻo matou faafaigofieina le ulufale mai o otaota i totonu o le atunuu". I lana tautalaga ia Agência Lusa, na faʻaalia ai foi e le ofisa i le ANECRA le mea moni o le matua o le vaʻa a le atunuʻu o loʻo faʻateleina le leaga, i lea tausaga ma lea tausaga: “7 tausaga talu ai o le averesi o tausaga o le paka e 7.9 tausaga, o lea ua 12”.

4 - 100% eletise leiloa uma aoga. O hybrids plug-in e tumau, ae na o le afa.

Mo le OE 2017, ua fa'atūina e le malo le fa'aafaina o le fa'aosofiaga e fa'atau ai ta'avale fa'afefiloi. O lenei fa'aosofiaga e tu'uina atu e ala i se fa'amanuiaga tau lafoga, lea o le a fa'aitiitia ai le aofa'i e totogi atu i le ISV e €562 (tau aupito maualuga) mo ta'avale ua resitalaina ile 2017 o lo'o iai lea fa'aaliga. Faatasi ai ma le OE 2017, 100% taʻavale eletise e leiloa le aoga na latou maua o se faʻaitiitiga i le ISV.

5 – Suauʻu: e alu aʻe lafoga mo tiso, e alu i lalo le penisini

E tauamiotonuina e le Malo lenei faiga i le faaofiina o le tiso faapolofesa , o lona faʻatauga e faʻatapulaʻa i le felauaiga o oloa mamafa (35 tonnes pe sili atu) ma na faia e aloese ai mai le tuʻuina atu o kamupani felauaiga i Sepania.

O lenei tiso fa'apolofesa e mafai ai ona toese le 13 sene i le lita mo le vaega e fa'atatau i le lafoga o le suauu. Ae ui i lea, o isi taʻavale Diesel uma e tuʻu ese, e aofia ai felauaiga lautele.

O lea faiga ua manatu ai le Malo e toe suia le vaaiga sa faia i tausaga ua mavae i le paka o taavale a le atunuu, lea e ala i le avega o lafoga, na unaia ai le faatauina o taavale Diesel, lea ua sili ona faaaoga e le atunuu i le taimi nei. E le o iloa lava pe fia le lita o le penisini o le a pa'u, o le taimi nei o le eseesega mo le lita o le tiso e sili atu i le 20 sene.

Ae a uma mea uma, o le a alu i luga le tau o le tiso? I le tusitusiga o le OE 2017, o loʻo faʻamautinoa e le Malo o le aʻafiaga o lenei suiga tau tupe o le a "fa'aleaogaina" mo tagata faʻatau, e aunoa ma le suia o le tau mulimuli, o lona uiga, o le Ua folafola e le Malo e le oo i tagata faatau ni suiga o tau . Ae o le isi itu, e mafai ona faitau i le pepa o le suiga o le tupe lea o le a paʻu ai le tau o le penisini.

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le 2017 OE iinei.

Punaoa: Jornal de Negócios / Observer / Eco

Faitau atili